Προχωράει η ανάδειξη των Μουσείων Βίνιανης και Κορυσχάδων

share on:

Η δέσμευση του προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση για την ανάδειξη του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης της Βίνιανης προχωράει με γοργούς ρυθμούς.

Μετά τις δύο επισκέψεις μηχανικών και ιστορικών της Βουλής στο Μουσείο της Βίνιανης, τον Ιούλιο του 2017 και τον Φεβρουάριο του 2018, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Μικρό Σαλόνι του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, με θέμα την ανάδειξη των Μουσείων Βίνιανης και Κορυσχάδων.

Το παρών στη συνάντηση έδωσαν ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασιός, ο Δήμαρχος Αγράφων Θόδωρος Μπαμπαλής, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης και ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος «Κόκκαλη» Πέτρος Κόκκαλης.

Μετά από μια εποικοδομητική συζήτηση αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας εργασίας και ορίστηκε το χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα βήματα, που αφορούν την επισκευή των δύο κτιρίων, τη βελτίωση της προσβασιμότητας στο Μουσείο Βίνιανης, τη νέα εσωτερική διαμόρφωση των δύο Μουσείων και τη διασφάλιση της λειτουργίας τους.

Να σημειωθεί πως Βουλή και Περιφέρεια δεσμεύτηκαν για τις χρηματοδοτήσεις των δύο μελετών, ενώ στο όλο εγχείρημα θα συμβάλει και το Ίδρυμα Κόκκαλη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Αγράφων Βάσω Φεγγούλη, ο μουσειολόγος Γιάννης Μετζικώφ, οι μηχανικοί των Δήμων Αγράφων και Καρπενησίου, μηχανικοί της Βουλής, καθώς και εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών.

Αφήστε μια απάντηση