Παραμένει η ποινή αφαίρεσης βαθμών στην Α’ Εθνική

share on:

Παναθηναϊκός και Πανιώνιος είναι οι δύο ομάδες που την τελευταία διετία είχαν… πληρώσει τον κανονισμό περί αφαίρεσης βαθμών σε περίπτωση που μια ομάδα δεν κατάφερνε να πάρει αδειοδότηση.

Και αυτοί οι δύο σύλλογοι είναι και οι μοναδικοί που στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Α’  Εθνικής ζήτησαν να καταργηθεί η ποινή της αφαίρεσης έξι βαθμών για τις ομάδες που δεν παίρνουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Ωστόσο καμιά άλλη ομάδα δε δέχτηκε κάτι τέτοιο, λέγοντας πως δεν γίνεται οι ποινές για την αδειοδότηση να αλλάζουν συνεχώς, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί ομόφωνα πως παραμένει η ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών συν το πρόστιμο των 20.000 ευρώ για τις ΠΑΕ που δεν παίρνουν άδεια λόγω χρεών.

Επιπλέον, όπως αποφασίστηκε από το ΔΣ της Λίγκας, θα συσταθεί επιτροπή προκειμένου να συζητήσει με τον Λευτέρη Αυγενάκη τις ενστάσεις που υπάρχουν για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται σύντομα να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση από την Α’  Εθνική:

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Δ.Σ. της Α’  Εθνικής αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

  1. Αποφασίστηκε ομόφωνα όπως οι ποινές των μη αδειοδοτημένων ομάδων για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 παραμείνουν ως έχουν.
  2. Ομόφωνα αποφασίστηκε η υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων, οι οποίες κωδικοποιήθηκαν από εκπροσώπους των ΠΑΕ της Α’ Εθνικής προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, περί τροποποίησης της αθλητικής νομοθεσίας (Ν.2725/1999 κ.λπ.). Στο πλαίσιο αυτό, επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΚ, Άρης, Ατρόμητος Αθ. Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα αιτηθεί άμεσα θεσμική συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου να τεθούν υπόψη του συγκεκριμένες προτάσεις.
  3. Ομόφωνα εγκρίθηκε η παροχή εξουσιοδότησης στον Πρόεδρο του Δ.Σ. για τη δημοσίευση πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την παραγωγή αγώνων του τηλεοπτικού φορέα ΕΡΤ για τους αγώνες του Β’ Γύρου και των πλέι οφ / πλει άουτ και η επιλογή αναδόχου σε συνεννόηση με τις τέσσερις Π.Α.Ε.

Αφήστε μια απάντηση