Παυλόπουλος: «Να παραμείνουμε θεματοφύλακες της δημοκρατίας»

share on:

«Η χώρα μας δείχνει ότι είναι και πρέπει να παραμείνει ο θεματοφύλακας μεγάλων αρχών και αξιών για τον άνθρωπο και τον πολιτισμό, της ελευθερίας και της δημοκρατίας» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απ’ τις Θερμοπύλες.

«Εμείς οι Έλληνες πρέπει να μάθουμε πως ότι σημαντικό πετύχαμε στην ιστορία το πετύχαμε ενωμένοι. Η διχόνοια και ο διχασμός ήταν κάτι το οποίο μας έχει στοιχίσει ακριβά και το πληρώσαμε ακόμη και με κομμάτια του εθνικού μας κορμού» υπογράμμισε κηρύσσοντας την έναρξη των εκδηλώσεων για τα 2498 χρόνια από την μάχη των Θερμοπυλών.

«Προς Θεού δεν υπονοώ πως σε μια πραγματική δημοκρατία όπως είναι η σημερινή, δεν υπονοώ πως σε κάθε απόφαση πρέπει να υπάρχει ομοφωνία. Ποτέ δεν υπονόησα κάτι τέτοιο. Άλλωστε δεν έχω κανένα δικαίωμα να υπονοώ ότι πρέπει οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να υποστείλουν σημεία της ιδεολογίας τους, των επιμέρους διαφορών που μπορούν και πρέπει να έχουν. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η ιστορία γράφεται μέσα από τη διαλεκτική σύνθεση διαφορετικών απόψεων σε επιμέρους θέματα» διευκρίνισε για να συμπληρώσει πως «εμείς οι Έλληνες ξέρουμε ότι στις μεγάλες στιγμές του δημοσίου συμφέροντος και κυρίως στα εθνικά μας θέματα είμαστε πάντα και πρέπει να είμαστε ενωμένοι…»

Αφήστε μια απάντηση