Ρέτσος: Η Στερεά Ελλάδα διαθέτει πλούτο τουριστικών προϊόντων

share on:

Συναντήσεις εργασίας με τα μέλη του ΣΕΤΕ και παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποίησε σήμερα στη Λαμία, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος.

Στις συναντήσεις, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Γιώργος Αμβράζης, ο Γενικός Διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ Ηλίας Κικίλιας και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Marketing Greece Ιωάννα Δρέττα.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη στρατηγική του ΣΕΤΕ για την ουσιαστική διασύνδεση του τουρισμού με άλλους κομβικούς τομείς, όπως για παράδειγμα της αγροδιατροφής και του πολιτισμού, που μπορούν άμεσα να ενισχύσουν ποιοτικά την εμπειρία την οποία προσφέρει η χώρα μέσω των προϊόντων και των υπηρεσιών του τουρισμού.

Επιπρόσθετα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες που υπάρχουν για την περαιτέρω προώθηση του πολυσύνθετου τουριστικού χαρτοφυλακίου το οποίο διαθέτουν οι προορισμοί της Στερεάς Ελλάδας με τη συμβολή και της Marketing Greece.

Ο κ. Ρέτσος μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων δήλωσε σχετικά:

«Μαζί με το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ και την Marketing Greece, ο ΣΕΤΕ μέσα από μία σειρά συναντήσεων που πραγματοποιεί σε προορισμούς της χώρας, επιχειρεί, μεταξύ άλλων, να αναδείξει ζητήματα σε σχέση με πρακτικές που επιτυγχάνουν τη βέλτιστη σχέση βιώσιμης ανάπτυξης και τουρισμού, την ενίσχυση του κοινωνικού του αποτυπώματος, καθώς και τη διασύνδεσή του με τον αγροδιατροφικό τομέα και τον πολιτισμό. Αυτός είναι ο σκοπός και της σημερινής μας παρουσίας στη Λαμία. Οι προορισμοί της Στερεάς Ελλάδας διαθέτουν ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο τουριστικών προϊόντων το οποίο, ανά περιοχή, προσελκύει το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον τόσο των Ελλήνων όσο και των ξένων επισκεπτών, όλες τις εποχές του χρόνου. 

Παρακολουθούμε από κοντά τις προσπάθειες που έχουν γίνει σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτουν οι προορισμοί της Στερεάς Ελλάδας.

Τις προσπάθειες αυτές έχει ως στόχο να ενισχύσει ο ΣΕΤΕ, σε συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς, μέσα από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού.

Σε επίπεδο επικοινωνίας και προβολής, η Marketing Greece έχει, ήδη, εντάξει στις δράσεις της την προώθηση προορισμών της Στερεάς Ελλάδας στις διεθνείς αγορές.

Παράλληλα, σχεδιάζει περισσότερες υπηρεσίες και νέα προϊόντα marketing και προβολής, τα οποία απευθύνονται στους Έλληνες επισκέπτες, γεγονός το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία για προορισμούς της Στερεάς Ελλάδας καθώς διαθέτουν σημαντικό μερίδιο στην πίτα της εσωτερικής τουριστικής αγοράς».

 

Μπακογιάννης: Η μεγάλη συμμαχία της Στερεάς Ελλάδας για τον Τουρισμό

 

Ο κ. Μπακογιάννης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ήδη έχει αναλάβει η Περιφέρεια για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων τουρισμού σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις και για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Στερεάς Ελλάδας σε όλο τον κόσμο. Τόνισε ότι η Στερεά, ως αναδυόμενη τουριστική δύναμη, βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και η πορεία που θα ακολουθήσει θα πρέπει να συναποφασιστεί από τους επιχειρηματίες, τους εμπόρους και όλους τους φορείς που ασχολούνται με το αντικείμενο. «Η Στερεά Ελλάδα πρέπει να εμφανίζεται και να προωθείται στον κόσμο με ένα πρόσωπο, μία στρατηγική και έναν στόχο. Να πείσουμε τους υποψήφιους επισκέπτες μας και τη διεθνή τουριστική αγορά, ότι προσφέρουμε ένα προϊόν υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών» είπε χαρακτηριστικά κατά την έναρξη της συνάντησης.

Κατά τη συνάντηση ο περιφερειάρχης ανέπτυξε το σχέδιο της Περιφέρειας για τον τουρισμό λέγοντας ότι βασικό στόχο αποτελεί η σύνδεση του τουρισμού με τον πολιτισμό και την αγροδιατροφή και επισήμανε ότι «αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί όταν όλοι γίνουμε μία δυνατή ομάδα που θα λαμβάνουμε κοινές αποφάσεις. Όταν γίνει αυτό, μόνο θετικά αποτελέσματα στην οικονομία μας θα δούμε και θα είμαστε η πρώτη περιφέρεια που ανοίγεται στην διεθνή αγορά με απαιτήσεις για ένα μεγάλο μερίδιό της».

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση