Παν. Στασινός: «θα συγκρουστούμε με όσα κρατάνε την Λαμία μας στη μιζέρια και στο παρελθόν»

share on:

«Οι φετινές δημοτικές εκλογές αποτελούν μεγάλες ευκαιρίες για την κοινωνία, την δημοκρατία και τη Λαμία». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «ΛΑΜΙΑ στο ΚΕΝΤΡΟ» και υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων Παναγιώτης Στασινός, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα του ξενοδοχείου ΣΑΜΑΡΑΣ, στη Λαμία, όπου επικράτησε το αδιαχώρητο.

Ο κ. Στασινός φανερά συγκινημένος από την παρουσία, των υποψηφίων του συνδυασμού, των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν όλων των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων και πολλών φίλων της παράταξης, μίλησε για τις ευκαιρίες που προσφέρει το νέο αυτοδιοικητικό πλαίσιο, αναφέρθηκε στις βασικές αρχές του προγράμματος «ΛΑΜΙΑ στο ΚΕΝΤΡΟ», το οποίο θα παρουσιαστεί αναλυτικά σε ειδική εκδήλωση και ανακοίνωσε τους πρώτους 50 υποψήφιους του Συνδυασμού.

Τον προλόγισε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Θανάσης Μιχαηλίδης, που θα είναι στο ψηφοδέλτιο, ενώ κ. Στασινός υπογράμμισε τη μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνει μαζί με τους συνεργάτες του, απέναντι στο Δήμο και την πόλη.

Έργα και ημέρες του Δήμου Λαμιέων

Μιλώντας για τους ανθρώπους που διοικούν, τουλάχιστον την τελευταία 10ετία τον Δήμο, τόνισε με έμφαση: «Σ’ έναν δήμο με τόσα γεωγραφικά προτερήματα και τόση πλούσια παγκόσμια ιστορία που όμως αντί να πρωταγωνιστεί έχει καταντήσει ο φτωχός συγγενής της Κεντρικής Ελλάδας.

Και σε αυτό το σημείο δεν μπορώ παρά να σας πω, πως νοιώθω οργισμένος αφού τα τελευταία 10 περίπου χρόνια παρακολουθώντας, μέσα από τον θεσμικό ρόλο που μου έδωσαν οι πολίτες στο δημοτικό συμβούλιο, τα δημοτικά δρώμενα βλέπω να χάνονται συνεχώς ευκαιρίες.

Χαμένες ευκαιρίες από δημοτικές αρχές δίχως σχεδιασμό, δίχως όραμα και κυρίως δίχως κατεύθυνση για το που θα πάει αυτός ο δήμος.

Αντίθετα κυριάρχησαν παλαιοκομματικές αντιλήψεις, διασπάθιση δημοτικού χρήματος, μικροεξυπηρετήσεις, φαινόμενα διαπλοκής και διοικήσεις απολυταρχικές-δημαρχοκεντρικές που εξυπηρετούν τους λίγους και αδιαφορούν για τους πολλούς.

Το αποτέλεσμα δυστυχώς το βλέπουμε παντού γύρω μας.

Υποβάθμιση της ζωής μας, εγκατάλειψη και απαξίωση του δημόσιου χώρου, μείωση της απασχόλησης και αίσθημα ανασφάλειας για το μέλλον σε όλους μας.

Ταυτόχρονα διαπιστώνεται πως τα 20-30 άτομα που διοικούν αυτόν τον δήμο τα τελευταία 21 χρόνια, με εναλλαγές σε παρατάξεις και αρμοδιότητες, συνεχίζουν να ζητούν την ψήφο των δημοτών ώστε να αποτελειώσουν όσα μέχρι τώρα έκαναν.

Είναι αυτοί που επί ημερών τους υπεξαιρέθηκαν εκατομμύρια ευρώ από τα δημοτικά ταμεία, αυτοί που άφησαν τον δήμο ανοχύρωτο στην κρίση αφού δεν κατασκεύασαν έργα υποδομής, αυτοί που έφεραν τα ΜΑΤ για να απολύσουν τους εργαζόμενους ιδιωτικοποιώντας παράλληλα την υπηρεσία καθαριότητας καθιστώντας την πανάκριβη, αυτοί που παίρνουν και υλοποιούν αποφάσεις ερήμην του δημοτικού συμβουλίου και που αγνοούν την κοινωνία και την πλειοψηφία. Είναι οι ίδιοι που σήμερα μας λένε πως υπάρχουν πολλά εκατομμύρια στα ταμεία ,την ίδια ώρα που η αγορά στενάζει, που δεν υπάρχουν μελέτες για να γίνουν έργα και που οι απορροφήσεις από τα χρηματοδοτικά προγράμματα είναι στο μικρότερο επίπεδο στην Στερεά».

