ΠΕΠΛΑ: Απομακρύνεται βίαια ο Στίβος από το ΔΑΚ Λαμίας

share on:

Πρόσφατα η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών έγινε δέκτης προβληματισμού για το μέλλον του Στίβου στην Λαμία.
Σε συνάντηση με τα σωματεία και τους φορείς που εκπροσωπούν και καλλιεργούν τον Κλασσικό Αθλητισμό υπήρξε αγωνία για την απομάκρυνση του Στίβου από το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) Λαμίας μετά και την επιτυχία του «ΠΑΣ Λαμία» και την άνοδό του στην Super League.
Σήμερα μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, η ΠΕΠΛΑ επανέρχεται στο θέμα με σκληρή ανακοίνωση σε βάρος της Δημοτικής Αρχής τονίζοντας:

«Οι άνθρωποι του Στίβου ζήτησαν να έχουν την δυνατότητα τα 400 περίπου παιδιά-αθλητές να χρησιμοποιούν τον στίβο του ΔΑΚ για προπόνηση καθώς και την δυνατότητα αποθήκευσης των οργάνων τους (ακόντια, δίσκοι, σφαίρες κλπ) σε χώρους στο γήπεδο.
Αντί αυτού στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20ης Ιουνίου 2017, ως έκτακτο θέμα, συζητήθηκε και ψηφίστηκε ως κατεπείγον η διάθεση ποσού 371.000 ευρώ »Για επισκευές αποδυτηρίων και περιβάλλοντος χώρου στο ΔΑΚ» χωρίς μάλιστα να παρουσιαστεί η μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας. Στην συζήτηση του θέματος διαφάνηκε πως ο στίβος εξοστρακίζεται από το Δημοτικό Στάδιο το οποίο μετατρέπεται σε γήπεδο που θα χρησιμοποιείται μόνο για τους αγώνες της ποδοσφαιρικής ομάδας.
Πέρα από την όποια πρωτοτυπία – Δημοτικό Γήπεδο να παραχωρείται για αποκλειστική χρήση! σε ιδιωτική ομάδα χωρίς Κανονισμό Λειτουργίας! – ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθέτηση της Δημοτικής Αρχής πως όσα γίνονται αποφασίζονται για το καλό του Στίβου, χωρίς όμως να έχουν παράλληλα δεχτεί και συζητήσει τα προβλήματα με τα σωματεία και τους φορείς του αθλητισμού!
Αποφασίζουμε λοιπόν και διατάσσουμε κύριοι της Δημοτικής Αρχής; Αποφασίζετε και διατάσσετε για το καλό μας;

Και για να καταλάβουμε: Το Δημοτικό Στάδιο Λαμίας θα είναι κλειστό και θα λειτουργεί μόνο δύο φορές τον μήνα, στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας μας, αλλά θα το συντηρούμε και θα το πληρώνουμε ακριβά όλοι οι Λαμιώτες χωρίς να μπορεί κανένας άλλος δημότης, αθλητής ή μη, να το χρησιμοποιεί;»

 

6 Σχόλια

  1. Ξεχνάνε να αναφέρουν οτι γι αυτό το λόγο φτιάχτηκε το ταρτάν της Καμαρίτσας. Τόσα χρόνια φωνάζαν και δικαίως για τις υποδομές. Εφόσον πλέον δίνεται η λύση και από άποψη διαστάσεων του στίβου και με το ταρτάν ποιο το πρόβλημα; Αν το στάδιο της Καμαρίτσας είχε αποπερατωθεί (κερκίδες κλπ), εδώ και χρόνια δεν θα υπήρχε ΔΑΚ και όλα τα σωματεία (και ο ΠΑΣ) θα μοιραζόταν το νέο στάδιο.

  2. Αυτό το πράγμα είναι απαράδεκτο διότι πρώτα από όλα ο συγκεκριμένος αθλητικός χώρος είναι Δ.Α.Κ ( δημοτικό αθλητικό κέντρο), κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει αποκλειστικά γήπεδο ποδοσφαίρου, αφού είναι το μόνο μέρος όπου μπορούν να αθλούνται τόσο οι απλοί πολίτες όλων των ηλικιών αλλά και τα παιδιά στίβου της Λαμίας .

