Σαλάτα καπρέζε με ψητό κοτόπουλο και αβοκάντο

share on:

Η caprese είναι μια κλασική Ιταλική σαλάτα που έχει αγαπηθεί σε όλο τον κόσμο.

Εδώ σας την προτείνουμε ενισχυμένη με ψητό κοτόπουλο και αβοκάντο, σε ένα πιάτο-πλήρες γεύμα, που θα σας γεμίσει ενέργεια. Στον χρόνο της παρασκευής θα πρέπει να υπολογίσετε και τον χρόνο που θα χρειαστεί το μαρινάρισμα του κοτόπουλου. Από εκεί και πέρα, η συνέχεια είναι απλή, γρήγορη και… νόστιμη.

Υλικά

  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • Για τη μαρινάδα του κοτόπουλου:
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού τριμμένο σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκού σκόνη κόλιαντρου
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σαλάτα καπρέζε:
  • 500 γρ. ντοματίνια
  • 250 γρ. μοτσαρελάκια
  • 1 αβοκάντο
  • 1 σακουλάκι τρυφερό σπανάκι
  • 5-6 φύλλα μαρουλιού
  • Για το ντρέσινγκ:
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό βασιλικό
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάστε τη μαρινάδα για το κοτόπουλο: Ανακατέψτε σε ένα βαθύ σκεύος το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, τη ρίγανη και τον κόλιαντρο. Βάλτε στη μαρινάδα τα φιλέτα του κοτόπουλου και αφήστε τα να μαριναριστούν για 1 ώρα τουλάχιστον. Γυρίστε τα 1-2 φορές για να μαριναριστούν και από τις δύο πλευρές.
  2. Βγάλτε τα από τη μαρινάδα, στραγγίστε τα, αλατοπιπερώστε τα και ψήστε τα σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο γκριλ του φούρνου, γυρίζοντάς τα για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές. Υπολογίστε 15 λεπτά μαγείρεμα στην εστία ή 25 λεπτά στο φούρνο.
  3. Για τη σαλάτα καπρέζε: Κόψτε τα ντοματίνια και τα μοτσαρελάκια στη μέση. Καθαρίστε και κόψτε το αβοκάντο στη μέση ή σε μικρότερα κομμάτια. Ψιλοκόψτε το μαρούλι. Ανακατέψτε τα υλικά για το ντρέσινγκ της σαλάτας. Βάλτε σε ένα μπολ το μαρούλι και το τρυφερό σπανάκι, το αβοκάντο και τα ντοματίνια με τα μοτσαρελάκια και περιχύστε τα με το ντρέσινγκ.

  4.  Κόψτε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε φέτες και σερβίρετε δίπλα στα σαλατικά.

Αφήστε μια απάντηση