Οι δύο ευκαιρίες

Όπως προείπαμε ο υποψήφιος Δήμαρχος μίλησε για δύο μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές

«Την πρώτη ευκαιρία μας την προσφέρει το νέο αυτοδιοικητικό πλαίσιο που ισχύει και κυρίως η καθιέρωση της απλής αναλογικής και άρα της δημοκρατικής εκπροσώπησης της βούλησης των πολιτών στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Αυτό σημαίνει πρακτικά πως παύει η επιβολή δύναμης του ενός στην λήψη των αποφάσεων. Σταματά το αντιδημοκρατικό φαινόμενο μειοψηφικές δημοτικές αρχές του 32% να καταλαμβάνουν το 60% των εδρών στο δημοτικό συμβούλιο. Σταματά να υπάρχει ο δημοτικός σύμβουλος μαριονέτα που απλά ψηφίζει ότι παραγγέλλει ο δήμαρχος.

Τώρα κάθε δημοτική παράταξη, κάθε ένας σύμβουλος θα έχει ξεχωριστό ρόλο στην λήψη των αποφάσεων που έτσι γίνονται συλλογικότερες και δικαιότερες για τους πολλούς.

Και βέβαια δεν είναι τυχαίος ο πόλεμος που έγινε μέχρι να ψηφιστεί η απλή αναλογική από όσους δεν ήθελαν να χάσουν τα προνόμια που παρείχε η προηγούμενη καθεστωτική κατάσταση. Νομίζω πως ο δικός μας δήμος αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα όσων αναφέρω αφού συμμετείχε μαζί με την ΚΕΔΕ σε λυσσαλέο πόλεμο μέχρι το νομοσχέδιο να γίνει νόμος του κράτους.

Την δεύτερη ευκαιρία μας την προσφέρει ο συνδυασμός μας »Λαμία στο Κέντρο». Ένας συνδυασμός που προήλθε από την συνεργασία αυτοδιοικητικών παρατάξεων και μεμονωμένων συμπολιτών μας.

Της »Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών» την οποία εκπροσωπώ στο δημοτικό Συμβούλιο και της αυτοδιοικητικής κίνησης »Πόλις» που συναντήθηκαν και βάσει προγραμματικών συγκλίσεων και απόψεων αποφάσισαν να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν μια νέα αυτοδιοικητική παράταξη που θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών.

Το τόλμημα πέτυχε και ήδη ο συνδυασμός μεγάλωσε και πλάτυνε ταυτόχρονα αφού εντάχθηκαν σε αυτόν γρήγορα συμπολίτες μας από πολλούς ιδεολογικούς χώρους με τους οποίους μας ενώνουν η αγάπη μας για την πόλη και τον δήμο μας, η διάθεση για δημιουργία, προσφορά και δουλειά και κυρίως η επιθυμία μας να γυρίσουμε σελίδα και να φέρουμε την Λαμία μας στο Κέντρο των εξελίξεων στην Στερεά και σε όλη την Ελλάδα. Ένα νέο ξεκίνημα για μια Λαμία για όλους!»

Σύμφωνα με τον κ. Στασινό «οι δύο αυτές ευκαιρίες  μας δίνουν την δυνατότητα με σκληρή δουλειά και με καθημερινή επαφή με τους δημότες μας να τους δώσουμε να αντιληφθούν τις λύσεις που προτείνουμε για τον δήμο μας και να καταφέρουμε μαζί να πετύχουμε το μέγιστο σε αυτές τις εκλογές και τον στόχο που βάζουμε δηλαδή να είμαστε στον δεύτερο γύρο των εκλογών και στην αυριανή διοίκηση του δήμου».

Οι βασικές αρχές του προγράμματος

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος έκανε αναφορά στις βασικές αρχές του προγράμματος του Συνδυασμού, επιγραμματικά, αφού θα παρουσιαστούν αργότερα με κάθε λεπτομέρεια.

Να δούμε όμως τους βασικούς άξονες για τον Δήμο Λαμιέων, τις προτεραιότητες που θέτει ο Συνδυασμός για την επόμενη ημέρα:

  • Η Δημοκρατία, η Συμμετοχή, η Διαφάνεια η Τοπική ανάπτυξη με ενιαία και συνεκτική αναπτυξιακή στρατηγική με έντονη κοινωνική ταυτότητα και περιβαλλοντική ευαισθησία .
  • Η αυτοδύναμη λειτουργία του δήμου χωρίς ανάθεση βασικών λειτουργιών του σε ιδιώτες και διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας.
  • Η διεκδίκηση περισσότερων πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • Η κατάργηση του πρασινόσημου και η διάθεση του αποθεματικού σε έργα με περιβαλλοντικό αποτύπωμα .
  • Η προστασία του περιβάλλοντος και η υπεράσπιση της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας
  • Ο σχεδιασμός σε κάθε συνοικία για το πράσινο, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα σχολεία, την υγεία, τη δημοτική συγκοινωνία, την προσβασιμότητα για όλους τους πολίτες.
  • Η Διαχείριση των Απορριμμάτων με κυρίαρχη αρχή την ανακύκλωση και τη συνεχή μείωση των αποβλήτων προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος.
  • Οι Κοινωνικές δομές του δήμου με αναβαθμισμένες υπηρεσίες  που αφορούν κυρίως  τη λειτουργία των Σχολείων και των Παιδικών Σταθμών και της στήριξης των ευαίσθητων κατηγοριών του πληθυσμού .

