Σταυρογιάννης: Διασφαλίζουμε την καθαριότητα του Δήμου μας – Αστείες οι αιτιάσεις Κοτρωνιά

Ο λεκτικός «πόλεμος» μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και ολόκληρης της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων, που ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη στην αίθουσα της οδού Αινιάνων κατά τη διάρκεια της «κατεπείγουσας» συνεδρίασης του οργάνου, όπου τα θέματα που είχαν να κάνουν με την παροχή υπηρεσιών του ΦοΔΣΑ Στερεάς προς τον Δήμο Λαμιέων, πέρασαν μόνο με την ψήφο της πλειοψηφούσας παράταξης, συνεχίστηκε αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης, σε επίπεδο γραπτών δηλώσεων.

Αρχικά ο Παναγιώτης Στασινός (ΠΕΠΛΑ) λιγά λεπτά μετά το τέλος της συνεδρίασης ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό «Στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο Λαμιέων,για το φλέγον θέμα της καθαριότητας, οι εισηγήσεις της πλειοψηφίας (τρείς-67 σελίδες συνολικά) έφτασαν στα emails των παρατάξεων στις 13.55, δηλαδή 35 λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίασης!

Άλλο ένα επεισόδιο σε μια υπόθεση που δυστυχώς δεν τιμά την Αυτοδιοίκηση και την δημοκρατία σε αυτόν το τόπο…»

 

Ο στραβός δρόμος που ακολούθησε η παρούσα Δημοτική Αρχή

Στη συνέχεια ήρθε η ανακοίνωση της «Κοινωνικής Συμμαχίας» και του αρχηγού της παράταξης Γιώργου Κοτρωνιά, ο οποίος μίλησε για απαξίωση και αλαζονεία της Δημοτικής Αρχής τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η ίδια ακολουθεί στραβό δρόμο.

Να δούμε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Ο στραβός δρόμος που ακολούθησε η παρούσα Δημοτική Αρχή από την έναρξη της θητείας της συνεχίζεται.

Ασφαλώς, το γεγονός ότι όλες οι πτέρυγες της αντιπολίτευσης διαφωνούμε μαζί της δεν σημαίνει ότι εμείς έχουμε το αλάθητο και το απόλυτο δίκιο, όμως τα γεγονότα είναι αυτά που μας δικαιώνουν.

Από την αρχή ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των Δημάρχων της χώρας έλυσε αμέσως το πρόβλημα των σκουπιδιών επεκτείνοντας τις συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης μονίμων μέσω ΑΣΕΠ, η Δημοτική Αρχή της Λαμίας με μία παράξενη, ανεξήγητη εμμονή, ξεκίνησε μία διαδικασία απευθείας αναθέσεων σε εργολάβο αρχικά και στον ΦΟΔΣΑ ΑΕ στη συνέχεια, αφήνοντας για τρεις μήνες τη Λαμία να ζει μέσα στα σκουπίδια. Αναθέσεων που δημιούργησαν εντάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, εντάσεις με τους εργαζόμενους, εντάσεις από την παρουσία των ΜΑΤ στο Δημοτικό συμβούλιο, αναθέσεων που συνεχώς απορρίπτονται από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα ως παράνομες με αποτέλεσμα η δημοτική αρχή να ακροβατεί μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας, προστρέχοντας κάθε φορά και σε διαφορετικά όργανα για την νομιμοποίηση των αποφάσεων της.

Σήμερα σε μία επίδειξη αλαζονικής συμπεριφοράς και απαξίωσης, η Δημοτική Αρχή μας κάλεσε στις δυόμιση το μεσημέρι και μας έδωσε τις εισηγήσεις λίγα λεπτά πριν την συνεδρίαση δείχνοντας ότι ουσιαστικά αδιαφορεί για το Δημοτικό Συμβούλιο και ότι απλά θέλει την παρουσία της Αντιπολίτευσης μόνο για την διαπίστωση της απαρτίας σε θέματα που έχει ήδη προαποφασίσει.

Η Δημοτική Αρχή, συνεχίζει την λανθασμένη τακτική της, την τακτική της δημιουργίας τετελεσμένων, ή της αμφιβόλου νομιμότητας, την τακτική της ανακάλυψης εχθρών στους κόλπους της διοίκησης ή της Πολιτείας , της απειλής των υπαλλήλων που έχουν διαφορετικές απόψεις, μία τακτική που προφανώς δεν έχει καμία σχέση με την λειτουργία της Αυτοδιοίκησης.

Νομίζω ότι όλες οι πτέρυγες της Αντιπολίτευσης συμφωνούμε ότι, από πλευράς μας από την αρχή, συμβουλέψαμε σωστά την Δημοτική Αρχή, η οποία αν μας είχε ακούσει από την πρώτη στιγμή δεν θα είχε δημιουργήσει όλα αυτά τα προβλήματα στην ποιότητα της καθαριότητας αρχικά και στην εικόνα της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου της Λαμίας κατόπιν».

