Πανελλαδικές: Αυτές είναι οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

share on:

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψήφιων μαθητών και μαθητριών στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο)

Αναλυτικά όλες οι βάσεις:

ΒΑΣΕΙΣ — ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ — ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017

ΒΑΣΕΙΣ — ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ — ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017

ΒΑΣΕΙΣ — ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ — ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017

ΒΑΣΕΙΣ — ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ — ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017

ΒΑΣΕΙΣ — ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ) — ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017

ΒΑΣΕΙΣ — ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ) — ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017

 

Συγχαρητήρια από Θανάση Μιχελή

«Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Γενικών (Πανελλαδικών) Εξετάσεων εκφράζω τα συγχαρητήρια μου στους νέους μας φοιτητές και την προτροπή μου για διαρκή μόρφωση και προκοπή.

Παράλληλα θέλω να εκφράσω και τη στήριξή μου και σε όλους όσους συμμετείχαν σ΄ αυτήν την προσπάθεια. Η παλιά προτροπή «μάθε παιδί μου γράμματα» φαίνεται ότι καθοδηγεί ακόμη την Ελληνική οικογένεια και τους νέους μας.

Η άποψη πως η Εκπαίδευση αποτελεί αυταξία, άποψη που στη χώρα μας ενστερνίζονται ακόμη και δεξιοί διανοούμενοι, σε αντίθεση με την μονοδιάσταση λογική του πολιτικού τους χώρου για εκπαίδευση – κατάρτιση – αγορά,  αποτελεί ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας, για μια ανθρώπινη κοινωνία».    

 

Γιάννης Σαρακιώτης

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στο δρόμο που έχει ανοίξει η ζωή μπροστά σας, άλλωστε κάθε ταξίδι στο αύριο, όσο μεγάλο κι αν είναι αυτό, ξεκινάει με ένα μικρό βήμα στο σήμερα. Η επιτυχία όμως δεν εξαρτάται απολύτως από την ανακοίνωση των βάσεων και την εισαγωγή σας ή όχι στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, κυρίως είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας και του κόπου που έχετε καταβάλει μέχρι σήμερα και θα συνεχίσετε να καταβάλλετε στην ενήλικη ζωή σας.

Ο ποιητής πολύ σοφά λέει: «Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις» γιατί κάθε δοκιμασία, επιτυχημένη ή όχι, αποτελεί δομικό στοιχείο που θα σμιλεύει το χαρακτήρα και την προσωπικότητά σας και θα είναι οδηγός για τις μελλοντικές επιλογές σας. Η ζωή ούτε αρχίζει ούτε τελειώνει με την είσοδο σε κάποια σχολή, το αύριο όμως δεν περιμένει κι απαιτεί από εσάς εγρήγορση και διαρκή επαγρύπνηση στις προκλήσεις που θα απαντήσετε από εδώ κι εμπρός.

Έχετε όλοι σας τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη μέχρι σήμερα προσπάθειά σας. Με αρωγό και σύμμαχο τις οικογένειές σας αλλά και την πολιτεία που οφείλει να σταθεί δίπλα σας σε κάθε βήμα, η σκέψη μου είναι μαζί σας και θα σας συνοδεύει σε όλα τα όμορφα που θα δημιουργήσετε από εδώ κι εμπρός! Και ποτέ μην ξεχάσετε: «Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξίδι. Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο».

Μήνυμα Χρήστου Σταϊκούρα

 

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχηθώ καλή πρόοδο στους επιτυχόντες.

Ένας κύκλος συστηματικής μελέτης και κόπων ολοκληρώνεται, με θετικό αποτέλεσμα.

Ένας νέος κύκλος γνώσης και εμπειριών ξεκινά.

Κύκλος που εύχομαι να αποτελέσει εφαλτήριο για μια επιτυχημένη επιστημονική, επαγγελματική και κοινωνική εξέλιξη, από την οποία έχει ανάγκη η πατρίδα μας.

Συγχαρητήρια ανήκουν επίσης, στους γονείς και στους καθηγητές, για την πολύπλευρη και ουσιαστική στήριξη που παρείχαν στους μαθητές καθ’ όλη τη διάρκεια της προσπάθειάς τους.

Τέλος, απευθυνόμενος στους νέους, των οποίων η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε, τονίζω πως η προσπάθεια δεν σταματά εδώ. Η ζωή είναι ένα αγώνισμα μακράς διάρκειας, με πολλές ευκαιρίες.

Εύχομαι καλή συνέχεια στην πορεία όλων.

 

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη  Φθιώτιδας Θ. Καραΐσκου

 

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή των υποψηφίων στις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τους επιτυχόντες, που κατάφεραν, μέσα από εντατική και μεθοδική μελέτη και προσπάθεια, να κατακτήσουν το στόχο που έθεσαν και να ξεκινήσουν μια νέα πορεία στη ζωή τους.

Εύχομαι η νέα αυτή πορεία της ζωής σας, να σας οδηγήσει σε ακαδημαϊκές και μελλοντικά, επαγγελματικές επιτυχίες.

Θα ήθελα επίσης, να συγχαρώ για την προσπάθεια τους και όσους υποψήφιους δεν κατάφεραν να επιτύχουν αυτή τη χρονιά και να τους θυμίσω, πως κάθε εμπόδιο, μας δίνει δύναμη και πείσμα να διεκδικήσουμε, με πίστη και αισιοδοξία το στόχο μας. Τους εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία για τη νέα τους προσπάθεια.

 

Ευχές από Δημάρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη

 

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους εσάς που με κόπο και υπομονή πετύχατε την  εισαγωγή σας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Μια νέα πορεία με πολλές γνώσεις και εμπειρίες μόλις άρχισε!

Γονείς, εκπαιδευτικοί και όλοι εμείς είμαστε περήφανοι για εσάς, τους μελλοντικούς επιστήμονες που τόσο έχουμε ανάγκη για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Συγχαρητήρια, όμως, αξίζουν και σε εσάς που προσπαθήσατε αλλά δεν καταφέρατε να πετύχετε την εισαγωγή σας σε κάποια σχολή. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολλές ακόμα ευκαιρίες και εναλλακτικοί δρόμοι, φτάνει μόνο η επιθυμία να τους ανακαλύψεις.

Καλή σταδιοδρομία και καλή αρχή στο νέο σας ξεκίνημα! 

 

Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες από ΤΕΕ Ανατ. Στερεάς

 

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Στερεάς συγχαίρει θερμά όλους τους μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και εύχεται καλή αρχή στη νέα τους προσπάθεια. Συγχαρητήρια ασφαλώς αξίζουν και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που μόχθησαν μαζί με τους μαθητές. 

Αλλά και όσοι δεν τα κατάφεραν αυτή τη φορά, βρίσκονται ακόμα στην αρχή του δρόμου και κρατούν το μέλλον στα χέρια τους, αρκεί να έχουν πίστη στις δυνάμεις τους και προσήλωση στους στόχους τους.

Ειδικότερα στους νέους του τόπου μας που εξασφάλισαν την εισαγωγή τους στις Πολυτεχνικές σχολές, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Στερεάς θα είναι δίπλα τους ώστε να φανεί χρήσιμο σε τυχόν απορίες, ανησυχίες ή προβληματισμούς, που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα να λαμβάνουν το ενημερωτικό υλικό που λαμβάνουν τα μέλη του Τμήματός μας και να συμμετέχουν ενεργά στις επιστημονικές ημερίδες που θα πραγματοποιούνται.

Σε όλους τους νέους, ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία, με υγεία και ευτυχία στην προσωπική τους ζωή.

 

Αφήστε μια απάντηση