Πολιτική εκδήλωση τη Δευτέρα 14 Μάη, στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας

share on:

5 χρόνια έπειτα από το προηγούμενο, 5ο συνέδριο, το 2013, το Μ-Λ ΚΚΕ πραγματοποιεί το 6ο Συνέδριό του, σε μία περίοδο που ο λαός  κι η χώρα μας διάνυσε κι εξακολουθεί να διανύει μία από τις δυσκολότερες περιόδους των τελευταίων δεκαετιών.

«Η περίοδος προς το 6ο συνέδριο συμπίπτει με τη συνέχιση της επίθεσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Ε.Ε.-ΔΝΤ, τον καταιγισμό δεκάδων κι εκατοντάδων αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων και προαπαιτούμενων, συνέχεια των πρώτων Μνημονίων των παλιότερων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Η επίθεση δεν έχει σταματήσει, όσα μέτρα λαμβάνονται και πρόκειται στο άμεσο μέλλον να παρθούν συνεχίζουν και κάνουν ακόμη πιο βαριά την ήδη τραγική κατάσταση που βιώνουν εκατομμύρια εργατών και λαού.

Αυτή είναι η αλήθεια και δεν έχει καμία σχέση με την πλαστή, κάλπικη εικόνα που καλλιεργούν οι διάφοροι πρόθυμοι κυβερνητικοί ή άλλοι προπαγανδιστές περί εξόδου από την καπιταλιστική κρίση.

Η πραγματικότητα που βιώνουν εκατομμύρια εργατικών και λαϊκών στρωμάτων δεν είναι άλλη από τις συνεχείς κοινωνικές ανατροπές και αφαίρεση δικαιωμάτων και κατακτήσεων που έφεραν τα τρία βάρβαρα Μνημόνια, ο εφιάλτης της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Όλα τα παραπάνω και δεν έπαψαν να υφίστανται ούτε και πρόκειται. Αντίθετα, όπως το Κόμμα μας εκτιμά, θα συνεχιστούν και θα βαθύνουν το αμέσως επόμενο διάστημα και για όσο διάστημα ένα ισχυρό και αποτελεσματικό εργατικό λαϊκό κίνημα δε βάζει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις.

Η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε είναι αυτή της ανάδειξης του ΣΥΡΙΖΑ σε μια ψευτοαριστερή διακυβέρνηση, στην πραγματικότητα όμως βασικό υπηρέτη των συμφερόντων της ντόπιας ολιγαρχίας και του ιμπεριαλισμού. Όχι «διαπραγματευτή» που αγκομαχά και δίνει μάχες για τα συμφέροντα του εξουθενωμένου μας λαού.

Ταυτόχρονα, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, η περίοδος που διανύουμε χρωματίζεται από τα πιο σκοτεινά χρώματα μιας περίπλοκης και επικίνδυνης διεθνούς κατάστασης, με την ευρύτερη περιοχή να αιματοκυλιέται εδώ και χρόνια, με τη δημιουργία νέων δεδομένων και τάσεων, με την όξυνση όλο και περισσότερο των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, με την άνοδο του Τραμπ στη μεγαλύτερη ιμπεριαλιστική δύναμη στις ΗΠΑ, με την Ε.Ε. να κλυδωνίζεται όσο ποτέ στην ιστορία της ύπαρξής της λόγω Brexit, με την ιμπεριαλιστική Ρωσία να συμμετέχει όλο και πιο ενεργά στα ιμπεριαλιστικά παιχνίδια και την καπιταλιστική Κίνα να γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο ισχυρός παίκτης. Με τις ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές επεμβάσεις να συνεχίζονται και τις απειλές για νέους πολέμους να είναι καθημερινές.

Μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα  το Κόμμα μας, το Μ-Λ ΚΚΕ, προχωρά στο 6ο του συνέδριο, επιδιώκει να αναπτυχθεί πλατιά συζήτηση, να διαδώσει αλλά και να εμπλουτίσει τις θέσεις του, διοργανώνοντας σε όλη την Ελλάδα πολιτικές εκδηλώσεις-συζητήσεις. Στη βάση των εξελίξεων, που πολλές φορές είναι ραγδαίες, κρίνουμε τις πολιτικές θέσεις, εκτιμούμε την κατάσταση του λαϊκού κινήματος, τους ταξικούς και πολιτικούς συσχετισμούς.

Θέλουμε να συζητήσουμε για τα ζητήματα του μαζικού κινήματος, τις δυσκολίες που ορθώνονται αλλά και τις αιτίες που βάζουν φρένο στην ανάπτυξη κι αποτελεσματικότητα της εργατολαϊκής πάλης.

Ακόμη πιο πολύ ως Μ-Λ ΚΚΕ επιδιώκουμε και έπειτα από το συνέδριό μας να συνεχίσουμε αυτήν  την επαφή και το διάλογο. Να δυναμώσουμε τους ιδεολογικοπολιτικούς δεσμούς μας με κάθε αριστερό, λαϊκό αγωνιστή, με κάθε κομμουνιστή που βαδίσαμε μαζί στους αγώνες. Να βαδίσουμε ξανά μαζί στους αγώνες που θα έρθουν από καλύτερες, πιο ισχυρές θέσεις.

Αυτό επιδιώκουμε με το συνέδριό μας. Γι’ αυτό θέλουμε να συζητήσουμε στην εκδήλωση της Κ.Ο. Φθιώτιδας του Μ-Λ ΚΚΕ που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Μάη στο Εργατικό Κέντρο (πλατεία Διάκου) στις 19.30 με κεντρικό ομιλητή τον Άκη Αδαμόπουλο».

 

Αφήστε μια απάντηση