«Πρέπει να τηρούνται τα αυτονόητα γύρω από τις δημοκρατικές διαδικασίες»

share on:

Από τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο Λαμιέων Κώστα Κερπινιώτη, λάβαμε την ακόλουθη γραπτή δήλωση, σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα που συνέβησαν στις συνεδριάσεις του οργάνου:

«Στο τελευταίο προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου 2017, είχα σκοπό να τοποθετηθώ σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στο προηγούμενο «διήμερο συμβούλιο» του Αυγούστου.

Τελικά η πλειοψηφία δεν επέτρεψε να γίνει καθόλου συζήτηση επί του θέματος που είχε τεθεί από την μειοψηφία και θα ήθελα με κάποιον τρόπο να καταγραφούν και οι δικές μου σκέψεις.

Το γεγονός ότι διατύπωσα τις αντιρρήσεις μου για το θέμα των σκουπιδιών, απέναντι στο συνδυασμό με τον οποίο εκλέχθηκα, δεν έχει καμία σχέση με τη τωρινή μου τοποθέτηση και θα ήταν η ίδια ακόμη κι αν εξακολουθούσα να είμαι κομμάτι της «πρότασης ευθύνης».

Θεωρώ απαράδεκτο λοιπόν το γεγονός ότι διεξήχθη ένα δημοτικό συμβούλιο χωρίς τη συμμετοχή της μειοψηφίας. Η δική μου αίσθηση είναι ότι η πλειοψηφία θέλησε να διεξαχθεί το συγκεκριμένο συμβούλιο όπως – όπως. Πως αλλιώς να ερμηνεύσω το γεγονός ότι φθάνοντας με ένα τέταρτο καθυστέρηση, εξαιτίας του “face control” της πόρτας, η συνεδρίαση είχε φτάσει σχεδόν στο μέσον της! Καταγράφω το γεγονός ότι κι άλλες φορές σύμβουλοι, όπως κι εγώ, έχουμε καθυστερήσει ένα τέταρτο κάποιοι άλλοι ίσως και μισή ώρα, αλλά το προεδρείο περίμενε πριν ξεκινήσει τη διαδικασία. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει και δε νομίζω ότι μας τιμά ως εκπροσώπους των Λαμιωτών πολιτών.

Όταν εκλεγήκαμε δώσαμε όρκο να υπηρετούμε αυτή την πόλη. Δεν είμαι αυτός που θα ισχυριστώ ότι εγώ υπερασπίζομαι από κάποιον άλλον καλύτερα τα δικαιώματα των πολιτών. Ωστόσο τα αυτονόητα γύρω από τις δημοκρατικές διαδικασίες πρέπει να τηρούνται, οι διαφορετικές απόψεις θα πρέπει να ακούγονται και να είναι το ίδιο καλοδεχούμενες με τις δικές μας και γενικά μέσα από τον αντίλογο και τις αντιθέσεις να διαμορφώνουμε τις πιο σωστές προτάσεις.

Και έναντι οποιουδήποτε τιμήματος εύχομαι να μην ξαναδώ ΜΑΤ να «προστατεύουν» δημοτικά συμβούλια και να απαγορεύουν την είσοδο σε ελεύθερους πολίτες».

 

Αφήστε μια απάντηση