Στη γη της Μακρακώμης αναπαύεται από σήμερα ο Κώστας Κρητικός

share on:

Κηδεύτηκε σήμερα το μεσημέρι στη Μακρακώμη, με δημοτική δαπάνη, παρουσία πλήθους κόσμου που κατέκλυσε  τον ΙΝ Αγ. Τριάδας, αλλά και τους γύρω δρόμους, για να αποχαιρετήσει τον ιδιαίτερα προσφιλή και αγαπητό Αυτοδιοικητικό και φίλο, ο αείμνηστος Κώστας Κρητικός, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα  το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής καθώς επέστρεφε σπίτι του από αγροτικές εργασίες στην περιοχή της Μάκρης.

Της Εξοδίου ακολουθίας προηξήρχε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Νικόλαος πλαισιωμένος από πολλούς ιερείς της Δυτικής Φθιώτιδας.

Στην Εξόδιο ακολουθία διακρίναμε μεταξύ άλλων τους βουλευτές Απόστολο Καραναστάση και Θανάση Μιχελή, τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιο Καραΐσκο, τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Γιάννη Περλεπέ, Κώστα Αποστολόπουλο, τον Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη, τον αναπλ. δημάρχου και  Αντιδήμαρχο Λαμιέων Γιάννη Ρούλια, Δημοτικούς  Συμβούλους Λαμιέων, τον Δήμαρχο Μακρακώμης Θύμιο Παπαευθυμίου με σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, τον τ. Υπουργό Θανάση Γιαννόπουλο, τους πρώην Δημάρχους Λαμιέων Γιώργο Κοτρωνιά,   Λιανοκλαδίου Σωτήρη Κουτσοβέλη, Σπερχειάδας Στάμο Καλαμάρα, Μώλου-Αγ. Κων/νου Βαγγέλη Τετριμίδα, Αγ. Γεωργίου Νίκο Αντωνόπουλο, τον τ. Πρόεδρο της Κοινότητας Τυμφρηστού Νίκο Μηλιωρίτσα, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, του Στρατού,  της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Ο Μητροπολίτης στην ομιλία του σκιαγράφησε τη προσωπικότητα του αειμνήστου Κώστα Κρητικού και τόνισε ιδιαίτερα την προσφορά του στον Δήμο Μακρακώμης όχι μόνο κατά την διάρκεια της θητείας του ως Δημάρχου αλλά και για το αμείωτο ενδιαφέρον και την αγάπη που έτρεφε πάντοτε  για ολόκληρη την Δυτική Φθιώτιδα.

Επίσης αναφέρθηκε στο ήθος, στην ανθρωπιά , στην πίστη του  στον Θεό και την αγάπη του για τη Θεία Λατρεία, στοιχεία τα οποία χαρακτήριζαν τον εκλιπόντα Δήμαρχο.

Τέλος ο κ. Νικόλαος ευχήθηκε ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να του χαρίζει την αιώνια ανάπαυση της ψυχής του και εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς τη σύζυγο, την κόρη και όλους τους συγγενείς του.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μακρακώμης Κώστας Μέρρας διάβασε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο σε έκτακτη συνεδρίαση του, το Σάββατο 28 Οκτώβρη, για την απώλεια του αυτοδιοικητικού που  υπηρέτησε  με συνέπεια για δυο τετραετίες τον Δήμο Μακρακώμης και άφησε το δικό του σημάδι στην Δυτική Φθιώτιδα, ομόφωνα αποφάσισε:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποτίσει τον απαιτούμενο φόρο τιμής στον εκλιπόντα ευπατρίδη πρώην Δήμαρχο Μακρακώμης Κωνσταντίνο Κρητικό και να αποδώσει την πρέπουσα τιμή σε αυτόν, που υπηρέτησε τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως Δημοτικός Σύμβουλος και Δήμαρχος επί δυο συναπτές τετραετίες και διακρίθηκε για την άρτια κατάρτισή του, την εργατικότητα, την ευσυνειδησία, την εντιμότητα, το ήθος και την ηπιότητα του χαρακτήρα του, αλλά και το πάθος του για την πρόοδο του τόπου μας.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

 • Να εκφράσει την βαθιά του θλίψη, τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και την συμπάθειά του προς την οικογένεια του εκλιπόντος, πρώην Δημάρχου Μακρακώμης Κωνσταντίνου Κρητικού.
 • Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, τόσο στην παρούσα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στην αμέσως επόμενη τακτική συνεδρίασή του.
 • Να κηρυχθεί ημέρα πένθους η ημέρα της ταφής.
 • Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα και κτίρια του Δήμου.
 • Να ονομαστεί μία οδός της πόλης της Μακρακώμης σε οδός Δημάρχου Κωνσταντίνου Κρητικού.
 • Να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου και τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου κατά την ημέρα της εξόδιου ακολουθίας σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής προς τον εκλιπόντα.
 • Να κατατεθεί στην μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.
 • Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος και να ακολουθήσει την επικήδειο πομπή.
 • Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος.
 • Να αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την τέλεση της εξοδίου ακολουθίας.
 • Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
 • Η κηδεία να γίνει με δημοτική δαπάνη».

Επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο Αντιδήμαρχος Μακρακώμης Ξενοφώντας Συρραφός, ο Στρατηγός ε.α Γιώργος Λιασκώνης και ο φίλος του Παναγιώτης Ντάνης.

Ακολούθησε εν πομπή και υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λαμίας η  ταφή του στο Δημοτικό Κοιμητήριο Μακρακώμης.

*** Μιλώντας στην efthia.gr ο Δήμαρχος Μακρακώμης Θύμιος Παπαευθυμίου για τον Κώστα Κρητικό τόνισε:

«Όσα χρόνια και να έχεις διατελέσει σε αυτές τις αίθουσες, να έχεις καθίσει σε αυτά τα έδρανα, νομίζω ότι αυτή είναι η πιο δύσκολη στιγμή.

Το θέμα της σημερινής συνεδρίασης είναι το ποιο δύσκολο και δεν αντέχεται για μεγάλους επικήδειους και πολλά λόγια.

Σαν Δήμαρχος θέλω να σταθώ στην ενεργητικότητα και την διάθεση για προσφορά αυτού του ανθρώπου, ανεξάρτητα κατά πόσο κάποιος μπορεί να συμφωνεί ή όχι με τις πολιτικές κομματικές πεποιθήσεις και αρχές, δεν μπορούμε να μην πούμε πόσο δραστήριος ήταν, κρατούσε ισορροπίες και ήταν ένας άνθρωπος που βοήθησε και αγάπησε την πόλη της Μακρακώμης αλλά και ολόκληρο τον Δήμο γενικότερα.

Να είναι η μνήμη του αιώνια, και εμείς υποσχόμαστε να τον θυμόμαστε πάντα».

 

Αφήστε μια απάντηση