Σταυρογιάννης, Καρα’ί’σκος ζήτησαν λύση για την ΠΕΛ από τον Παπαδημητρίου

share on:

Συζήτηση για θέματα αρμοδιότητας Οικονομίας και Ανάπτυξης είχαν σήμερα, ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης με τον αρμόδιο Υπουργό Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Αποστόλης Καραναστάσης, Αθανάσιος Μιχελής, Γιάννης Σαρακιώτης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας, εντεταλμένος Σύμβουλος Αλέξανδρος Διαμαντάρας, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Λ. Λεωνίδας Κωστόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μάρκος Τσιτσίας και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Στη συνάντηση τέθηκε το ζήτημα της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας καθώς και άλλα θέματα αναπτυξιακού ενδιαφέροντος που αφορούν το Δήμο Λαμιέων με κυρίαρχο το αίτημα για παραχώρηση της εκμετάλλευσης του ιαματικού πόρου των πηγών Ψωρονερίων.

***  Είχε προηγηθεί συνάντηση του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Κ.Α.Π.Ε. Βασίλειο Τσολακίδη, το Γενικό Διευθυντή Βασίλειο Κίλια και την Υπεύθυνη ΕΦΔ Κ.Α.Π.Ε. «Εξοικονομώ» Μαρία Ζαρκαδούλα.

 

Δήλωση Καραΐσκου

 

Ο κ. Παπαδημητρίου συναντήθηκε και με τον Αντιπεριφερειάρχη Θύμιο Καραίσκο, από τον οποίο τέθηκαν τα φλέγοντα θέματα της περιοχής όπως οι παραγωγικές επενδύσεις σε όλους τους τομείς και φυσικά το μέλλον της ΠΕΛ.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Καρα’ί’σκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε  την ευκαιρία σήμερα να υπενθυμίσουμε στον υπουργό ότι για την Περιφέρεια  Στερεάς Ελλάδας η παραγωγική ανασυγκρότηση είναι το μεγάλο ζητούμενο.

Ως Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ως Π.Ε. Φθιώτιδας, προσπαθούμε με όποια μέσα διαθέτουμε να κάνουμε τις παρεμβάσεις εκείνες για να διατηρήσουμε τις βασικές υποδομές σε λειτουργία είτε είναι στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας είτε όχι, αλλά και να προχωρήσουμε σε έργα ανάπτυξης που θα δώσουν ώθηση στην περιοχή μας.

Είχαμε την ευκαιρία να τονίσουμε στον Υπουργό, ότι  το αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Στερεά Ελλάδα θα πρέπει να περιλαμβάνει παραγωγικές επενδύσεις, όπως επενδύσεις στον αγροτικό τομέα, στις ιαματικές πηγές, την ολοκλήρωση των μεγάλων συγκοινωνιακών έργων όπως ο Ε65 και ο σιδηρόδρομος.

Μόνο με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να μειώσουμε τα ποσοστά ανεργίας, την ανασφάλεια, παράγοντες οι οποίοι αδιαμφισβήτητα έχουν επιπτώσεις και στην υγεία και στην παιδεία.

Τονίσαμε στον Υπουργό ότι όταν προτάθηκε από τον Περιφερειάρχη, να αναλάβουμε, σε  συνεργασία με το Δήμο Λαμίας και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, μαζί με το σύνολο των υποχρεώσεων της, το κάναμε επειδή πιστεύουμε στις αναπτυξιακές δυνατότητες αυτού του θεσμού και επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμος χρόνος για την φετινή διοργάνωση, για το μέλλον ενώ διαχρονικά έχει αποδειχθεί ότι  η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο αιμοδότης της ΠΕΛ είτε λειτουργικά είτε επενδυτικά.  Δυστυχώς οι μέχρι εξελίξεις για την Πανελλήνια Εκθεση Λαμίας, επιβεβαιώνουν αυτούς τους φόβους μας. Για το λόγο αυτό, επαναφέρουμε την πρόταση μας και ευελπιστούμε ότι το αίτημα μας αυτή τη φορά θα τύχει θετικής ανταπόκρισης.

Τέλος εξέφρασα την ελπίδα να υπάρχει η διάθεση, ο χρόνος και οι πολιτικές αντοχές για να συνεχιστεί αυτός ο διάλογος».

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση