Εθνικά Ποδόσφαιρο

Στα χαρακώματα με τον Αλέξη Κούγια βγήκαν οι ρεπόρτερ της Λάρισας!

Σε καταγγελίες εναντίον του Αλέξη Κούγια – εξαιτίας των οποίων αποφάσισαν κινητοποιήσεις – προχώρησαν ρεπόρτερ της ΑΕΛ.
Με κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ απαγόρευσε την είσοδο στο γήπεδο σε όσους ασκούν κριτική ή εκφράζουν άποψη διαφορετική από τη δική του.
Κάνοντας λόγο λοιπόν για «φασιστική λογική» και «διαρκή απαράδεκτη προσπάθεια φίμωσης με συκοφαντίες και απαράδεκτους προσωπικούς χαρακτηρισμούς», αποφάσισαν να απέχουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας να μην καλύψουν το αποψινό φιλικό με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ρεπόρτερ

«Οι δημοσιογράφοι της Λάρισας, συναισθανόμενοι το ηθικό χρέος μας απέναντι στην αθλητική κοινότητα και στην πόλη που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε, περαιτέρω όμως και την ευθύνη μας απέναντι στη δημοκρατία, την ελευθεροτυπία και τη διαφύλαξη των βασικών αρχών της, διαμαρτυρόμαστε δημόσια και ρητά για την διαρκή και απαράδεκτη προσπάθεια φίμωσής μας που επιχειρείται για πολλοστή φορά από τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος στην προσπάθειά του να ελέγξει κάθε άποψη που εκφράζεται για τον ίδιο και τη διοίκηση που ασκείται στην ΠΑΕ ΑΕΛ επί των ημερών του, κάνει ό,τι μπορεί για να φιμώσει με συκοφαντίες, απαράδεκτους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, πρωτοφανείς και βάρβαρες επιθέσεις κάθε φωνή που θεωρεί ότι του ασκεί κριτική ή είναι αντίθετη στις απόψεις του.
Ενδυόμενος τον μανδύα του δήθεν ευαίσθητου παράγοντα που αγαπά τη Λάρισα και την ομάδα της, προσπαθεί να συντρίψει στο πέρασμά του, χωρίς καμία αιδώ και κανένα δισταγμό, την αντίθετη άποψη και φωνή.
Σήμερα μέσω του στενού του συνεργάτη Γιάννη Καλογιάννη, ενημέρωσε δημοσιογράφους της πόλης μας ότι δεν δέχεται τη διαπίστευσή τους και δεν τους επιτρέπει για όλη τη χρονιά την είσοδο με τη δημοσιογραφική τους ιδιότητα στο γήπεδο, για την κάλυψη των αγώνων της ΑΕΛ.

Δηλώνουμε ότι αυτή η φασιστική λογική δεν θα περάσει.
Η Λάρισα, όπως η Αθήνα, όπως τα Γιάννενα, όπως η Πάτρα, είναι πόλεις με ιστορία, με σεβασμό στη δημοκρατία και στους θεσμούς και μπορεί ενίοτε να εμφανίζονται ανάμεσά μας Εφιάλτες, που υποστηρίζουν τις λογικές και τις συμπεριφορές τύπου Κούγια, αλλά είναι βέβαιο ότι έχει τους πολλούς, σταθερούς και μόνιμους θεματοφύλακές της. Η ομάδα μας και η ιστορία της δεν χωρά τη λογική και το ήθος του κ Κούγια.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΟ ΑΕΛ FC ARENA.


Οι δημοσιογράφοι

Φώτης Βακιρτζηδέλης
Χρήστος Τσούμαρης
Χρήστος Τσιάτας
Αποστόλης Τριανταφύλλου
Χρήστος Ευθυμίου
Νίκος Ασπρούδης
Χάρης Γεωργούλας
Χρήστος Γκατζούλης
Δημήτρης Πετρωτός
Κυριάκος Αποστόλου
Δημήτρης Αγραφιώτης
Χρήστος Τζίκας
Γιώργος Σιώχας
Μπάμπης Βασιλείου
Aelole.gr
Παύλος Μόκκας»

 

Κούγιας: «Η ΑΕΛ δεν περιορίζεται πλέον στα σύνορα του νομού Λάρισας»

