Παραιτήθηκε με… αιχμές η πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Λαμίας

share on:

Την παραίτησή της τόσο από την προεδρία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Λαμιέων, όσο και από μέλος της υπέβαλε η Γεωργία Αθανασίου αφήνοντας αιχμές για την λειτουργία ορισμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα στην επιστολή παραίτησης αναφέρει τα ακόλουθα:

Αξιότιμα μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων,

ύστερα από πολλή περίσκεψη και με έντονο το αίσθημα ευθύνης προς τα παιδιά μας αλλά και τα μέλη της Ένωσης  Συλλόγων Γονέων , τους Γονείς και Κηδεμόνες, σας ανακοινώνω την παραίτηση μου από το αξίωμα της Προέδρου καθώς και την παραίτηση μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των μαθητών στο Δήμο Λαμίας.

Η εύρυθμη λειτουργία του Δ.Σ. προϋποθέτει την ύπαρξη απόλυτης εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών, καθώς και κοινούς ανιδιοτελείς σκοπούς και στόχους που έχουν ως ΜΟΝΟ και ΚΥΡΙΟ γνώμονα τα Παιδιά και την Παιδεία που λαμβάνουν και τις συνθήκες που επικρατούν στα Σχολικά Πλαίσια του Δήμου Λαμιέων.

Κατά την άποψή μου, τα παραπάνω – δυστυχώς – δεν υφίστανται διόλου ή υφίστανται εν μέρει, γεγονός που προσωπικά δεν μου αφήνει άλλα περιθώρια επιλογής.

Επιθυμώ να διαχωρίσω άμεσα και ανοιχτά τη θέση μου από διασπαστικές κινήσεις. Σε κάθε περίπτωση τα μέλη πρέπει να επιλέγουν το δρόμο του «εμείς» από τον δρόμο του «εγώ» και συγκεκριμένα το ρόλο του «ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» αντί του «ΕΓΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΠΑΝΤΟΥ».

Έτσι συνεπής στις προσωπικές μου απόψεις, επιμένοντας να κοιτάζω μόνο μπροστά και όχι πίσω, αποχωρώ από μέλος του Δ.Σ.

Σας παρακαλώ όπως:

  1. κάνετε δεκτή την παραίτησή μου και την κοινοποιήσετε στα μέλη του Συλλόγου
  2. προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την εκλογή νέου προέδρου
  3. φροντίσετε για την άμεση – εντός 10 εργάσιμων ημερών- διαγραφή μου από το Μητρώο της Ένωσης Συλλόγων -με αριθμό 1- στο Ειρηνοδικείο Λαμίας.

Η προσωπική-εθελοντική ενασχόλησή μου με την τεχνολογική δυνατότητα ενημέρωσης, τόσο με την ιστοσελίδα όσο και με την σελίδα στο Facebook πραγματοποιήθηκε με μεράκι και βασικό μου στόχο να υπάρξει ένας νέος τρόπος επικοινωνίας με τον κάθε έναν γονέα – είτε είναι μέλος της Ένωσης είτε όχι.

Παρόλαυτα θα συνεχίσει να υπάρχει η ιστοσελίδα καθώς μπορεί να διαμορφωθεί ή να συνεχιστεί από όποιον επιλέξει αυτόν τον τρόπο ενημέρωσης  προς τους  αναγνώστες γονείς και κηδεμόνες στο Δήμο Λαμίας και του διαδικτυακού κόσμου.

Ανέκαθεν υποστήριζα και υποστηρίζω ότι η μετάδοση της γνώσης μπορεί να εξελίξει την κάθε μας πράξη και να ενώσει πολλές ιδέες μαζί για να επιτευχθεί ένας στόχος. Έτσι πραγματοποιήθηκε και με την συγκεκριμένη ιστοσελίδα που εξαρχής δημιουργήθηκε κατανέμοντας και ιεραρχώντας τόσο τα πολυδαίδαλα Νομικά Θεσμικά Πλαίσια των Οργανώσεων Γονέων όσο και τα καθημερινά δρώμενα, με την εξέλιξή  θέτοντας μια  δομή φιλική και χρήσιμη προς τον αναγνώστη.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία Τον Περιφερειακό Δντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και όλο το Προσωπικό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Φθιώτιδας και το ΚΕΕΔΥ Ν. Φθιώτιδας .

Να ευχαριστήσω για την στήριξη του έργου της Ένωσης και την Εμπιστοσύνη τους, Τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, τους Αντιπεριφερειάρχες Ν. Φθιώτιδας κ. Καραϊσκο και κ. Αποστολόπουλο, τον Πρόεδρο  και τα μέλη  Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαμίας. τους Επικεφαλής όλων των Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμίας, όπως επίσης να ευχαριστήσω και τα τοπικά ΜΜΕ που τακτικά αναδείκνυαν τις δράσεις της Ένωσης.

Τέλος, αισθάνομαι βαθιά την ανάγκη να ευχαριστήσω τους Γονείς και Κηδεμόνες που με τίμησαν δείχνοντας εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Τους διαβεβαιώνω ότι, δεν θα πάψω να αγωνίζομαι για την ισότητα στην πρόοδο, την ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και κατ’ επέκταση της παρεχόμενης Παιδείας και Εκπαίδευσης που λαμβάνουν τα παιδιά μας. Ευελπιστώ, να σταθώ αντάξια των προσδοκιών τους στο εγγύς μέλλον!

Φεύγοντας από το συμβούλιο οφείλω να ευχαριστήσω τα μέλη για την παραγωγική συνεργασία μας και επιπλέον θεωρώ πως σαν Πρόεδρος αυτό το μικρό διάστημα εκτέλεσα «ΚΑΛΩΣ» τα καθήκοντα μου.

Σας ευχαριστώ πολύ για τη μέχρι τώρα συνεργασία μας.

Εύχομαι κάθε νέο βήμα να είναι ένα καινούριο σκαλοπάτι για  πρόοδο  και  δημιουργία.

Αφήστε μια απάντηση