Καταλήγοντας ο κ. Στασινός υποσχέθηκε πως «θα παλέψουμε για όσα πιστεύουμε και πως θα συγκρουστούμε με όσα κρατάνε την Λαμία μας στην μιζέρια και στο παρελθόν».

Τα ονόματα των υποψηφίων

Ο Παναγιώτης Στασινός κλείνοντας την εκδήλωση, παρουσίασε μέρος του ψηφοδελτίου που ετοιμάζεται, ανακοινώνοντας 50 ονόματα υποψηφίων (συνοδοιπόρους, τους χαρακτήρισε), που είναι:

Ανδρούτσος Αθανάσιος Ζωγράφος
Αρναούτογλου Δήμητρα Αλληλεγγύη-Προσφυγικό
Βογιατζή Αννα-Μαρία Ιδιωτική υπάλληλος
Βογιατζή Τόνια Καθηγήτρια Γαλλικών
Γεωργαντάς Νίκος Συνταξ. Δάσκαλος
Γκέκας Γεώργιος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Γκόγκος Απολλώνιος Ελεύθερος Επαγγελματίας
Γρίβα Έφη Φιλόλογος-Πρόεδρος Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας
Γώγος Αθανάσιος Ιδιωτικός υπάλληλος
Δημάδη Σπυριδούλα Ελεύθερη επαγγελματίας
Ευθυμιόπουλος Γιάννης Φοιτητής-ψηφιακά  συστήματα Παν.Πειραιά
Κακογιάννη Αλεξάνδρα Γεωπόνος
Κάκου Αλεξάνδρα Ιδ υπάλληλος
Καραγεώργος Ευάγγελος Πυροσβέστης
Κόκκοτας Χρήστος Συνταξιούχος
Κυριαζόπουλος Γεώργιος Ιατρός -Διευθυντής ΜΕΘ Νοσοκομείου Λαμίας
Κυρκος Ιωάννης Ιδιωτικός υπάλληλος
Λιγνού Θέκλα Ελ. Επαγγελματίας
Μαρτάκης Νίκος Μηχανικος Τηλεπικοινωνιων ΟΤΕ
Μηλιώνης Ηλίας Ιδ.Υπάλληλος-
Μητσογιάννης Άρης Μ/Ηλ. Μηχανικός
Μιχαηλίδης Αθανάσιος Σκηνοθέτης-Ηθοποιός
Μπαξεβανάκη Τάνια Εκπαιδευτικός
Μπαρτσιώκα Αγγέλα Συνταξ Δημ Υπάλληλος-Μελος του ΔΣ της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας
Μωρίκη Μυρτώ Διεθνολόγος-Επιστημονική συνεργάτιδα της Βουλής
Παγουρόπουλος Γεώργιος Γεωπόνος
Παναγιώτου Ελένη Δασκάλα
Παπαδάμ Χριστιαννα Φοιτήτρια Τμ. Συντήρ. Εργ. Τεχν. Παν. Δυτ. Αττικής
Παπαδόπουλος Ιωάννης του Kων. Ιδ. Υπάλληλος
Παπαναγιώτου Αποστόλης Εκπαιδευτικος
Παπανικολάου Γεώργιος Οικονομολόγος
Παρδάλη Ολγα Μαρία Ιδιωτ. Υπάλληλος
Παύλου Παναγιώτης Συνταξ. Μηχανικός Ναυτικού
Πάπουτσας Νίκος Δικηγόρος
Πισάνος Δημήτριος Ελ. Επαγγελματίας
Ράπτη Μαρίζα Ελεύθερος Επαγγελματίας
Ριζάκος Παναγιώτης Αγρότης
Ρoγάς Νίκος Εργάτης
Σακκά-Κούτσικου Κατερίνα Οικιακά
Σιούτη Σταυρούλα Ελ. Επαγγελματίας
Σπανός Στάθης Φαρμακευτικός Αντιπρόσωπος
Σπετσέρης Ευάγγελος Γεωπόνος
Σπετσιέρης Ορέστης Φοιτητής Γεωπονικού
Στρωματιάς Ιωάννης Δικηγόρος
Τζουάννας Άκης Φοιτητής Νοσηλευτικής Παν.Δυτ. Αττικής
Τζούκου Βενετία Ιδιωτ. Υπάλληλος
Τούντας Γεώργιος Ελ Επαγγελματίας
Χαρτοπούλου Ελισσάβετ Ιδιωτική Υπάλληλος
Χαντζή-Γιάννακα Ιωάννα Φιλόλογος
Χριστοπούλου Νεφέλη Φοιτητρια τμημα Μηχανικων Κρήτης

Αφήστε μια απάντηση