Στα Καμένα Βούρλα το Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας

share on:

Την ερχόμενη Δευτέρα 7 Μάη στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο ΓΑΛΗΝΗ, στα Καμένα Βούρλα, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς με 36 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Αναλυτικά:

Θέμα 1ο Διεκδίκηση πλήρους τηλεοπτικής κάλυψης περιφέρειας, από τα περιφερειακά κανάλια της Στερεάς.

Θέμα 2ο Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Θέμα 3ο Αποχαρακτηρισμός της παλαιάς παραλιακής οδού Αιδηψός- Λιχάδα στον οικισμό Αγ. Νικόλαος, του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού (Συμπλήρωση της υπ΄αρ. 48/2017 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου).

Θέμα 4ο Έγκριση 1ης Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος ΠΕ Φθιώτιδας, για το έτος 2018.

Θέμα 5ο Έγκριση της 3ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έτους 2018 που αφορά στο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από παρακράτηση 20% των πιστώσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων και αφορούν επενδυτικές δαπάνες ΚΑΠ (Περιφερειακοί ΚΑΠ- ΤΡΟΠ. 03).

Θέμα 6ο Τροποποίηση πίνακα υποέργων στα πλαίσια του ενάριθμου 2014ΕΠ56600004 «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ» της ΣΑΕΠ 566.

Θέμα 7ο Τροποποίηση πίνακα υποέργων στα πλαίσια του ενάριθμου 2014ΕΠ56600010 «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ & ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ» της ΣΑΕΠ 566.

Θέμα 8ο Έγκριση 2ης τροποποίησης (τρπ. 02)Τεχνικού Προγράμματος ΠΕ Εύβοιας έτους 2018.

Θέμα 9ο Έγκριση 2ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος ΠΕ Ευρυτανίας έτους 2018 (τροπ. 02)

Θέμα 10ο Τροποποίηση πίνακα υποέργων στα πλαίσια του ενάριθμου 2014ΕΠ56600015 της ΣΑΕΠ566 με τίτλο «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ & ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ».

Θέμα 11ο Τροποποίηση πίνακα υποέργων στα πλαίσια του ενάριθμου 2014ΕΠ56600008 «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ » της ΣΑΕΠ 566.

Θέμα 12ο Έγκριση 1ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος ΠΕ Φωκίδας έτους 2018.

Θέμα 13ο Τροποποίηση πίνακα υποέργων στα πλαίσια του ενάριθμου 2014ΕΠ56600012 «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ & ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ» της ΣΑΕΠ 566.

Θέμα 14ο Πρόταση ένταξης νέου ενάριθμου με τίτλο ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ:«ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΓΙΑΛΤΡΑ – ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΧΑΔΑΣ ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΓΙΑΛΤΡΩΝ» στην ΣΑΜΠ066 που αφορά την εξόφληση δαπάνης σε εφαρμογή δικαστικής απόφασης.

Θέμα 15ο Έγκριση πρότασης ένταξης νέων έργων στην ΣΑΕΠ 066 του Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έτους 2018.

Θέμα 16ο Έγκριση πρότασης αύξησης προϋπολογισμού και τροποποίησης υποέργων του έργου της ΣΑΕΠ766 με τίτλο «ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ Λ. ΑΙΔΗΨΟΥ ΝΑ ΕΥΒΟΙΑΣ».

Θέμα 17ο Έγκριση τροποποίησης προϋπολογισμού κ πίνακα υποέργων σε έργο της ΣΑΕΠ 066 με ΚΕ 2014ΕΠ06600014 και τίτλο: «ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΕΙΣ, ΤΕΧΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΓΑΥΡΟΣ (Γ΄ ΦΑΣΗ)» του Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έτους 2018.

Θέμα 18ο Έγκριση τροποποίησης πίνακα υποέργων σε έργο της ΣΑΕΠ 066 με ΚΕ 2016ΕΠ06600007

και τίτλο: «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΩΝ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΡΟΒΙΕΣ- ΗΛΙΑ -Λ. ΑΙΔΗΨΟΥ» του Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έτους 2018.

Θέμα 19ο Έγκριση σύναψης και όρων Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της ΔΕΗ Α.Ε., για την παροχή επιδότησης στους οικιακούς καταναλωτές, δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (Κ.Ο.Τ.) εντός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικού προϋπολογισμού 300.000 € .

Θέμα 20ο α) Έγκριση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) για υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση βλαβών και συντήρηση των ασθενοφόρων του Ε.Κ.Α.Β. στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

β) Ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης .

Εισηγητής Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Υγείας Δημήτριος Αργύρης

Θέμα 21ο Εισήγηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο για την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δήμο Λεβαδέων.

