Πολικές αρκούδες εισέβαλαν σε χωριό ψάχνοντας για φαγητό

share on:

Τον τρόμο έχουν σκορπίσει 52 πεινασμένες πολικές αρκούδες που εισέβαλαν σε κατοικήσιμη περιοχή στον Αρκτικό Κύκλο, υποχρεώνοντας το δήμαρχο να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι κάτοικοι αποφεύγουν να βγουν από τα σπίτια τους, αλλά ακόμα και εκεί δεν είναι ασφαλείς μιας και οι αρκούδες μπαίνουν σε σπίτια και δημόσια κτίρια στο απομονωμένο αρχιπέλαγος Νοβάγια Ζεμλίγια όπου ζουν περίπου 3.000 άτομα.

Από τον Δεκέμβριο, οι 52 αρκούδες επισκέπτονται τακτικά την περιοχή δείχνοντας επιθετική συμπεριφορά, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν οι κάτοικοι.

«Οι κάτοικοι τρέμουν να βγουν από τα σπίτια του και η καθημερινότητα τους έχει γίνε δύσκολη» σχολιάζει εκπρόσωπος της αυτοδιοίκησης, προσθέτοντας: «Οι γονείς ανησυχούν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο ή τους παιδικούς σταθμούς». Έχουν καταγραφεί επιθέσεις σε κατοίκους, αλλά και ζημιές σε εγκαταστάσεις, ενώ πάντα μένουν στην περιοχή εντός της κατοικημένης περιοχής 6 με 10 αρκούδες!

Παρά τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν, οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους να μην βλάψουν τις αρκούδες καθώς πρόκειται για είδος προς εξαφάνιση.

Αφήστε μια απάντηση