Απάντηση στην ανακοίνωση που εξέδωσαν ρεπόρτερ της ΑΕΛ, καταγγέλλοντας ότι τους απαγορεύτηκε η είσοδος στο γήπεδο επειδή κάνουν κριτική, έδωσε με δήλωσή του ο Αλέξης Κούγιας.
Με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΑΕ κάνει λόγο για «αυτό-ονομαζόμενους δημοσιογράφους» και τους καταλογίζει ιδιοτελή κίνητρα.
Παράλληλα τονίζει ότι το πρόβλημα είναι δικό τους, σημειώνοντας ότι «η ΑΕΛ δεν περιορίζεται πλέον στα σύνορα του νομού Λαρίσης» και η ειδησεογραφία της καλύπτεται από όλα τα μεγάλα ΜΜΕ.
Αναλυτικά η δήλωση Κούγια
«Διάβασα την ανακοίνωση των αυτό-ονομαζομένων επαγγελματιών δημοσιογράφων και βλέποντας τα ονόματα διαπίστωσα ότι από αυτούς μόνο 5 είναι επαγγελματίες δημοσιογράφοι και μέλη δημοσιογραφικών ενώσεων.
Οι υπόλοιποι αυτοχαρακτηρίζονται δημοσιογράφοι και μάλιστα ο ένας, ο πλέον επώνυμος από αυτούς, που έχει γυναίκα δικηγόρο σε δίκη ασφαλιστικών μέτρων που του έκανε ο Αντιπρόεδρος της ΑΕΛ για ακραία δυσφήμηση του, δήλωσε στο δικαστήριο πριν 2 μήνες, ότι δεν είναι δημοσιογράφος, αλλά παραγωγός σατιρικής εκπομπής.
Ο δεύτερος, που δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο και δηλώνει εκπρόσωπος τύπου του μπάσκετ της ΑΕΛ και της Ερασιτεχνικής, από την πρώτη μέρα που πάτησα το πόδι μου στη Λάρισα, με τρέλανε στα τηλέφωνα και στα τραπέζια και μόλις δεν προσέλαβα στην ΑΕΛ νεαρή δεσποινίδα που είχε επιβάλλει την πρόσληψη της στην ΑΕΛ στον προηγούμενο ιδιοκτήτη της τον Πλεξίδα, άρχισε εις βάρος μου προσωπικό πόλεμο.
Ο τρίτος από τους επαγγελματίες, δηλαδή με ταυτότητα, ήταν με τον Πηλαδάκη εκπρόσωπος τύπου, ξεροστάλιαζε στην πόρτα του γραφείου μου για να τον επαναπροσλάβω και όταν τον έκοψα λόγω της θηλυπρεπούς φωνής του, έφτασε στο αηδιαστικό σημείο να γράψει άρθρο στον διαδικτυακό τόπο της εφημερίδας Φως των Σπορ, ότι «καλύτερα που δεν προκριθήκαμε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, γιατί έτσι θα δοξαζόταν ο Κούγιας».
Ο τέταρτος που δηλώνει και αριστερούλης άρχισε την κριτική όταν σταμάτησε να εργάζεται στο AEL RADIO.
Για τους υπολοίπους, εκτός των κ.κ. Ασπρούδη και Ευθυμίου (καταλαβαίνω γιατί δέχθηκαν να μπουν τα ονόματα τους στην ανακοίνωση), δεν τους γνωρίζω καθόλου και βεβαίως δεν έχω δει ούτε έναν από αυτούς που υπογράφουν την ανακοίνωση σε ένα εκτός έδρας αγώνα της ΑΕΛ, φιλικό ή επίσημο, και είμαι βέβαιος ότι και στο επίσημο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στα μέσα Σεπτεμβρίου που δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος, θα προσπαθήσουν να πείσουν και τους πραγματικούς δημοσιογράφους να κάνουν εκ νέου αποχή.
Δικό τους το πρόβλημα, αφού η ΑΕΛ πλέον δεν είναι ομάδα που περιορίζεται στα σύνορα του Νομού Λαρίσης και οι ειδήσεις που την αφορούν καλύπτονται από τα μεγάλα κανάλια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, της εφημερίδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και τα μεγάλα ειδησεογραφικά sites».

