Πόσο κόστισε το καινούργιο απόκτημα του Ρονάλντο;…

share on:

Ο Cristiano Ronaldo πέρα από όλα τα άλλα είναι και φανατικός συλλέκτης πανάκριβων super cars, με ιδιαίτερη αδυναμία στις Bugatti.

Και όπως φαίνεται δίπλα στις Veyron και Chiron που έχει στο γκαράζ του θα προσθέσει και μία ακόμα πολύ σπέσιαλ έκδοση της εταιρίας.

Πρόκειται για μία Centodieci από την οποία θα κατασκευαστούν μόλις 10 μονάδες. Η κάθε μία από αυτές θα κοστίζει 8 εκατομμύρια ευρώ, καθιστώντας την ένα από τα ακριβότερα αυτοκίνητα παραγωγής στην ιστορία.

Για τον μεγάλο σταρ της Γιουβέντους τα χρήματα αυτά είναι μέσα στα πλαίσια της ικανοποίησης του πάθους του, και όσοι σπεύσουν να τον κατηγορήσουν όπως κάνουν συχνά, να θυμίσουμε ότι πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι προσφέρει 1 εκατομμύριο ευρώ στην Πορτογαλία για την κατασκευή Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Η Centodieci είναι ένας φόρος τιμής στην ΕΒ110 SS, τη Super Sport έκδοση του πρώτου αυτοκινήτου που κατασκεύασε η εταιρεία -τότε ανήκε στον Romano Artioli- στα ’90s μετά την αναβίωσή της και λίγο πριν την αγοράσει ο όμιλος Volkswagen.

H Centodieci βασίζεται στη Chiron και κινείται από τον ίδιο W16 των 8.000 κυβικών με τα τέσσερα turbo, ο οποίος όμως εδώ αποδίδει 1.600 ίππους. Επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 2,4 δεύτερα, στα 200 χμ/ώρα φθάνει στα 6,1 δευτερόλεπτα, στα 300 χλμ/ώρα σε 13,1, ενώ η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 380 χλμ./ ώρα ή και πολύ παραπάνω αν ξεκλειδωθεί ο ηλεκτρονικός κόφτης.

Αφήστε μια απάντηση