Παρνασσός: Από την εποχή των παγετώνων στους Εθνικούς Δρυμούς

share on:

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού με τίτλο «Παρνασσός. Από την εποχή των παγετώνων στους Εθνικούς Δρυμούς». Η εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΠΕΕ Αμφίκλειας, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Φορέα.

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του ΦΔΕΔ Παρνασσού Θέκλα Τσιτσώνη Καθηγήτρια ΑΠΘ, η οποία ανέπτυξε το θέμα «Παρνασσός: Μνημείο Φύσης και Πολιτισμού».

Ακολούθησε παρουσίαση από τον Άρη Λεονταρίτη, υποψήφιο διδάκτορα Παγετωνικής Γεωμορφολογίας του Τμήματος Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, με θέμα «Η επίδραση των παγετώνων στη διαμόρφωση του ανάγλυφου του Παρνασσού».

Στη συνέχεια έγινε μία σύντομη παρουσίαση με θέμα «Η ανθρώπινη δραστηριότητα ως παράγοντας διαμόρφωσης του τοπίου» από την Βασιλική Μαργαριτοπούλου, MSc Βιολόγο του Φορέα και την Ελένη Κούκου, Δασοπόνο του Φορέα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ενδιαφέρουσα παρουσίαση της Γεωργίας Ασλανίδου, Αρχιτέκτονα-Φωτογράφου, με θέμα «Φωτογραφία Τοπίου και Εθνικά Πάρκα. Η περίπτωση του Frederic Boissonnas και των Εθνικών Δρυμών Ολύμπου και Παρνασσού».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας Γιώργος Γώγος και ο Νίκος Μολιώτης ως εκπρόσωπος του Δήμου Δελφών, οι οποίοι απεύθυναν χαιρετισμό, καθώς επίσης η Αντιδήμαρχος Αθανασία Στιβακτή, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και αρκετοί κάτοικοι Παραπαρνάσσιων οικισμών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Στο τέλος της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν οι νικητές του Διαγωνισμού Φωτογραφίας  με θέμα: «Ο Εθνικός Δρυμός του Παρνασσού μέσα από το φακό των επισκεπτών του» που διεξήχθη από 6/5/2017 έως 16/6/2017.

Το πρώτο βραβείο κέρδισε ο Γιώργος Κυπαρισσάκης (μία διανυκτέρευση για 2 άτομα στο ξενοδοχείο Elatos Resort & Health Club), το δεύτερο η Αλεξάνδρα Σγουροπούλου (δύο φωτογραφικά λευκώματα σχετικά με το φυσικό περιβάλλον) και το τρίτο ο Νίκος Κούσουλας (ένα φωτογραφικό λεύκωμα σχετικά με το φυσικό περιβάλλον).

 

Αφήστε μια απάντηση