 

Καλογιάννης: «Έγραφαν ότι το ρόστερ είναι σκουπίδι»

Την επίσημη θέση της ΑΕΛ για τις καταγγελίες ρεπόρτερ της πόλης ότι τους απαγορεύτηκε η είσοδος στο γήπεδο εξαιτίας του ότι έκαναν κριτική ανέλυσε ο Γιάννης Καλογιάννης.
Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Διονύση Δεσύλλα, ο υπεύθυνος Τύπου της ΠΑΕ ανέφερε ότι η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη έπειτα από δημοσιεύματα που θεωρήθηκαν κακόβουλα.
Αφού τα ενέταξε λοιπόν σε έναν «υπόγειο πόλεμο που δέχεται ο Αλέξης Κούγιας από τη μέρα που ήρθε», τόνισε ότι «η ΑΕΛ έπρεπε κάπως να προφυλαχθεί».
Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Καλογιάννης
«Δεν γνωρίζω ποιοι την υπογράφουν αυτή την ανακοίνωση. Πρέπει όμως να διευκρινίσουμε ότι η ΠΑΕ ΑΕΛ ότι δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα, παρότι δέχθηκε άδικες επιθέσεις από κάποιους εξ αυτών. Δεν πρόκειται για μέλη των Ενώσεων, αυτοί κάνουν χρήση της ταυτότητάς τους και μπαίνουν στο γήπεδο χωρίς να τους εμποδίσει κανείς.
Η ΠΑΕ είχε συμφωνήσει με τον ΠΣΑΤ πέρυσι ότι όσοι δεν ανήκουν σε Ενώσεις, θα διαπιστεύονται για να μπαίνουν στο γήπεδο. Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Γνωρίζετε όμως ότι υπάρχει σε εξέλιξη ένας υπόγειος πόλεμος κατά του Αλέξη Κούγια από τη μέρα που ήρθε. Μέσα απ’ αυτό το πρίσμα η ΠΑΕ οφείλει να προφυλαχθεί.
Δεν κατηγορώ κανένα συνάδελφο, αλλά όταν κάνεις ρεπορτάζ στο πρώτο φιλικό μετά από επτά μέρες προετοιμασίας δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις το ρόστερ σκουπίδι και Β’ Εθνικής. Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Μετά απ’ αυτά τα γεγονότα ο κ. Κούγιας είχε ανακοινώσει ότι έπειτα απ’ αυτή την πολεμική και τον βιασμό της δημοσιογραφίας, δεν θα επιτραπεί η είσοδος.
Παρόλα αυτά έκαναν αιτήσεις για διαπίστευση, εγώ τις συγκέντρωσα και τις έθεσα υπόψη του κ. Κούγια. Μου είπε ότι έχουμε αποφασίσει 2-3 να μην μπαίνουν ως διαπιστευμένοι στο γήπεδο και πρέπει να μπαίνουν με άλλον τρόπο για να κάνουν τη δουλειά τους. Το ποτήρι είχε ξεχειλίσει και δυστυχώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο.
Δεν επρόκειτο για κριτική, αλλά για συμπεράσματα ότι το ρόστερ ήταν άχρηστο. Αυτό διαιωνίζει μια κατάσταση που έχει αρχίσει από την πρώτη μέρα που ήρθε ο κ. Κούγιας και είχε ως αποτέλεσμα ακόμα και συλλαλητήρια. Από τα 25 άτομα κόπηκαν 2-3 διαπιστεύσεις. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ύβρεις ή κάτι άλλο που να μπορούν να οδηγήσουν ένα μέρος στο δικαστήριο. Εδώ έχουμε να κάνουμε με πρακτική με στόχο να υποβιβάσουν την ομάδα.
Από τα τρία παιδιά που κόπηκαν τα δυο τα θεωρώ παιδιά μου. Τους είπα ότι ξέροντας πως λειτουργεί ο κ. Κούγιας θα έπρεπε να τον πάρουν τηλέφωνο και να λυθεί το θέμα. Αντ’ αυτού όμως επιλέχθηκε ο δρόμος της ηρωοποίησης που εντάσσεται στην τακτική που ανέλυσα νωρίτερα».

Γραφείου Τύπου ΑΕΛ

Ανακοίνωση σχετικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την απαγόρευση εισόδου σε μερίδα ρεπόρτερ της ΑΕΛ εξέδωσε και το Γραφείου Τύπου της θεσσαλικής ΠΑΕ.

