Στην Ανθήλη, 27 Σεπτέμβρη, το ιδρυτικό συνέδριο των αγροτών

share on:

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας σύσκεψη της ομάδας πρωτοβουλίας ίδρυσης Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, που απαρτίζεται από τους εκπροσώπους των Α.Σ. Ανθήλης, Μακρακώμης, Στυλίδας, Πελασγίας και του νεοσύστατου Α.Σ. Δομοκού.

Στη σύσκεψη εκφράστηκε ότι η παραπέρα οργάνωση και μαζικοποίηση του αγροτικού κινήματος είναι η μόνη απάντηση που μπορεί να δώσει λύσεις στα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες από τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και από τις πολιτικές ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς που συμφωνούνται στην ΕΕ και αποτυπώνονται στη ΚΑΠ.

Βαρύτητα δώθηκε επίσης και στο νέο υπο διαβούλευση αγροτο-συνδικαλιστικό νομοσχέδιο και κοινή  άποψη είναι ότι στόχος της κυβέρνησης μέσα από αυτό είναι να χειραγωγήσει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, προκειμένου να αβαντάρει εκείνες τις δυνάμεις που δρούν και στη Φθιώτιδα, διασπαστικά ώστε να κάμψουν και να αποπροσανατολίσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις και στόχους της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Πάρθηκε η  απόφαση να πραγματοποιηθεί το 1ο ιδρυτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας στις 27 Σεπτέμβρη (11:00) στο κοινοτικό κατάστημα της Ανθήλης μιας και οι σύλλογοι που συμμετέχουν στην ομάδα πρωτοβουλίας όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποίησαν Γ.Σ. και εκλογές για την εκλογή των αντιπροσώπων μας στο συνέδριο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν καλούν επίσης όλους τους συναδέλφους να μαζικοποιήσουν ακόμα περισσότερο τους αγροτικούς συλλόγους και να δημιουργήσουν νέους όπου δεν υπάρχουν, ώστε να ενταχθούν στην Ομοσπονδία για να μεγαλώσει η δυναμική των αγώνων που έρχονται.

 

Αφήστε μια απάντηση