Προετοιμασίες στο Δομοκό για τη χειμερινή περίοδο

share on:

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δομοκού.

Αρχικά  οι εκπρόσωποι των φορέων  συζήτησαν το σχεδιασμό αντιμετώπισης  σεισμικών φαινομένων με βασικούς πόλους σχεδιασμού το σχέδιο «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» και το Μνημόνιο Ενεργειών αντιμετώπισης σεισμικών φαινομένων του Δήμου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος και συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που αφορούν στο ανθρώπινο δυναμικό και τα μέσα πολιτικής προστασίας που είναι διαθέσιμα για την αντιμετώπιση σεισμικών φαινομένων στα διοικητικά όρια του Δήμου Δομοκού.

Το δεύτερο μέρος της συνεδρίασης άρχισε με τον απολογισμό της Αντιπυρικής περιόδου 2019 με ιδιαίτερη αναφορά στην αγαστή συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και συνέχισε με το σχεδιασμό ενεργειών και τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών που τυχόν ανακύψουν κατά τη χειμερινή περίοδο 2019 – 2020.

Ο Δήμαρχος Δομοκού Μπάμπης Λιόλιος αναφέρθηκε στο διαθέσιμο  μηχανοκίνητο εξοπλισμό, τον προγραμματισμό των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού για την επικείμενη χειμερινή περίοδο, εστιάζοντας, επίσης, στις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν, αλλά και σε αυτές που έχουν προγραμματιστεί σχετικά με την αντιμετώπιση κινδύνων από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Ηλίας Κυρμανίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του Πολίτη και συντονισμού Πολιτικής Προστασίας Θανάσης Καρακάντζας, ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Φθιώτιδας Πολύζος Ζώης, η Αστυνόμος Γρηγορία Γατσινάρη από το Α.Τ. Δομοκού, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δομοκού, Επιπυραγός Χρήστος Μπάρκας, η  Συντονίστρια Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Δομοκού κα Ελένη Μακρή, ο εκπρόσωπος του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) Δημήτρης Βασιλός, ο υπάλληλος του Δασονομείου Δομοκού Κώστας Καρακώστας, οι Αντιδήμαρχοι Δομοκού Ανδρέας Λαϊνάς,  Θανάσης Τσαλαφούτας και Νίκος Καναβός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λελεντζής Γιώργος, Μπάμπης Βασιλόπουλο και Αθανασία Αυγέρη – Χριστοπούλου, καθώς και Πρόεδροι από 24 κοινότητες του Δήμου.

Αφήστε μια απάντηση