  3. Στην καμαριτσα κυριοι δεν υπάρχουν τουαλέτες, αποδυτήρια, χωρος για τα σωματεία ουτε καν φωτισμός…Καλα τωρα το καλοκαίρι που νυχτώνει μετα τις 9..Τον χειμώνα πως θα γυμνάζονται οι αθλητές….Επίσης τα κουνούπια στην Καμαριτσα ειναι σε μέγεθος μπαλάκι του τένις…

  4. Σύμφωνο απολύτως με τον κ. Νίκο αλλά θα ήθελα να επισημάνω πως δεν είναι δυνατόν όλες οι πόλεις να έχουν γήπεδο Ταρτάν και η Λαμίας μας να μην έχει . Το ξέρω έχουν μπεί οι εργασίες να φτιαχτεί αλλά με ένα ταρτάν δεν γίνεται ο στίβος. Τα παιδιά χρειάζονται γυμναστηριο, αποδυτήρια καθώς και τον κατάλληλο φωτισμό, γιατί δεν γίνεται να αθλούνται στο σκοτάδι ( αυτό ισχύει ειδικά για τον Χειμώνα )

  5. Για μια ακομα φορα ο δημος αποφασισε κατι τρομερα δημοκρατικο (ελεος).Περα απο καθε προσδοκια δεν θα επιτρεπουν σε κανεναν αθλουμενο την εισοδο στο ΔΑΚ (ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΑΤΟ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ );;;;!!!! ο στιβος ναι μεν κερδιζει μετα απο χρονια αγωνων και προσπαθειων δημιουργιας ταρταν αλλα ας ειμαστε ετοιμοι για την συσσωρευση αθλουμενων στην καμαριτσα η οποια θα δουμε αν θα λειτουργει με ενα πλανο και ωραριο οπου ο στιβος θα εχει αποκλειστικη χρηση του . περιμενετεε δεν αργει η στιγμη που η ειρωνικοτατη ονομασια ΔΑΚ θα τοποθετηθει στην καμαριτσα . ε γιατι αργα η γρηγορα η δημοτικη αρχη δεν θα μπορει να κοροιδευει τον εαυτο της . ΟΤΑΝ θα ειναι ετοιμη η καμαριτσα δηλαδη θα πληρει των ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

  6. Κι όμως έτσι γίνεται! Είναι θλιβερό άνθρωποι χωρίς καμία γνώση για τον αθλητισμό να έχουν και γνώμη για την χρήση του Δ.Α.Κ (ΔΗΜΌΣΙΟ Αθλητικό Κέντρο ). Κάνεις όμως δεν σκέφτηκε πότε το μέλλον όλων αυτών των παιδιών με όνειρα και φιλοδοξίες στο τομέα του αθλητισμού! Αυτοί λοιπόν που «νοιάζονται» για το γηπεδο όπου προπονούνται παιδιά του στίβου και κάναν πάντα και συνεχίζουν μεγάλες «προσπάθειες» για εμάς μάλλον πρέπει να ξανασκεφτουν τι από όλα αυτά πραγματικά έκαναν ! Έφτιαξαν μήπως ταρτάν όταν επί πολλά χρόνια οι σύλλογοι ζητούσαν ? Μήπως έβαλαν ώρες λειτουργίας για τον καθέναν πολίτη που μπαινοβγαινει μέσα στα στάδιο? Μήπως πήγαν ποτέ να κοιτάξουν αν όντως τηρούνται? ή μήπως όλους τους πρωταθλητές που έβγαιναν επί χρόνια απο εκει μεσα πήγε κάνεις να τους συγχαρει και να μιλήσει γι αυτούς? Δίνεται ένα δημοσιο γήπεδο σε ιδιωτική ομάδα διώχνοντας τους πολίτες και πιο συγκεκριμένα τους αθλητές του στίβου και χαλάτε λεφτά υποχρεονοντας τους πολίτες να πληρωνουν έργα τα οποία δεν θα οφελισουνε κανέναν! Κλείνεται το γήπεδο για να χρησιμοποιειται 2 φορες (το πολύ ) το μήνα από την ποδοσφαιρική ομάδα που του χρόνου δεν ξέρουμε καλά καλά αν θα υπάρχει ! Και κλείνοντας ας τονίσουμε ότι το ταρτάν που ετοιμάζεται στην Καμαριτσα δεν θα είχε γίνει ποτέ αν δεν είχε ανέβει η ομαδαρα της Λαμίας στην Α εθνική! Ένα πολύ λαμπρό μέλλον προβλέπεται για αυτήν την πόλη!

Αφήστε μια απάντηση