Ποδηλατικός αγώνας την Κυριακή από τον «Αθ. Διάκο»

share on:

Ο «Αθαν. Διάκος» Λαμίας συνδιοργανώνει με τους Δήμους Λαμιέων και Καμένων Βούρλων, τον διασυλλογικό ποδηλατικό αγώνα Θερμοπύλες – Μενδενίτσα  Ανάβαση,  την Κυριακή  20 Σεπτέμβρη στις 11.00.

Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο αγωνιστικό καλεντάρι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Επίσης εντάχθηκε από τον Δήμο Λαμιέων στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020.

Πρόκειται για  μια  αξιοσημείωτη προσπάθεια αναβίωσης ποδηλατικού αγώνα μετά από πολλά χρόνια στον τόπο μας.

Με αφετηρία το μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες και ακολουθώντας μια απαιτητική ανηφορική διαδρομή, όπου οι κλίσεις οδοστρώματος αγγίζουν το 10% και διασχίζοντας όμορφα τοπία με θέα το Μαλιακό κόλπο θα τερματίσει στην πλατεία της Μενδενίτσας.

Ο αγώνας απευθύνεται  σε αθλητές – ποδηλάτες δρόμου  στις εξής κατηγορίες: Εφήβων,  Ανδρών, Γυναικών και Masters και αναδεικνύει  με τον καλύτερο τρόπο τα οφέλη της ποδηλασίας, την ιστορικότητα της περιοχής και τις ομορφιές της διαδρομής.

Οι απονομές – βραβεύσεις θα πραγματοποιηθούν στο μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, ενώ σε όλη την διοργάνωση θα τηρηθεί το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Γ.Γ.Α.

Αφήστε μια απάντηση