Προσλήψεις στην Υγεία εξήγγειλε ο Ανδρέας Ξανθός

share on:

Την πρόσληψη 3000 εργαζομένων για τη δημιουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ), οι οποίες θα λειτουργήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2017 εξήγγειλε από το Ηράκλειο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, κατά τη διάρκεια ημερίδας για την Πρωτοβάθμια Δημόσια Φροντίδα Υγείας.

Όπως είπε ο ίδιος πρόκειται για 1700 γιατρούς και ακόμα 1300 εργαζόμενους που θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά προς τις νέες δομές, ενώ διευκρίνισε πως έχουν εξασφαλιστεί ευρωπαϊκοί πόροι για την χρηματοδότηση του προγράμματος τουλάχιστον για τέσσερα χρόνια.

Ο σχετικός νόμος θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες και αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι τις 5 Αυγούστου, όπως είπε ο κ. Ξανθός ενώ διευκρίνησε πως για τις προσλήψεις αυτές υπάρχει και η συμφωνία των δανειστών, εφόσον το κόστος δεν επιβαρύνει το δημόσιο ταμείο.

Κατά την έναρξη της ημερίδας, στο ξενοδοχείο Ατλαντίς του Ηρακλείου, προκλήθηκε ένταση όταν εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου μαζί με άλλα τοπικά σωματεία που ελέγχονται από το ΠΑΜΕ επιχείρησαν να εισέλθουν στην αίθουσα και να διαμαρτυρηθούν, κάτι που δεν τους επετράπη.

Στην ημερίδα παρουσιάζονται οι δράσεις για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που έχει αναλάβει το υπουργείο Υγείας και ειδικότερα η ανάπτυξη των Τοπικών Μονάδων Υγείας ως μέσο για την παροχή δημόσιων υπηρεσιών υγείας σε αστικές περιοχές, αλλά και τη συγκρότηση Ομάδων Υγείας, μέσα από τη λειτουργία των οποίων αναδεικνύεται και ενισχύεται ο ρόλος των επαγγελματιών υγείας και της διεπιστημονικής προσέγγισης.

 

Αφήστε μια απάντηση