Πιλοτικό πρόγραμμα διαλογής στην πηγή στο Νεοχώρι Αλιάρτου

share on:

Ο Περιφερειακός ΦοΔΣΑ Στερεάς σε συνεργασία με τον Δήμο Αλιάρτου και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) ξεκίνησε από σήμερα, πιλοτικό πρόγραμμα διαλογής στην πηγή, στην Τοπική Κοινότητα Νεοχωρίου του Δήμου Αλιάρτου, με την ανάπτυξη ατομικών κάδων σε κάθε κατοικία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την τοποθέτηση 2 διακριτών οικιακών κάδων των 120 lt τόσο για τα σύμμεικτα απορρίμματα (πράσινος κάδος) όσο και για τα ανακυκλώσιμα (μπλε κάδος).

Παράλληλα διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό για την λειτουργία της ανακύκλωσης και ειδικότερα των υλικών συσκευασίας που εναποτίθενται στον μπλε κάδο.

Επιπλέον η κάθε κατοικία έχει την δυνατότητα να προμηθευτεί δωρεάν από τον Περιφερειακό ΦοΔΣΑ Στερεάς κάδο οικιακής κομποστοποίησης για την διαχείριση των οργανικών απορριμμάτων.

Το πιλοτικό πρόγραμμα διαλογής στην πηγή, στην ΤΚ Νεοχωρίου αποτελεί ένα πρώτο βήμα στην ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων και θα συμβάλλει στην ουσιαστική εξαγωγή συμπερασμάτων για την σύνθεση των απορριμμάτων και για τον καθορισμό της τιμολογιακής πολιτικής.

Ο Περιφερειακός ΦοΔΣΑ Στερεάς προχωρά με σταθερά βήματα στην υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης των Αποβλήτων (ΠΕΔΣΑ) που περιλαμβάνει τόσο τις αναγκαίες υποδομές (σταθμοί μεταφόρτωσης απορριμμάτων, μονάδες κομποστοποίησης, μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων, χώρους υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων) όσο και τις δράσεις διαλογής στην πηγή με στόχο την συμμετοχή των πολιτών και την κυκλική οικονομία.

 

Αφήστε μια απάντηση