Πιλοτική περίοδος λειτουργίας αυτόνομων μίνι λεωφορείων στη Λαμία (video)

share on:

Με την παρουσία του Πρέσβη της Εσθονίας Priit Pallum ξεκίνησε σήμερα η πιλοτική περίοδος λειτουργίας των  δύο πρότυπων  αυτόνομων ηλεκτρικών μίνι λεωφορείων στο Δήμο Λαμιέων στο πλαίσιο του προγράμματος Fabulos.

Κατά τη διάρκεια της πιλοτικής περιόδου θα δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας δύο πρότυπα αυτόνομα ηλεκτρικά μίνι λεωφορεία, νέα αυτοματοποιημένα συστήματα παρακολούθησης και ελέγχου οχημάτων καθώς και έξυπνες στάσεις λεωφορείων.

Ειδικότερα, τα μίνι λεωφορεία που θα κυκλοφορήσουν πιλοτικά είναι επιπέδου αυτοματισμού SAE 4 επιτρέποντας στα οχήματα να κινούνται κατά κανόνα χωρίς την παρέμβαση οδηγού. Επιπλέον, θα δοκιμαστεί και ένα προηγμένης τεχνολογίας σύστημα διαχείρισης στόλου οχημάτων το οποίο θα επιτρέπει από ένα ειδικά εξοπλισμένο κέντρο ελέγχου, εκτός των άλλων, τον απομακρυσμένο χειρισμό των οχημάτων σε περίπτωση που απαιτείται χειροκίνητη παρέμβαση. Παράλληλα, οι τέσσερις έξυπνες στάσεις που έχουν τοποθετηθεί επί της πιλοτικής διαδρομής θα παρέχουν στο κοινό χρήσιμες πληροφορίες όπως η εκτιμώμενη ώρα άφιξης και η τρέχουσα θέση του λεωφορείου.

Η πιλοτική εφαρμογή θα διαρκέσει 50 ημέρες μέχρι το τέλος του χρόνου, υπό τον συντονισμό μιας Σύμπραξης τεσσάρων προμηθευτών από την Εσθονία.

Στο πρώτο δρομολόγιο της πιλοτικής λειτουργίας  παραβρέθηκαν ο Πρέσβης της Εσθονίας Priit Pallum, ο Δήμαρχος Λαμιέων, Ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων Δημήτρης Κυρίτσης, ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Σταυρογιάννης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Ρούλιας και Θόδωρος Αρναούτογλου.

Αφήστε μια απάντηση