Θέμα 22ο α) Έγκριση Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, , για την υλοποίηση του έργου με τίτλο “ Φυσική μαύρη επιτραπέζια ελιά με προβιοτικό δυναμικό: Δημιουργία ενός καινοτόμου προϊόντος υψηλής προστιθέμενης αξίας με αυξημένη διατροφική αξία ”, και β) ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης.

Θέμα 23ο Έγκριση Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δήμο Λοκρών, για το έργο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Δ.Ε ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ, ΔΕ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΚΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2017-2018 (Α’ ΦΑΣΗ)», προϋπολογισμού 221.400,00€ που χρηματοδοτείται από πιστώσεις της ΣΑΕΠ 566, ενάριθμο 2017ΕΠ56600003 «ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», εξουσιοδότηση του Περιφερειάρχη για την υπογραφή της και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης.

Θέμα 24ο Έγκριση Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού, για το έργο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Δ.Ε. ΙΣΤΙΑΙΑΣ, ΑΙΔΗΨΟΥ, ΛΙΧΑΔΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ – ΑΙΔΗΨΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2017-2018 (Α’ ΦΑΣΗ)», προϋπολογισμού 194.200,00€ που χρηματοδοτείται από πιστώσεις της ΣΑΕΠ 566, ενάριθμο 2017ΕΠ56600003 «ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», εξουσιοδότηση του Περιφερειάρχη για την υπογραφή της και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης.

Θέμα 25ο Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης για το έργο: «Περίφραξη Γυμνασίου – Λυκείου Ελάτειας».

Θέμα 26ο Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης για το έργο: «Περίφραξη Δημοτικού σχολείου Ελάτειας».

Θέμα 27ο Έγκριση Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λεβαδέων για την εκτέλεση του έργου «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ», εξουσιοδότηση Περιφερειάρχη για την υπογραφή της και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης.

Θέμα 28ο Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς και του Δήμου Kαρπενησίου, για το έργο: «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Τ.Κ. ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ», εξουσιοδότηση κ. Περιφερειάρχη για την υπογραφή της και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Θέμα 29ο Έγκριση Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την υλοποίηση του έργου : «ΤΣΑΛΑΦΟΥΤΙ: Διενέργεια Εθνολαογραφικής έρευνας, συλλογή στοιχείων- σύνταξη φακέλου κατοχύρωσης του ως προϊόντος ΠΟΠ», εξουσιοδότηση Περιφερειάρχη για την υπογραφή της και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης.

Θέμα 30ο Έγκριση Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης και παραρτήματος αυτής με την Αναπτυξιακή Φθιώτιδας Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, για το έργο : Τεχνική υποστήριξη για την αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης της παλαιάς γέφυρας Μόρνου και αποκατάστασης αυτής ΠΕ Φωκίδας», εξουσιοδότηση Περιφερειάρχη για την υπογραφή της και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης.

Θέμα 31ο Έγκριση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης και παραρτήματος αυτής με την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης για το έργο: Υδροδότηση Ορειβατικού Καταφύγειου Βαρδουσίων», εξουσιοδότηση Περιφερειάρχη για την υπογραφή της και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης.

Θέμα 32ο Έγκριση Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης και παραρτήματος αυτής με την Αναπτυξιακή Φθιώτιδας Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, για το έργο: «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗ – ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: ‘ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ’ », εξουσιοδότηση Περιφερειάρχη για την υπογραφή της και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης.

Θέμα 33ο Έγκριση Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης και παραρτήματος αυτής με την Αναπτυξιακή Φθιώτιδας Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ και τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Άμφισσας, για το έργο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΙΑΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ», εξουσιοδότηση Περιφερειάρχη για την υπογραφή της και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης.

Θέμα 34ο Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με την Αναπτυξιακή Φθιώτιδας Α.Ε. Ο.Τ.Α., της πράξης με τίτλο: «Ανανέωση – επικαιροποίηση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή και λειτουργία των Ε/Β έργων άρδευσης πεδιάδας Μόρνου», εξουσιοδότηση του Περιφερειάρχη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνου Π. Μπακογιάννη για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης εκ μέρους της Π.Σ.Ε. και ορισμός εκπροσώπου της Π.Σ.Ε. με τον αναπληρωτή του για συμμετοχή στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της υλοποίησης της σύμβασης.

Θέμα 35ο Έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έως το A’ τρίμηνο 2018.

Θέμα 36ο 4η Τροποποίηση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Θέμα 37ο Από την Περιφερειακή Παράταξη «Η Στερεά σε νέα τροχιά» με θέμα «Πρόταση ψηφίσματος για τον βανδαλισμό του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στη Λαμπούσα».

Θέμα 38ο Από την Περιφερειακή Παράταξη « Η Στερεά σε νέα τροχιά » με θέμα «Πρόταση ψηφίσματος για την συμπαράσταση των περιοχών που πλήττονται μετά τη δημιουργία της νέας σήραγγας Καλλιδρόμου».

Αφήστε μια απάντηση