Ν. ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Διασφαλίζουμε την καθαριότητα του Δήμου μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με κάθε νόμιμο τρόπο»

Μετά τα παραπάνω, σήμερα ήρθε η απάντηση από τη Δημοτική Αρχή, δηλαδή της παράταξης του Νίκου Σταυρογιάννη, που υποστηρίζει ότι «διασφαλίζουμε την καθαριότητα με κάθε νόμιμο τρόπο».

Ειδικότερα τονίζει:  «…δεν μπορούμε παρά να επαναλάβουμε παλαιότερη έκφραση αγανάκτησής μας: «Δεν είναι μόνο τι λέει, αλλά και ποιος τα λέει».

Δεν μας κάνει πλέον εντύπωση όταν ο κ. Κοτρωνιάς βλέπει ως «στραβό δρόμο» το δρόμο της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας, αφού ο ίδιος είχε επιλέξει το δρόμο της ομηρίας και της πολιτικής συναλλαγής και πελατείας, που πιστά ακολούθησε επί 16 χρόνια και ταυτίστηκε με τη λογική του.

Ακόμη περιμένουμε απάντηση στο εύλογο ερώτημα: γιατί όταν μπορούσε δεν προσέλαβε μόνιμο προσωπικό για την καθαριότητα, αλλά προτίμησε την τακτική των οχτάμηνων συμβάσεων;

Μήπως επειδή με την ομηρία των συμβάσεων εξασφάλιζε πολιτικά οφέλη που δεν προσέφεραν οι μόνιμες προσλήψεις;

Μήπως επειδή τα κριτήρια ΑΣΕΠ για μόνιμες προσλήψεις δεν βόλευαν την πολιτική του πελατεία;

Γιατί, ακόμη και όταν τέθηκαν οι αυστηροί μνημονιακοί περιορισμοί, δεν έκανε αυτό που εμείς επιλέξαμε για να δώσουμε οριστική λύση στο πρόβλημα;

Γιατί φοβάται να αναφέρει ότι η παρούσα δημοτική αρχή, μία από τις ελάχιστες πανελλαδικά, ήταν εκείνη που, με την τροποποίηση του Ο.Ε.Υ., επανέκτησε όλες τις οργανικές θέσεις, που χάθηκαν από το Δήμο στην περίοδο της δημαρχίας του, υποβάλλοντας ταυτόχρονα αίτημα μόνιμης κάλυψής τους μέσα από διαγωνισμό ΑΣΕΠ και μάλιστα έξι μήνες πριν από το νόμο Σκουρλέτη;

Και επειδή οι κοκορομαχίες της αντιπολίτευσης έχουν κουράσει τους δημότες μας, δύο μόνο επισημάνσεις στον κ. Κοτρωνιά, που οι αστείες αιτιάσεις του φανερώνουν και την ένδεια πολιτικών επιχειρημάτων, ύστερα από τον εγκλωβισμό του σε μιας αριστερίστικης λογικής υπεράσπιση του «δημόσιου χαρακτήρα της καθαριότητας», απόρροια του προηγηθέντος ασφυκτικού εναγκαλισμού του με τις αριστερές πτέρυγες του Δημοτικού Συμβουλίου:

Η απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν τεκμαίρεται από την ώρα της συνεδρίασης, ούτε από το κατεπείγον ή μη των θεμάτων που εισάγονται προς συζήτηση, αλλά από την εν γένει προστασία της λειτουργίας του, ως χώρου μέσα στον οποίο ακώλυτα διατυπώνονται απόψεις και διαμορφώνονται αποφάσεις και, προφανώς, όχι με την ενθάρρυνση ή, έστω, την ανοχή και την εν συνεχεία δικαιολόγηση συμπεριφορών καθύβρισης και προπηλακισμού των μελών του, αλλά και βίαιης διακοπής της συνεδρίασής του.

Αν θεωρείται αλαζονική η συμπεριφορά της δημοτικής αρχής επειδή παρεμπόδισε τη μεσημβρινή ανάπαυση του κ. Κοτρωνιά, πως μπορεί να χαρακτηρισθεί η συμπεριφορά του συνδυασμού του που, ενώ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, τα μισά μέλη του αποχώρησαν πριν την ολοκλήρωσή της;

Αν και τα εσωτερικά τους προβλήματα δεν μας αφορούν, δεν μπορεί αυτά να αποτελούν και λόγο καταγγελίας μας !!!

Τέλος, για την ουσία της συζήτησης, εμείς διασφαλίσαμε την καθαριότητα του Δήμου μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με κάθε νόμιμο τρόπο.

Η σύγκριση με αυτά που συνέβησαν τις ημέρες των εορτών σε άλλες πόλεις πείθει και τον πιο δύσπιστο αλλά αντικειμενικό παρατηρητή για τα αποτελέσματα της πολιτικής μας στην καθαριότητα».

 

Αφήστε μια απάντηση