Ένα ακόμα «επεισόδιο» προστέθηκε στο… σίριαλ που έχει δημιουργηθεί αναφορικά με την αποχή μερίδας ρεπόρτερ της Λάρισας από το σημερινό φιλικό με τον Παναθηναϊκό, ήρθε να προστεθεί στα υπάρχοντα.
Συγκεκριμένα, μετά τις δηλώσεις του υπεύθυνου Τύπου των «βυσσινί» Γιάννη Καλογιάννη, στον ΣΠΟΡ FM 94,6, αλλά και την τοποθέτηση του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια, βγήκε ανακοίνωση και από το Γραφείο Τύπου της θεσσαλικής ΠΑΕ.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
«Υπάρχουν στιγμές που πραγματικά αναρωτιέται κανείς, αν αυτή η κατάσταση που βιώνουμε σε τούτη εδώ την ευλογημένη ποδοσφαιρικά πόλη, είναι ένα κακογραμμένο σενάριο ή μία κακόγουστη φάρσα. Το πιθανότερο βέβαια είναι να ισχύουν και τα δύο, όσο αντιφατική κι αν φαντάζει μία τέτοια ερμηνεία. Άλλωστε στους καιρούς που ζούμε, τα έχουμε δει όλα! Όπως βέβαια είδαμε και την “ανακοίνωση συμπαράστασης” προς 3-4 εργαζόμενους σε αθλητικά sites, οι οποίοι δεν συμπεριελήφθησαν στη φετινή λίστα διαπιστεύσεων της ΑΕΛ.
Οι υπογράφοντες το “μανιφέστο”, γνωστοί και μη εξαιρετέοι. Εξάλλου όλοι είμαστε καλά παιδιά, μέχρι να διεισδύσει μέσα μας το μικρόβιο του υπέρτατου κριτή και του εξ οφίτσιο θεματοφύλακα των “βυσσινί” ιερών και οσίων. Μία παρατήρηση μόνο: Γιατί η συγκεκριμένη “αντίδραση” δεν εμφανίστηκε -ούτε καν ως ιδέα- όταν προ 20ημέρου περίπου η ΠΑΕ ανακοίνωνε την απόφασή της για το συγκεκριμένο θέμα και ήρθε τώρα μετά την υλοποίησή της; Προφανώς για να ακουστεί σε πιο ενδιαφέρουσα χρονική στιγμή ο πάταγος που εναγωνίως εδώ και τρία χρόνια επιδιώκουν οι περισσότεροι εξ αυτών.
Το θέμα ωστόσο κλείνει εδώ. Υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα ν’ ασχοληθούμε όλοι μας, όταν βέβαια συμφωνούμε τουλάχιστον στο αυτονόητο, πως πάνω απ’ όλους κι από όλα υπάρχει η ΑΕΛ.
Όσον αφορά στις κορώνες περί ελευθεροτυπίας, υπενθυμίζουμε ότι η ΠΑΕ ΑΕΛ όχι μόνο την αποδέχεται, αλλά και την υπηρετεί με ιερή ευλάβεια, καθώς την τελευταία τριετία φιλοξενεί στους εντός έδρας αγώνες της πάνω από 45 δημοσιογράφους μέλη του ΠΣΑΤ ή της Ένωσης Συντακτών και 35 περίπου διαπιστευόμενους μη εγγεγραμμένους ακόμη στην επίσημη δημοσιογραφική οικογένεια. Άλλο όμως πράγμα είναι η ελευθεροτυπία κι άλλο η στρατευμένη και κατευθυνόμενη δημοσιογραφία. Καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλους με υγεία και διαρκείς δημοσιογραφικές επιτυχίες. Από την πρώτη γραμμή όμως και όχι από τα μετόπισθεν των πασίγνωστων πλέον παρασυσκέψεων».

Σχετικές αναρτήσεις

Η Πορτογαλία στο τέλος, 3-0 λύγισε την Ουγγαρία

efthia

Τσάμπιονς Λιγκ: Τα ζευγάρια του α΄ προκριματικού γύρου

efthia

Η κλήρωση της α΄ προκριματικής φάσης του Γιουρόπα Λιγκ

efthia
Φόρτωση....

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο