Στη Βουλή από Κοτρωνιά, ο Φάρος των Ραχών

share on:

    Ο βουλευτής Γιώργος Κοτρωνιάς κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη σχετικά με την παρέμβαση του Λιμενικού Σώματος στην παραλία Δρέπανο, της περιοχής Φάρος, των Ραχών.

 Δείτε αναλυτικά την ερώτηση:

 

Με την παρούσα αναφέρομαι στην παραλία Δρέπανο (ακρωτήριο) στην περιοχή Φάρος, των Ραχών του Δήμου Στυλίδας στη Φθιώτιδα, επισημαίνοντας τα εξής:

Η συγκεκριμένη και πολύ όμορφη περιοχή, λόγω της συνεχούς ύπαρξης ανέμου από τον δίαυλο των Ωρεών, προσφέρεται και χρησιμοποιείται ευρέως για τα θαλάσσια σπορ όπως το WINDSURF και το KITESURF. Παράλληλα λόγω της αμμώδους παραλίας αποτελεί την σπουδαιότερη πλαζ λουομένων για όλες τις Ράχες και τους επισκέπτες από τη Λαμία. Για την χρήση και προστασία των λουομένων εκδόθηκε το ΦΕΚ 2439Β/6-9-2012 με το οποίο οριοθετείται η θαλάσσια περιοχή λουομένων και η περιοχή των θαλάσσιων σπορ. 

Παρά την ύπαρξη πινακίδας παρατηρείται συχνά παραβίαση του ΦΕΚ αφού συνήθως λείπουν οι πλωτοί σημαντήρες (σημαδούρες) που οριοθετούν την περιοχή κολύμβησης. Ειδικά οι χρήστες του KITE, επειδή ως γνωστόν μερικώς ίπτανται, παρατηρείται συχνά να ενοχλούν και να φοβίζουν τους λουόμενους με αποτέλεσμα να συμβαίνουν συχνά επεισόδια, αυξάνοντας και την πιθανότητα ατυχήματος.

Γι’ αυτό ερωτώ:

1)  Αν το Λιμενικό Σώμα σκοπεύει να τοποθετήσει τις απαραίτητες σημαδούρες εφαρμογής του σχετικού ΦΕΚ 2439Β ́ /6-09-2012.

 2) Αν πρόκειται να οριστεί είσοδος των αθλητών του KITE από συγκεκριμένη θαλάσσια δίοδο     και

 3)  Αν υπάρχει δυνατότητα οι χρήστες του KITE να αθλούνται συγκεκριμένες ώρες (για παράδειγμα από τις 14:30 και μετά.)

   Με την εφαρμογή των παραπάνω εξασφαλίζεται η αρμονική συνύπαρξη λουόμενων και αθλητών, σταματούν οι καθημερινές διενέξεις και μειώνεται η πιθανότητα ατυχήματος.

Αφήστε μια απάντηση