Φθιώτιδα

Στα έργα του λιμανιού Στυλίδας και της Αποχέτευσης του Δήμου ο Χρήστος Σταϊκούρας

Ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας επισκέφθηκε τον Λιμένα Στυλίδας, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Στυλίδας Γιάννη Αποστόλου και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας Γιάννη Πρεμέτη.

Σε συνεργασία και με το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, υπό την ωρίμανση του ΤΑΙΠΕΔ, προχωρά η χρηματοδότηση του έργου «Εκβάθυνση διαύλου και λιμενολεκάνης», που αφορά στην αποκατάσταση βαθών (εκβάθυνση) στη λιμενολεκάνη και στον δίαυλο ναυσιπλοΐας του λιμένα της Στυλίδας Φθιώτιδας, προϋπολογισμού 10 εκατ. €.

Προηγήθηκε η ένταξη του έργου στη Μονάδα Στρατηγικών Συμβάσεων του ΤΑΙΠΕΔ, μέσω της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων, όπου προεδρεύει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

efthiaefthiaΣτη συνέχεια, ο Υπουργός συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο, επισκέφθηκε το έργο «Ολοκληρωμένη κατασκευή δικτύων αποχέτευσης οικισμών Καραβόμυλου, Αχινού, Παραλίας Ραχών, Ραχών, Αυλακίου και ΕΕΛ Δήμου Στυλίδας» προϋπολογισμού 22.728.616,13 ευρώ, στο Αυλάκι, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι εργασίες υλοποιούνται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και το έργο αναμένεται να παραδοθεί στο σύνολό του στα τέλη του 2025.

Τα δύο αυτά έργα, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 32,7 εκατομ. ευρώ, χρηματοδοτούνται με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας και με την ολοκλήρωσή τους αναμένεται να αναβαθμίσουν σημαντικά τις υποδομές του Δήμου Στυλίδας, βελτιώνοντας την αναπτυξιακή και τουριστική δυναμική της ευρύτερης περιοχής και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Σχετικές αναρτήσεις

Οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του ΤΕΕ Αν. Στερεάς

efthia

Διακοπή κυκλοφορίας Τετάρτη-Πέμπτη στο κέντρο της Λαμίας

efthia

Σήμερα θα πήγαινε στο εργοστάσιο για έλεγχο ο ΕΦΕΤ, αλλά τον πρόλαβε η… φωτιά!

efthia
Φόρτωση....