Σαρακιώτης: Προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για να κρατηθεί όρθια η κοινωνία και η οικονομία

share on:

«Η υιοθέτηση των προτάσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι το μόνο μέσο που θα κρατήσει όρθια την κοινωνία και την οικονομία. Οι προτάσεις μας καλύπτουν οριζόντια, όλο το φάσμα, της κοινωνίας, των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, του πρωτογενή τομέα και ολόκληρης της εθνικής οικονομίας, θέτοντας παράλληλα στο επίκεντρο τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, τους υγειονομικούς, αλλά και τους νοσηλευόμενους και τις οικογένειες τους.

Οι προτάσεις μας αποτελούν ένα συνεκτικό πακέτο μέτρων και εμπροσθοβαρών παρεμβάσεων το οποίο δεν αφήνει κανέναν πίσω αυτήν την κρίσιμη στιγμή. Η πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι απόλυτα ρεαλιστική και κοστολογημένη, ύψους 26,3 δις. ευρώ και αντιστοιχεί στο 14% του Α.Ε.Π. Πρόταση η οποία διατυπώνεται έγκαιρα και χρήζει άμεσης υιοθέτησης, ώστε να μη βρεθούμε αντιμέτωποι με τα συντρίμμια που θα αφήσει πίσω της αυτή η πανδημία», δηλώνει ο βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας, Γιάννης Σαρακιώτης μετά και τη σημερινή παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από τον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξη Τσίπρα και τους Τομεάρχες, Οικονομικών, Οικονομίας & Ανάπτυξης και Εργασίας, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Νίκο Παππά και Έφη Αχτσιόγλου για τη στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας απέναντι στις συνέπειες του κορονοϊού.

Οι προτάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μεταξύ άλλων προβλέπουν:

  1. Στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 1 δις επιπλέον χρηματοδότηση και 4.000 μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, επαρκή μέτρα προστασίας για τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, κεντρικός έλεγχος των εργαστηριακών ελέγχων και ειδική μέριμνα για ευάλωτες κατηγορίες του πληθυσμού.
  2. Επέκταση της προστασία της πρώτης κατοικίας μετά τον Απρίλιο του 2020 και απαγόρευση πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του έτους.
  3. Ενίσχυση προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης με πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 300 εκατ. και αύξηση κατά 50% των αναπηρικών επιδομάτων και του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.).
  4. Χορήγηση ειδικού επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης με τη μορφή μερίσματος ύψους 1,5 δις. ευρώ.
  5. Πλήρη κάλυψη μισθού, ασφαλιστικών εισφορών και δώρου Πάσχα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα μέχρι τέλη Μαΐου και επιδότηση των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων με ποσό ίσο με το 1/12 του περσινού τους εισοδήματος για κάθε μήνα μέχρι τα τέλη τα Μαΐου.
  6. Αναστολή καταβολής των φορολογικών υποχρεώσεων για έξι μήνες και πάγωμα δανειακών οφειλών και τραπεζικών υποχρεώσεων για όσο διαρκεί η κρίση.
  7. Πρόγραμμα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης ύψους 3 δις. ευρώ για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό και επιτάχυνση εκταμίευσης πληρωμών του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.
  8. Ένα μεγαλόπνοο σχέδιο «Ηρακλής», αντίστοιχο δηλαδή αυτού που ετοιμαζόταν για τις τράπεζες, για τις επιχειρήσεις, με παροχή εγγυήσεων από το ελληνικό δημόσιο ύψους 12 δις ευρώ, αντίστοιχο του προγράμματος της ΕΚΤ, ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα τους στην περίοδο της κρίσης.

Αφήστε μια απάντηση