Προβάδισμα αυτοδυναμίας της ΝΔ με 8%, θρίλερ με την Χρυσή Αυγή

share on:

Στο 8% είναι η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ με ενσωματωμένο σχεδόν το 65% της επικράτειας, είσοδο στη Βουλή εξασφαλίζουν τόσο η ΜεΡΑ25 όσο και η Ελληνική Λύση, ενώ σε θρίλερ φέρεται ότι θα εξελιχθεί η περίπτωση της Χρυσής Αυγής, η οποία βρίσκεται κοντά στο όριο του 3%.

Σύμφωνα με την μέχρι τώρα καταμέτρηση, η ΝΔ έχει ποσοστό 39,6% και λαμβάνει 158 έδρες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 31,63% λαμβάνει 86 έδρες και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7,99% και 22 έδρες, το ΚΚΕ με 5,37% και 15 έδρες, η Ελληνική Λύση με 3,77% και 10 έδρες και η ΜέΡΑ25 με 3,46% και 9 έδρες.

Η κατανομή των εδρών διαμορφώνεται με δεδομένο ότι η Χρυσή Αυγή, η οποία βρίσκεται στο 2,97% δεν θα καταφέρει να εισέλθει στη Βουλή. Αν υπερβεί το όριο εισόδου που είναι το 3% η κατανομή των εδρών θα αλλάξει κυρίως σε βάρος της ΝΔ, η οποία σε αυτό το ενδεχόμενο εκτιμάται ότι θα λάβει 154-155 έδρες.

Επανάληψη εκλογικής διαδικασίας για την κλεμμένη κάλπη

Ένταση επικράτησε λίγο πριν ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία στο 33ο εκλογικό τμήμα στα Εξάρχεια (Κωλέττη 35). Άγνωστοι μπήκαν μέσα και άρπαξαν την κάλπη με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως στη συνέχεια η κάλπη κάηκε.

«Τέσσερα άτομα, κρατώντας μια βαριοπούλα, εισέβαλαν στο συγκεκριμένο τμήμα και προσπάθησαν να σπάσουν την κάλπη, την οποία άρπαξαν στη συνέχεια και έφυγαν», δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Ρουπακιώτης.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η αστυνομία ήταν ενημερωμένη από το Σάββατο για το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο και υπενθύμισε επίσης ότι παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και το 2012, πάλι σε εκλογικό τμήμα στα Εξάρχεια.

Ο κ. Ρουπακιώτης, πρόσθεσε ότι η εκλογική διαδικασία θα επαναληφθεί την ερχόμενη Κυριακή.

 

Ενοχλημένο το αρχηγείο της ΕΛΑΣ

Η εκδοχή της επίθεσης σε εκλογικό κέντρο στα Εξάρχεια, με σκοπό την αρπαγή κάλπης, είχε συζητηθεί σε σύσκεψη που έγινε στην ΓΑΔΑ, παρουσία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, από κύκλους του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, ο αρχηγός μετέβη στη ΓΑΔΑ, ακριβώς γι’ αυτό το σκοπό, και ζήτησε να ληφθούν συγκεκριμένα αστυνομικά μέτρα, με διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης και άλλες αστυνομικές δυνάμεις στα πέντε σχολεία των Εξαρχείων, (τρία γύρω από την πλατεία και δύο στην ευρύτερη περιοχή), τα οποία θα λειτουργούσαν ως εκλογικά κέντρα, ώστε να αντιμετωπίσουν άμεσα και αποτελεσματικά, τυχόν επίθεση. Παρά τις προειδοποιήσεις όμως αυτό που φοβόταν το αρχηγείο δεν αποφεύχθηκε.

Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό, στο σχολείο υπήρχε αστυνομική δύναμη αλλά οι δράστες πέταξαν ένα δακρυγόνο δημιουργώντας σύγχυση, καταφέρνοντας έτσι να διαφύγουν. Την ίδια ώρα περίπου εκδηλώθηκε και δεύτερη επίθεση στο εκλογικό κέντρο που λειτουργούσε στο 5ο Γυμνάσιο, στην οδό Αραχώβης, αλλά οι δράστες πέταξαν μόνο πέτρες και τράπηκαν σε φυγή. Μια τρίτη παρέμβαση είχαμε στην Καλλιδρομίου και Ζωσιμάδων χωρίς να κλαπεί η κάλπη.

Η αρπαγή της κάλπης κατά τις ίδιες πληροφορίες έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, που έχει ζητήσει εξηγήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ διενεργείται προανάκριση από την Κρατική Ασφάλεια.

Αφήστε μια απάντηση