Πολιτική

Στα γραφεία της εταιρείας Ψυχικής Υγείας ο Γιώργος Κοτρωνιάς

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τις υπηρεσίες  και δράσεις  της Πρότυπης  Εταιρείας Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αρωγής,  ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιώργος Κοτρωνιάς, συναντήθηκε  με τον εκπρόσωπο της Π.Ε.Ψ.Υ.Κκ.Α. Δημήτρη Γκλάβα  και τους δύο Επιστημονικά υπεύθυνους  την Μαριάνθη Ράμμου  και τον Γιώργο Ζέρβα  και ενημερώθηκε  για την νέα καινοτόμο δράση της με τίτλο «υπηρεσίες κατ’ οίκον  νοσηλείας και ειδικής  φροντίδας ψυχικής υγείας».

Η δράση αφορά παροχή κατ´ οίκον  υπηρεσιών υποστήριξης και αποκατάστασης σε άτομα που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές και αδυνατούν λόγω οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών να λάβουν ψυχιατρική και ψυχολογική φροντίδα.

Η ακτίνα δράσης και εξυπηρέτησης των ωφελούμενων του προγράμματος επεκτείνεται σε όλο το νομό Φθιώτιδας αντί του αρχικού περιορισμού των 20 χλμ. από την έδρα της εταιρείας εξυπηρετώντας περισσότερους συμπολίτες μας.

Στόχος του προγράμματος είναι η αποφυγή του εγκλεισμού,  η παραμονή στο οικογενειακό περιβάλλον, η στήριξη της οικογένειας του ασθενούς και η καταπολέμηση του στίγματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες παρέχονται κάτ´ οίκον δωρεάν, από εξειδικευμένη θεραπευτική ομάδα που στελεχώνεται από ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και νοσηλευτή.

Σχετικές αναρτήσεις

Ανασχηματισμός: Ανακοινώθηκαν οι νέοι υπουργοί της Κυβέρνησης

efthia

Γ. Σαρακιώτης: «Ελπιδοφόρο μήνυμα η πρωτιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ στις ηλικίες 17-35 ετών»

efthia

Με την ίδια σύνθεση το Υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής

efthia
Φόρτωση....