Σε κλίμα συγκίνησης η εξόδιος ακολουθία της Μαίρης Ακρίδα

share on:

Σε κλίμα συγκίνησης και με την παρουσία του Κλήρου της Δυτικής Φθιώτιδας, των αρχόντων, συγγενών  και του λαού τελέσθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής,  η εξόδιος ακολουθία της Μεγάλης Ευεργέτιδας της Μητρόπολης και της Δυτικής Φθιώτιδας, Μαίρης Ακρίδα, συζύγου του Αθανασίου Ακρίδα.

            Η εξόδιος ακολουθία εψάλλη στο Ναό της Αγίας Παρασκευής στη Σπερχειάδα, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Νικολάου.

            Ο κ. Νικόλαος, εκφώνησε επικήδειο λόγο, σκιαγραφόντας την προσωπικότητα της Μαίρης Ακρίδα, τα έργα και την προσφορά της οποίας χαρακτήρισε, ως έργα αγαθά που ανοίγουν τις πύλες του παραδείσου για τον άνθρωπο.

            «Από την Δευτέρα, πατέρες και αδελφοί που πληροφορηθήκαμε την θλιβερή είδηση της εκδημίας της αειμνήστου Μαίρης Ακρίδα, επέπεσε θλίψη εις ολόκληρη την Μητρόπολή μας και στην πόλη της Σπερχειάδος.

            Μετέστη στην χώρα των ζώντων ένας ακόμη χρήσιμος άνθρωπος για την κοινωνία μας και δυστυχώς έφυγε από κοντά μας ένας άνθρωπος της προφοράς, σε καιρούς δύσκολους, πνευματικής κρίσεως και μακάρι το παράδειγμά της να το ακολουθήσουν κι’ άλλοι άνθρωποι.

            Η αείμνηστη Μαίρη Ακρίδα, όχι μόνο συνέχισε το έργο του μακαριστού συζύγου της Αθανασίου Ακρίδα, Μεγάλου Ευεργέτου της Ιεράς Μητροπόλεως μας, στην γενέτειρά του την Σπερχειάδα,  αλλά προσέφερε ανελλιπώς και στην Ενορία της στο Μαρούσι της Αθήνας, βοηθώντας ενεργά σε φιλανθρωπικά έργα.

            Όταν εγκαινίασε, ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κυρός Χριστόδουλος, το Γηροκομείο «Μέριμνα Γήρατος, Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα Σπερχειάδας», έργο εξ ολοκλήρου των αισθημάτων της αγάπης τους, εις το οποίο βρίσκουν καταφύγιο και ζεστασιά οι γέροντες της περιοχής, ο αείμνηστος Αθανάσιος Ακρίδας, μου είπε: «Σεβασμιώτατε, σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής μας», και ήταν αλήθεια, διότι η χαρά τους ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. Ετιμήθησαν δια το σπουδαίο Φιλανθρωπικό τους έργο, υπό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος,  με τον Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Παύλου και από την Ιερά Μητρόπολή μας με το Χρυσό μετάλλιο της Μητροπόλεως ως Μεγάλοι Ευεργέτες, αυτής.   Η προσφορά αγάπης τους, είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας. Ας είναι η μνήμη των Μεγάλων Ευεργετών της Μητροπόλεως μας Αθανασίου και Μαρίας Ακρίδα, αιωνία».

            Στην συνέχεια ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Μακρακώμης Κώστας Μέρας ανέγνωσε το σχετικό ψήφισμα του Δήμου.

            Ακολούθησε πομπή από το Ναό μέχρι το κοιμητήριο της Σπερχειάδας, όπου τελέσθηκε η ταφή της στον Οικογενειακό τους τάφο.

            Τέλος μετά την ολοκλήρωση της ταφής, στο Γηροκομείο Σπερχειάδας, προσφέρθηκε καφές και κέρασμα στην μνήμη της αειμνήστου Μαίρης Ακρίδα.

            Στην Εξόδιο Ακολουθία παρέστησαν: ο  βουλευτής Φθιώτιδας Θανάσης Μιχελής, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραγιάννης, ο Δήμαρχος Μακρακώμης Θύμιος Παπαευθυμίου με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, άλλοι αυτοδιοικητικοί, Πρόεδροι Τοπικών Διαμερισμάτων της Δυτικής Φθιώτιδας, εκπρόσωποι άλλων φορέων και πολλοί πιστοί.

Αφήστε μια απάντηση