Προτάσεις-Δράσεις της Ο.Λ.Μ.Ε.

share on:

Στη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ ασχολήθηκε με τα παρακάτω θέματα:

Μετά από την τοποθέτηση των εκπροσώπων της Π.Ε.Α.Δ. (Αναπληρωτές) και την υποβολή σχετικού υπομνήματος η Ομοσπονδία επαναβεβαίωσε τη στήριξη της στους αναπληρωτές συναδέλφους δηλώνοντας ότι παραμένει βασικό και πάγιο αίτημα η πρόσληψη σημαντικού αριθμού μονίμων εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα καλύψουν τα υπάρχοντα κενά.

Εξέφρασε την άποψη ότι με τη δεύτερη φάση των αποσπάσεων:

Α) οφείλουν να καλυφθούν όλα τα οργανικά και λειτουργικά κενά

Β) να υπάρξει άμεση κάλυψη όλων των κενών στην Πρωτοβάθμια για τις κοινές ειδικότητες

Γ) να πραγματοποιηθούν αποσπάσεις από πλεονασματικές σε αντίστοιχες περιοχές.

Δ) επισημάνθηκε ότι η μακροχρόνια καθήλωση σε παραμεθόριες-δυσπρόσιτες περιοχές και οι μηδενικοί διορισμοί, έχουν οδηγήσει στην ελαχιστοποίηση των μεταθέσεων και στην άμεση ανάγκη μεγάλου αριθμού αποσπάσεων στην παρούσα φάση.

  1. σχετικά με τις ρυθμίσεις που αφορούν τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων στους σεισμόπληκτους νομούς Λέσβου και Χίου ζήτησε δικαιότερη κατανομή των θέσεων εισακτέων, αλλά και την αναγκαιότητα λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων στις πληγείσες περιοχές.
  2. Τοποθετήθηκε στο έγγραφο του Υπουργείου με θέμα τον «προγραμματισμό της νέας σχολικής χρονιάς» καλώντας τους αιρετούς στα Π.Υ.Σ.Δ.Ε. να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που θα εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων, αλλά και τη δίκαια αντιμετώπιση του συνόλου των συναδέλφων.
  3. Συζητήθηκαν τα μέτρα στήριξης των εκδηλώσεων για τη Δ.Ε.Θ καθώς και η παρουσία σε αυτές των μελών του Δ.Σ. και των δύο αιρετών στο Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.

Επίσης αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9/9 και ώρα 11.00, ημερίδα στα γραφεία της ΕΔΟΘ.

Κλήθηκαν να συμμετάσχουν σ’ αυτήν οι αιρετοί στα ΑΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΔΕ, καθώς και οι πρόεδροι των Ε.Λ.Μ.Ε. Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας.

  Το Δ.Σ. προχώρησε σε μια πρώτη εκτίμηση των προβλημάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση επισημαίνοντας:

  1. Τους μηδενικούς διορισμούς.
  2. την αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 έτη
  3. τις ελάχιστες μεταθέσεις
  4. τον μικρό αριθμό αποσπάσεων
  5. την περικοπή των δαπανών για την Παιδεία
  6. τις μεγάλες ελλείψεις σε εξοπλισμό και αναλώσιμα.

***  Παράλληλα αποφάσισε στην επόμενη συνεδρίαση του την Πέμπτη 31/8 να προτάξει τα θέματα της Ειδικής Αγωγής, την Επιμόρφωση, και την συγκρότηση του νέου Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ομοσπονδίας.

 

Θ. Τσούχλος

Ταμίας  Δ.Σ.  Ο.Λ.Μ.Ε.

 

Αφήστε μια απάντηση