Στην τελική ευθεία η γέφυρα Ίναχου στο Περιβόλι

share on:

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα, προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ,  που εκτελούνται αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα στη Δυτική Φθιώτιδα, μπαίνει στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης.

Πρόκειται για τη νέα γέφυρα του Ίναχου στο Περιβόλι. Σήμερα κατασκευάζεται το κατάστρωμα και το αργότερο τις πρώτες ημέρες του Οκτώβρη θα έχει παραδοθεί σε χρήση.

Στο χώρο του εργοταξίου σήμερα βρέθηκε ο Αντιπεριφερειαρχης Φθιώτιδας Ηλίας Κυρμανίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας Κώστας Καραγιάννης, αυτοδιοικητικοί του Δήμου Μακρακώμης καθώς και οι υπεύθυνοι του έργου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κυρμανίδης είπε:

«Σήμερα εκτελούνται  οι εργασίες κατασκευής της ανωδομής (πλάκα) της γέφυρας.

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η κατασκευή του κιβωτοειδούς οχετού, των εργασιών οδοποιίας και ασφαλτικών, καθώς οι εργασίες σήμανσης , ασφάλειας και ηλεκτροφωτισμού.

Ειδικά για την κατασκευή της ανωδομής της γέφυρας (πλάκα – συνεχής φορέας από σκυρόδεμα κατηγορίας C30 / 37), με μήκος 46,00 μ. και όγκο σκυροδέματος 450 μ3, απαιτείται από τον Κανονισμό Τεχνολογίας Σκυροδέματος, η σκυροδέτηση να γίνει αυθημερόν και λόγω του μεγάλου όγκου και της σχετικά μεγάλης απόστασης από το συγκρότημα σκυροδέματος, θα διαρκέσει αρκετές ώρες».

Αφήστε μια απάντηση