Πρόσκληση για τη συγκρότηση της Επιτροπής Διαβούλευσης στο Δομοκό

share on:

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία ο Δήμος Δομοκού θα προβεί στη συγκρότηση  Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.

Στους δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο από 5.000 κατοίκους συγκροτείται, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται εντός δύο μηνών από την εγκατάσταση των δημοτικών αρχών, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης ως όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες.

Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας.

Στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης συμμετέχουν και δημότες, σε αριθμό ίσο με το 1/3 του αριθμού των μελών εκπροσώπων φορέων, οι οποίοι ορίζονται μετά από κλήρωση, μεταξύ των εγγεγραμμένων σε ειδικό κατάλογο που τηρείται στο δήμο και στον οποίο μπορεί να εγγράφεται κάθε δημότης που είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους του δήμου.

Ειδικότερα καλούνται:

 Α. Οι φορείς που υφίστανται και δραστηριοποιούνται στο Δήμο Δομοκού και συγκεκριμένα :

α) Οι τοπικοί εμπορικοί και επαγγελματικοί σύλλογοι και οργανώσεις

β) Οι επιστημονικοί σύλλογοι και φορείς

γ) Οι τοπικές οργανώσεις εργαζομένων και εργοδοτών

δ) Οι σύλλογοι εργαζομένων στο Δήμο και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου

ε) Οι ενώσεις και σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων

στ) Οι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς

ζ) Οι εθελοντικές οργανώσεις και κινήσεις πολιτών

η) άλλες οργανώσεις και φορείς της κοινωνίας των πολιτών και

ζ) Τα τοπικά συμβούλια νέων

να εκφράσουν εγγράφως τη βούλησή τους για τη συμμετοχή τους στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Δομοκού,  ορίζοντας τους εκπροσώπους τους (έναν τακτικό με τον αναπληρωτή του) έως τη Δευτέρα 30/9/2019  στη γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου (τηλ. 2232350221 και στο Email: info@domokos.gr).

Β. Οι Δημότες και οι Δημότισσες

που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Δομοκού  και ενδιαφέρονται να είναι μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου, να εγγραφούν στον ειδικό κατάλογο των δημοτών που τηρείται στο Δήμο Δομοκού έως τη   Δευτέρα   30/9/2019 στη γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου, τηλ. 2232350221 και στο Email: info@domokos.gr.

***  Στις αιτήσεις συμμετοχής θα αναγράφονται τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας (Επωνυμία Φορέα/Ονοματεπώνυμο Δημότη, Τηλέφωνο, Διεύθυνση, Τ.Κ., e-mail).

 

Συναντήσεις με τοπικά Συμβούλια

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος συναντήσεων εργασίας του Δημάρχου Δομοκού, Μπάμπη Λιόλιου, με τους Προέδρους και Συμβούλους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου.

Στις συναντήσεις εργασίας συμμετείχαν, επίσης, οι Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Λαϊνάς, Νίκος Καναβός, Θανάσης Τσαλαφούτας, Νίκος Καλημέρης, καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παληογεώργος.

Σκοπός των συναντήσεων ήταν η ενημέρωση των Προέδρων και των Τοπικών Συμβούλων σχετικά με τους άξονες προτεραιότητας των δράσεων  και πρωτοβουλιών της νέας Δημοτικής Αρχής που θα συμβάλλουν  στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, της λειτουργίας των Υπηρεσιών του Δήμου και των υφιστάμενων υποδομών.

Παράλληλα, ο κ. Λιόλιος επισήμανε, την αναγκαιότητα για ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου, η οποία δύναται να επιτευχθεί, μόνο μέσω της συστράτευσης και της συνεργασίας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται συνεχώς δίπλα στους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων, ώστε όλοι μαζί να καταφέρουν να υπηρετήσουν τους δημότες γρήγορα και αποτελεσματικά.

***  Αύριο Τρίτη 17/9/19 και ώρα 14:00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση γνωριμίας του Δημάρχου Δομοκού, Μπάμπη Λιόλιου με το διοικητικό  προσωπικό του Δήμου. 

Για το λόγο αυτό, οι διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου δεν θα λειτουργήσουν από τις 13:30 και μέχρι το τέλος της ημέρας.

Αντίστοιχη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με το εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου, την Πέμπτη 19/9/2019 και ώρα 13:00.

Αφήστε μια απάντηση