Σε αναζήτηση νέας στέγης ο ΣΚΕΤΚΕ

share on:

Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας ΣΚΕΤΚΕ από το 1999, που ιδρύθηκε, έως σήμερα, έχει μια ενεργή, προοδευτική και συνεχή παρουσία όχι μόνο στο χώρο των εικαστικών τεχνών, μα και σε όλο το πολιτιστικό γίγνεσθαι της Λαμίας, όλης της Κεντρικής Ελλάδας και πολλές φορές και όλης της Ελλάδας.

Έχει φιλοξενήσει, στεγάσει και αναδείξει πλήθος καλλιτεχνών και έχει τιμηθεί με μέλη – καλλιτέχνες διεθνούς φήμης.

Από το 2012 με παραχώρηση της δημοτικής αρχής στεγάστηκε σε χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στη Λαμία.

Ο χώρος αυτός αξιοποιήθηκε ως εκθεσιακός μα και ως χώρος συνελεύσεων του ΣΚΕΤΚΕ και μέσα σε αυτά τα χρόνια έγινε κέντρο ενδιαφέροντος ενός μεγάλου πλήθους φιλότεχνων της πόλης, αναβαθμίζοντας το υποβαθμισμένο πρωτύτερα κομμάτι της παλιάς αγοράς. Τον χώρο αυτό μετά λύπης αναγκάζεται ο σύλλογος να παραδώσει εσπευσμένα στον Δήμο προς άλλη χρήση.

Η γκαλερί από 12 Οκτώβρη δεν θα υφίσταται.

Ο ΣΚΕΤΚΕ είναι σύλλογος με ιστορία και σημαντική δράση. Ο κόσμος που τον υποστηρίζει και τον ακολουθεί σε κάθε του εκδήλωση είναι μια μεγάλη μερίδα των συμπολιτών.

Όλους αυτούς τους φίλους, που ο ρόλος τους ήταν και είναι πάντα ουσιαστικός, γιατί η τέχνη υπάρχει και ζωογονείται όταν υπάρχουν μάτια και ψυχές που την απολαμβάνουν και την προσεγγίζουν, θα ήθελε το σώμα των 150 ήδη καλλιτεχνών να ευχαριστήσει από καρδιάς.

Ο ΣΚΕΤΚΕ υπόσχεται και δεσμεύεται απέναντι στον καθένα, πως θα συνεχίσει να υφίσταται, να δρα, να παράγει, να προσφέρει, να ελπίζει, να ονειρεύεται, να αντιμάχεται μέσω της Τέχνης του κάθε κακό και να υπερβαίνει κάθε εμπόδιο με μοναδικό ζητούμενο και στόχο την εξύψωση των ανθρώπινων ιδανικών του πολιτισμού και της ελεύθερης έκφρασης.

Στον αγώνα που ο σύλλογος ξεκινά προς εύρεση νέας στέγης, με χαρά θα δεχόταν οποιαδήποτε πρόταση θα μπορούσε να διευκολύνει την ομαλή συνέχιση της πορείας του που ούτως ή άλλως σε καμιά περίπτωση δεν θα διακοπεί.

 

Αφήστε μια απάντηση