Ποιες πρωτοβουλίες και δράσεις πρέπει να αναλάβει ο Δήμος Λαμιέων

share on:

Σύσκεψη με τη συμμετοχή του Καθηγητή Ιατρικής και μέλους της Επιτροπής Επιδημιολόγων Αθ. Σκουτέλη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της κατάστασης, μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων από κορωνοϊό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής  Υγείας του Δήμου μας Θανάσης Ντούζγος, ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Στασινός, ο Πρόεδρος  του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας Χρήστος Γεωργίου και ο Διοικητής  του Νοσοκομείου Λαμίας Ανδρέας Κολοκυθάς.

Ο κ. Σκουτέλης την αναγκαία και απαρέγκλιτη τήρηση όλων των μέτρων υγειονομικής προστασίας που ορίζουν τα σχετικά πρωτόκολλα και θα κρατήσουν σε χαμηλά επίπεδα την διασπορά του ιού τους χειμερινούς μήνες, που προβλέπεται σχετική έξαρση.

Από τη συνάντηση προέκυψαν και συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες που μπορεί να αναλάβει ο Δήμος το επόμενο χρονικό διάστημα σε συνεργασία πάντοτε με τον ΕΟΔΥ όπως και η προμήθεια τεστ αντιγόνων (rapid test) που μπορεί να γίνονται προληπτικά σε κεντρικά σημεία της Λαμίας. Με τον τρόπο αυτό στηρίζεται αποτελεσματικά το σύστημα υγείας,  που μπορεί να αποφορτιστεί από άσκοπες επιβαρύνσεις υποβολής σε τέτοιου είδους test.

Αφήστε μια απάντηση