Π. Στασινός: Δεν θα είμαστε απλοί παρατηρητές στο Δημοτικό Συμβούλιο

share on:

Στην παρθενική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων, o επικεφαλής του συνδυασμού “Λαμία στο Κέντρο” Παναγιώτης Στασινός τόνισε την προσήλωση της παραταξης στην εφαρμογή της απλής αναλογικής, που σέβεται την λαϊκή βούληση όπως αυτή εκφράστηκε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και τάχθηκε απέναντι σε κάθε νομοθετική αντιδημοκρατική παρέμβαση που την αλλοιώνει.

«Η αυτοδιοικητική μας κίνηση πίστευε και πιστεύει στην αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης του θεσμικού πλαισίου της αυτοδιοίκησης και θεωρούμε πως ο ‘’Κλεισθένης Ι’’ ήταν ένα σημαντικό σκαλοπάτι στην κατεύθυνση της αλλαγής αναχρονιστικών διατάξεων και νοοτροπιών που θα οδηγούσε σε ένα νέο, δημοκρατικό και με στέρεες βάσεις σύγχρονο αυτοδιοικητικό πλαίσιο.

Η νέα κυβέρνηση με τις επείγουσες τροπολογίες καταργεί ουσιαστικά τον Κλεισθένη πριν ακόμη αυτός εφαρμοστεί και δοκιμαστεί αποδυναμώνοντας τα Δημοτικά και Τοπικά Συμβούλια δίνοντας παράλληλα υπερεξουσίες σε ελεγχόμενα από το δημαρχοκεντρικό σύστημα όργανα.

Εμείς θεωρούμε πως το κυρίαρχο όργανο στον Δήμο πρέπει να παραμείνει το Δημοτικό Συμβούλιο που οφείλει να λειτουργεί με την λογική της σύνθεσης και της σύγκλισης θέσεων και απόψεων.

Πιστεύουμε και θα υπηρετήσουμε τις αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: τη Διαφάνεια, την τακτική Λογοδοσία, τηΔημοκρατία και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών.

Θα επιδιώξουμε, όπως άλλωστε προεκλογικά έχουμε δεσμευτεί, την πολιτική συνεννόηση και την συνεργασία μέσα στα συλλογικά όργανα με ανοιχτές συγκλίσεις μέσα από διάλογο, με την συμμετοχή των δημοτών μας που άλλωστε θα είναι και οι τελικοί αποδέκτες και κριτές των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

Συμμετέχουμε ουσιαστικά και εποικοδομητικά, δεν είμαστε παρατηρητές, και θα δώσουμε με όλες τις δυνάμεις μας τον καλύτερο εαυτό μας για την αναβάθμιση της λειτουργίας του δήμου και των υπηρεσιών του, για την πόλη που αγαπάμε, με την χρήση όλων των δοκιμασμένων και σύγχρονων εργαλείων που διαθέτουμε ενώ παράλληλα θα δώσουμε  μάχη απέναντι στην αδιαφάνεια ,τη συναλλαγή και κάθε μορφής αδικία».

 

 

Αφήστε μια απάντηση