Στάσεις εργασίας των δημοσιογράφων Θεσσαλίας – Στερεάς

share on:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, με ομόφωνη απόφαση του καλεί, τόσο τα μέλη της Ένωσης, όσο και τα μη μέλη,  να συμμετέχουν στην στάση εργασίας που προκήρυξε για την Τρίτη 24 Οκτώβρη, από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι  και την Τετάρτη 25/10, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 το απόγευμα, συμπαραστεκόμενο στην 48ωρη απεργία που ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΑ και η ΕΣΗΕΜΘ, αναφορικά με το θέμα της επικουρικής ασφάλισης.

Οι δημοσιογράφοι διεκδικούν να προστατευτούν τα ασφαλιστικά δικαιώματά τους και να διασφαλίσει αμέσως η κυβέρνηση, με νομοθετική παρέμβαση, την απρόσκοπτη λειτουργία των επικουρικών ταμείων του κλάδου, ανάμεσά τους και το Επικουρικό Ταμείο Αρωγής Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.  

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, με ανακοίνωσή του από τις 2 Οκτωβρίου 2017 είχε ζητήσει να υπάρχει άμεση ενημέρωση από την πλευρά των διοργανωτών της απεργίας, προκειμένου να μπορεί να προετοιμάσει την κινητοποίηση ώστε να είναι επιτυχημένη, όπως συμβαίνει επί το πλείστων από την πλευρά της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και να μην κινδυνεύει να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, εάν προσβληθεί στην ελληνική δικαιοσύνη. Αυτό δυστυχώς δεν συνέβη και αντ’ αυτού βρέθηκε να αποφασίζει προ τετελεσμένων γεγονότων…

Επίσης, καλούσε το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε οι κινητοποιήσεις να  μην παρουσιάζουν φαινόμενα διάσπασης του κλάδου, γεγονός που παρουσιάστηκε κατά κόρον στην συγκεκριμένη 48ωρη απεργία, αποδυναμώνοντας ουσιαστικά τα δίκαια αιτήματα των δημοσιογράφων όλης της χώρας.

 

Αφήστε μια απάντηση