«Στερεά Υπεροχής»: Το πελατειακό σύστημα υπηρετεί ο ΟΠΑΣΤΕ…

share on:

Πραγματοποιήθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης,  η 5η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Σε μια μαραθώνια συνεδρίαση, διάρκειας πέραν των 10 ωρών, η παράταξη, «Στερεά  Υπεροχής», συμμετείχε ενεργά, καταθέτοντας θέσεις και απόψεις, για όλα τα ζητήματα, που τέθηκαν στη συζήτηση, καθώς και επίκαιρες ερωτήσεις  τόσο για την προστασία ΠΟΠ προϊόντων της  Περιφέρειας, όσο και για τις ανεμογεννήτριες στην Εύβοια και την ανάγκη αναθεώρησης του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου για τις ΑΠΕ.

Για τη ΛΑΡΚΟ

Πριν τη ημερήσια διάταξη, τέθηκε πρόταση από τη Λαϊκή Συσπείρωση, για απόφαση έμπρακτης στήριξης των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Η παράταξη, δια του επικεφαλής της, Δημήτρη Αναγνωστάκη, όχι μόνο αποδέχθηκε την πρόταση για την παρουσία μας στο συλλαλητήριο της 13ης Ιουνίου αλλά θέλοντας να ενισχύσει και με περαιτέρω ενέργειες συμπαράστασης, κατάθεσε συμπληρωματικά τις εξής προτάσεις:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, δίνοντας ένα συμβολικό περιεχόμενο στη στήριξη, να καλύψει τις δαπάνες μετακινήσεις των εργαζομένων, για τη συμμετοχή τους σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.

Η παρουσία του περιφερειακού συμβουλίου να γίνει με τη μεγαλύτερη, δυνατή, διαπαραταξιακή εκπροσώπηση.

Να συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή του περιφερειακού συμβουλίου και με τη συμμετοχή κοινοβουλευτικών και αυτοδιοικητικών, να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

Να επικαιροποιηθεί το Ψήφισμα του Π.Σ., που με πρωτοβουλία της παράταξής μας, κατατέθηκε στη συνεδρίαση της 25ης Φεβρουαρίου και ύστερα από διάλογο και συνεννόηση των περιφερειακών παρατάξεων εγκρίθηκε ομόφωνα.

Η «Στερεά Υπεροχής» συνεχίζει να στηρίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Στέκεται δίπλα τους, όχι μόνο για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας αλλά και γιατί παλεύουν υπέρ της περιφερειακής και εθνικής οικονομίας και γιατί αγωνίζονται για τον εθνικό μας πλούτο.

 

Για τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς (Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.)

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού μας Συμβουλίου, πριν την Ημερήσια Διάταξη, πραγματοποιήθηκε από την περιφερειακή Αρχή, οικονομικός απολογισμός του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, για τον οικονομικό απολογισμό του Οργανισμού, (Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.), η παράταξη «Στερεά Υπεροχής», επισήμανε:

το στρεβλό τρόπο λειτουργίας του,

την απουσία στρατηγικής,

την έλλειψη τεκμηρίωσης των δαπανών,

την απουσία συνοδευτικής έκθεσης πεπραγμένων και

καυτηρίασε τη διαχείριση, που δυστυχώς κινείται στη λογική του πελατειακού συστήματος.

Η δήθεν ενημέρωση, για τη λειτουργία του Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε., κατά την προηγούμενη περίοδο, αξιολογείται και κρίνεται ως ελλιπής και προβληματική.

Η παράταξη του κου Αναγνωστάκη θα συνεχίζει να αγωνίζεται για πλήρη διαφάνεια, για χρηστή διοίκηση, για αρχές και κανόνες στην άσκηση εξουσίας, για ισοπολιτεία, για λογοδοσία στο Περιφερειακό Συμβούλιο και φυσικά θα συνεχίσει να ασκεί κριτική και έλεγχο, όπως ο θεσμικός της ρόλος αλλά και η συνείδησή των μελών της παράταξης το επιβάλλουν.

Για το Κέντρο προσφύγων Θερμοπυλών

Η παράταξη «Στερεά Υπεροχής» στάθηκε θετικά, στα θέματα συνεργασιών με την Α/θμια Αυτοδιοίκηση και υπερψήφισε τα προτεινόμενα έργα, που απαντούν στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Στάθηκε θετικά στις προγραμματικές συμβάσεις με τους Δήμους, ζητώντας όμως τη δίκαιη αντιμετώπιση των αιτημάτων τους και την ίση μεταχείρισή τους.

Σε σχέση με την έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δήμο Λαμιέων, για τη «Διοίκηση και λειτουργία του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων – Μεταναστών Θερμοπυλών», επισημάνθηκε η πολιτικά ανήθικη συμπεριφορά του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, που απαξιώνοντας τον Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο, λειτουργώντας με ιδιοκτησιακή αντίληψη και παραγνωρίζοντας το ειδικό statous, προχώρησε σε διορισμό Διοικητή, σε μια Δομή που ανήκει διοικητικά στην Περιφέρεια Στερεάς.

Εντοπίστηκαν κάποιες αδυναμίες και ασάφειες ως προς την εισήγηση και μετά τον έντονο προβληματισμό που αναπτύχθηκε, με πρόταση της περιφερειακής αρχής, το θέμα αποσύρθηκε.

Η παράταξη επανέλαβε τις θέσεις της, για τη συνολική διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού καθώς και το ρόλο που οφείλει να αναλάβει η Περιφέρειά μας, όπως αυτές διατυπώθηκαν και στην ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού μας συμβουλίου.

Στάθηκε με λευκή ψήφο εκεί που η Περιφερειακή Αρχή και οι υπηρεσίες της περιφέρειας, δεν έπεισαν με την επιχειρηματολογία και τις εισηγήσεις τους και φυσικά εκφράστηκε αρνητικά στα θέματα που δεν πληρούσαν τις αρχές της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης.

Με αφορμή τη συζήτηση σε θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, σχολιάσαμε παρεμπιπτόντως και τα ζητήματα της δακοκτονίας, τα προβλήματα της Κωπαΐδας και τη μεθόδευση ιδιωτικοποίησης των υδάτινων πόρων της περιφέρειάς μας.

Τέλος, το Ψήφισμα για την προστασία της Οίτης συμφωνήθηκε να αποτελέσει τμήμα ενός νέου ψηφίσματος ευρύτερης αποδοχής και στήριξης.

 

***  Στάθηκε με λευκή ψήφο εκεί που η Περιφερειακή Αρχή και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, δεν έπεισαν με την επιχειρηματολογία και τις εισηγήσεις τους και φυσικά εκφράστηκε αρνητικά στα θέματα που δεν πληρούσαν  τις αρχές της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης.

***  Με αφορμή τη συζήτηση σε θέματα της Ημερήσιας Διάταξης,  σχολιάστηκαν τα ζητήματα της δακοκτονίας, τα προβλήματα της Κωπαΐδας και τη μεθόδευση ιδιωτικοποίησης των υδάτινων  πόρων της περιφέρειάς μας.

***  Τέλος, το Ψήφισμα για την προστασία της Οίτης, προκειμένου να επιτευχθεί η σύνθεση και η  μέγιστη δυνατή πολιτική συναίνεση, συμφωνήθηκε να αποτελέσει τμήμα ενός νέου ψηφίσματος  ευρύτερης αποδοχής και στήριξης.

Αφήστε μια απάντηση