Πανελλαδικές: Οι απαντήσεις στα μαθήματα της Παρασκευής

share on:

Τελευταίο κύριο μάθημα σήμερα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους που ενδιαφέρονται για το 1ο, το 2ο και το 4ο Επιστημονικό Πεδίο.

Οι υποψήφιοι για τις σχολές του Πεδίου Ανθρωπιστικών, Νομικών & Κοινωνικών Σπουδών διαγωνίστηκαν στο μάθημα των Λατινικών, όπου τα θέματα δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυσκολία σε αντίθεση με τα απαιτητικά θέματα στην Ιστορία προχθές.

Συγκεκριμένα, τα σημερινά θέματα στο μάθημα των Λατινικών καλύπτουν σημαντικό μέρος της ύλης, χωρίς όμως να παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυσκολία στα γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα.

Οι υποψήφιοι από την Ομάδα Θετικών Επιστημών εξετάστηκαν στο μάθημα της Χημείας, που επίσης έχει αυξημένη βαρύτητα για τους υποψηφίους που προσανατολίζονται για τις Επιστήμες Υγείας.

Τα θέματα στο μάθημα της Χημείας, για τους υποψηφίους που προσανατολίζονται στο 2ο και το 3ο Επιστημονικό Πεδίο, κρίνονται δυσκολότερα συγκριτικά με την περσινή χρονιά, καθώς τα ερωτήματα είναι πολλά και απαιτούν για την επίλυσή τους καλή γνώση σε όλο το εύρος της ύλης και ταχύτητα επεξεργασίας.

Αν και τα δύο πρώτα θέματα δεν παρουσιάζουν αυξημένη δυσκολία, τα ζητούμενα στο Γ και Δ Θέμα είναι πολλά και απαιτητικά με αποτέλεσμα αρκετοί υποψήφιοι πιθανόν να μην έχουν ευχέρεια χρόνου προκειμένου να ολοκληρώσουν με επάρκεια την επίλυσή τους.

Τέλος, οι υποψήφιοι για τις σχολές του Πεδίου Οικονομίας & Πληροφορικής εξετάστηκαν στα θέματα του μαθήματος Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, που είναι και το δεύτερο μάθημα με αυξημένη βαρύτητα για το Πεδίο αυτό.

Αντίστοιχα, τα θέματα στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας παρουσιάζουν μικρότερο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Στην πρώτη ομάδα των θεμάτων, τα ερωτήματα είναι στην ίδια λογική με τα προηγούμενα έτη, με εξαίρεση ένα ερώτημα που απαιτούσε καλή κατανόηση των γραφημάτων.

Στη δεύτερη ομάδα των θεμάτων, υπήρξε πρωτοτυπία στο ερώτημα ανάπτυξης θεωρίας -που δεν έχει εξεταστεί ξανά στις τακτική εξεταστική περίοδο- και στις ασκήσεις της τρίτης και τέταρτης ομάδας δεν υπήρχε μεγάλη δυσκολία στην αλγεβρική επεξεργασία των ερωτημάτων, αλλά οι υποψήφιοι έπρεπε να έχουν άρτια γνώση της θεωρίας και καλή γνώση κατασκευής των αντίστοιχων διαγραμμάτων.

Οι Εξετάσεις ολοκληρώνονται την Τρίτη 19 Ιούνη, με τα μαθήματα της Βιολογίας Προσανατολισμού και της Βιολογίας Γενικής Παιδείας, ενώ από την Παρασκευή 22 Ιούνη ξεκινούν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα (Σχέδιο, Ξένες Γλώσσες κ.λπ).

Οι απαντήσεις στα θέματα ΑΟΘ – 397 KB

Οι απαντήσεις στα θέματα της Χημείας – 391 KB

Οι απαντήσεις στα θέματα των Λατινικών – 286 KB

Αφήστε μια απάντηση