Πανελλήνια διάκριση για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας

share on:

294 σχολεία με 738 σχολικές προσεγγίσεις κατέγραψαν τις προτάσεις τους για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου και τις κατέθεσαν στο Bravo Schools,  τον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους του ΟΗΕ.

Στον στόχο «ποιοτική εκπαίδευση» οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου κατέθεσαν την εργασία τους «Οι 12 άθλοι του σύγχρονου Ηρακλή».

Η δράση αυτή εκπονήθηκε στο πλαίσιο των μαθημάτων της Ιστορίας, των ΤΠΕ και της Ευέλικτης Ζώνης με την εποικοδομητική συνεργασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών των δύο τμημάτων της Γ’ τάξης, Τασούλας Κεφαλά (δασκάλα), Φούλης Καραματσούκη (δασκάλα), Παρασκευής Τάσση (πληροφορικός), Μαριάννας Ροντογιάννη (μουσικός), Χαράς Μαγκλάρα (Γαλλικών).

Αφορά τα σύγχρονα προβλήματα που προκύπτουν από τη χρήση της νέας τεχνολογίας και τις λύσεις που προτείνουν οι μαθητές σε αυτά.

Το βίντεο που δημιουργήθηκε αξιολογήθηκε από κριτική επιτροπή και απέσπασε μεταξύ των υπολοίπων συμμετοχών τη διάκριση ως η καλύτερη εκπαιδευτική προσέγγιση στο Στόχο 4 – Ποιοτική εκπαίδευση στην κατηγορία Μαθητικές Δημιουργίες.

Αφήστε μια απάντηση