Στην γ.γ. Πολιτικής Προστασίας η λίστα των θυμάτων

share on:

Η λίστα με τα ονόματα των 92 νεκρών από την τραγωδία σε Ραφήνα και Μάτι βρίσκεται, πλέον, και στην γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ο κατάλογος είναι προσβάσιμος για τους ενδιαφερόμενους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση όσοι θέλουν να λάβουν γνώση μπορούν να επικοινωνούν με την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται ότι το πρωί η ιατροδικαστική υπηρεσία διαβίβασε τη λίστα με τους συνολικά 92 νεκρούς στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στο πλαίσιο της έρευνας για τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Στον κατάλογο με τα ονόματα των θυμάτων περιλαμβάνονται και όσοι κατέληξαν σε νοσοκομεία, αλλά και οι δύο αταυτοποίητοι νεκροί.

Με βάση τη λίστα των θυμάτων η Εισαγγελία Αθηνών έστειλε παραγγελία για την εξέταση των συγγενών των θυμάτων στα αστυνομικά τμήματα Ραφήνας και Νέας Μάκρης αλλά και το Λιμεναρχείο της Ραφήνας.Στο μεταξύ, η προκαταρκτική εξέταση για τις φωτιές στην Ανατολική Αττική που διενεργεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος με τη συνάδελφό του εισαγγελέα πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη συνεχίστηκε σήμερα με την εξέταση του νέου αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλη Ματθαιόπουλου.

Μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί 25 μάρτυρες, αριθμός που αναμένεται να φτάσει τους 30 στο τέλος της έρευνας.

Με βάση την τελευταία ενημέρωση απ’ την Πυροσβεστική ο αριθμός των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, μέχρι στιγμής, ανέρχεται στους 92, στους οποίους υπολογίζει και τις δύο αταυτοποίητες σορούς.

Ειδικότερα, σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι, «όπως αποτυπώνεται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81 και υπάρχουν δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί, με διαθέσιμο DNA, οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα. Νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής, έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής, εννιά άτομα».

Αφήστε μια απάντηση