Ποδηλατικός αγώνας «Ανάβαση Θερμοπύλες-Μενδενίτσα»

share on:

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε  ο διασυλλογικός ποδηλατικός αγώνας 1η ανάβαση Θερμοπύλες – Μενδενίτσα που συνδιοργάνωσε  ο «Αθαν. Διάκος» Λαμίας με τους Δήμους Λαμιέων και Καμένων Βούρλων.

Ο αγώνας ήταν ενταγμένος από τον Δήμο Λαμιέων στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020. Ήταν κατά γενική ομολογία μια αξιόλογη προσπάθεια αναβίωσης ποδηλατικού αγώνα μετά από πολλά χρόνια στον τόπο μας, που ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τα οφέλη της ποδηλασίας, την ιστορικότητα της περιοχής και τις ομορφιές της διαδρομής.

Στον αγώνα πήραν μέρος τα σωματεία : Π.Ο. Βόλου, Π.Ο. Τάλως Χανίων, Π.Ο. Ζευς Άμφισσας, Γ.Π.Σ. Αγρινίου, Π.Ο. Πηνειός και Π.Γ.Σ. Λάρισας, Π.Ο. Καρδίτσας, Α.Ο. Θησέας Ζωγράφου, Α.Π.Ο. Ακτίνα Αθηνών, Α.Σ. Άλφα Καλιθέας, Α.Ο. Αίολος Αθήνας, Κρόνος και Πόρτο Λεόνε Νίκαιας, Άπειρος Ηγουμενίτσας και μεταξύ αυτών ιστορικά όπως η Α.Ε.Κ., Π.Α.Ο.Κ., Π.Α.Ο και Π.Ο. Πάτρας.

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες ο αγώνας άγγιξε τις 70 συμμετοχές και διεξήχθη  με ιδανικές συνθήκες για ποδηλασία.

Η πλατεία της Μενδενίτσας φιλοξένησε τον τερματισμό με πλήθος αθλητών να τη γεμίζει, ενώ οι απονομές – βραβεύσεις πραγματοποιήθηκαν στο μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.

Σε όλη την διοργάνωση τηρήθηκε το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Γ.Γ.Α.

Τα σχόλια των αθλητών και των αρχηγών των ομάδων ήταν θετικά για την οργάνωση και την φιλοξενία των διοργανωτών.

Ανανεώνουμε το ραντεβού για του χρόνου υποσχόμενοι και πάλι μια άρτια διοργάνωση και έναν ακόμη  πιο συναρπαστικό και απαιτητικό αγώνα.

Αφήστε μια απάντηση