Πολιτική συνεννόηση και συνεργασία θέλει η «Στερεά… Υπεροχής»

share on:

Με παρέμβασή του στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς, ο επικεφαλής της παράταξης «Στερεά…Υπεροχής»,  Δημήτρης  Αναγνωστάκης , τόνισε την αντίθεσή του στην αντιδημοκρατική μεθόδευση αποδόμησης του Κλεισθένη, που έγινε με  νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης, αλλοιώνοντας στην ουσία τη λαϊκή εντολή, όπως αυτή αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Αναγνωστάκης «Οι πολίτες με τη ψήφο τους δεν επέλεξαν μόνο πρόσωπα αλλά και τρόπο διοίκησης.

Πάγια αρχή μας είναι η στήριξη προσπάθειας σύνθεσης και η πολική των συγκλίσεων και συναινέσεων στο χώρο της αυτοδιοίκησης, πέρα από τις όποιες αντιθετικές κεντρικές πολιτικές , πράγμα που και προεκλογικά είχαμε διακηρύξει.

Η παράταξή μας, «Στερεά…Υπεροχής», στοχεύει στην πολιτική συνεννόηση και συνεργασία μέσα στα συλλογικά όργανα της Περιφέρειας (Περιφερειακό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή) και διατυπώνει την άποψη ότι το κυρίαρχο πολιτικό όργανο της Περιφέρειας είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Πιστοί στις αρχές μας θα υπερασπιστούμε αυτή μας τη θέση και από τα έδρανα της μειοψηφίας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Στερεάς.

Από τη θέση λοιπόν που οι πολίτες μας έταξαν, θα δώσουμε  τη μάχη της δομικής, δημιουργικής, γόνιμης αλλά και αυστηρής αντιπολίτευσης, συναινώντας  στο ορθό και το δίκαιο και αντιπαλεύοντας το λάθος και το άδικο. Για μια ουσιαστική παρουσία, που θα αποτελέσει μοχλό για την παραγωγική και δημοκρατική αναγέννηση και προοπτική της Στερεάς Ελλάδας».

Αφήστε μια απάντηση