Στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Λαμιέων ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας (video)

share on:

Την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Λαμιέων, στο Δημαρχείο, επισκέφτηκε σήμερα ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών, παρουσία του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καρα’ί’σκου, του προέδρου του Δημ. Συμβουλίου Γιώργου Κυροδήμου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και υπηρεσιακών  παραγόντων του Δήμου.

Στον ποιμενάρχη και στους ιερείς που τον συνόδευαν έγινε αναλυτική παρουσίαση των Κοινωνικών Δομών από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Στασινό, ενώ με την συζήτηση που ακολούθησε διαμορφώθηκε το πλαίσιο συνεργασίας με το οποίο περισσότεροι Δημότες θα τυγχάνουν κοινωνικής αρωγής και προστασίας.

«Η επίσκεψή μου σήμερα στο Δημαρχείο της πόλης δεν ήθελα να είναι απλά μια εθιμοτυπική επίσκεψη, αλλά επίσκεψη εργασίας. Το ίδιο προτίθεμαι να πράξω και με όλους τους φορείς του τόπου μας, διότι κοινός μας στόχος είναι το καλό των πολιτών της Φθιώτιδας», αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης κ. Συμεών κατά την επίσκεψη του στο Δημαρχείο Λαμιέων το πρωί, όπου συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτ. π. Νεόφυτο Ραφαηλίδη και  τους Προϊσταμένους Ιερείς των Ενοριών της Περιφέρειας Λαμίας, επισκέφθηκε το Δημαρχείο προκειμένου να ενημερωθεί για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου, αλλά και να θέσει εαυτόν καθώς και  όλες τις υπηρεσίες της Μητρόπολης σε διάθεση συνεργασίας και προσφοράς με τον Δήμο Λαμιέων.

     «Μια διάθεση συνεργασίας για το συμφέρον των πολιτών και ιδιαίτερα των εμπεριστάτων και των αναγκεμένων συνανθρώπων μας», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε .

          Αρχικά ξεναγήθηκαν στους χώρους του Δημαρχείου και αντάλλαξαν ευχές με τους Διοικητικούς και τους υπαλλήλους του Δήμου.

          Στην συνέχεια στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου, ο κ. Στασινός ενημέρωσε για όλες τις Kοινωνικές Δομές του Δήμου Λαμιέων, Δομές και Υπηρεσίες, οι οποίες έχουν ως σκοπό την ανακούφιση εμπεριστάτων Δημοτών.

          Ο κ. Δήμαρχος καλωσόρισε τον κ. Συμεών και τους Ιερείς και χαρακτηριστικά ανέφερε:

          «Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας επισκέπτεται σήμερα το Δήμο μας, σε μία επίσκεψη ουσιαστική και όχι τυπική, μία επίσκεψη,  η οποία έχει να κάνει με τη συνεργασία την οποία θέλουμε και έχουμε συζητήσει με τον Σεβασμιώτατο να γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα σε σχέση με τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου,  με την προσφορά του Δήμου και της Μητροπόλεως, διότι  και ο σκοπός του Δήμου και σκοπός της Μητροπόλεως είναι κοινός:  να ανακουφιστούν κοινωνικά ευάλωτες ομάδες και πάνω σε αυτό το σκοπό υπάρχει περιθώριο να εργαστούμε όλοι».

          Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης προσφώνησε τον κ. Δήμαρχο και τους συνεργάτες του και  ευχαρίστησε από ψυχής του για την υποδοχή αλλά και για την διάθεση συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Μητρόπολης, υπογραμμίζοντας:

          «Ήθελα η επίσκεψή μου να είναι ουσιαστική,  επίσκεψη δουλειάς και εργασίας άμεσης.

     Ήδη είχα μία συνάντηση με τον κύριο Στασινό και τους συνεργάτες του και ήθελα να έλθουν και οι Πατέρες για να ενημερωθούμε για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου,  διότι με ενδιαφέρει η συνεργασία και είναι αναγκαίο να αποτελέσουμε εμείς ένα παράδειγμα διαλειτουργικότητας.

     Να συνεργαστούμε έτσι ώστε,  να διευρύνουμε το εύρος των ωφελούμενων αλλά και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

     Πρέπει να ανακαλύψουμε νέα εργαλεία για τις ανάγκες των αδελφών μας.

    Επίσης  ήθελα να έρθουν εδώ και οι Ιερείς μας όχι μόνο να  ενημερωθούν,  αλλά και να γνωριστούν με τους συνεργάτες σας,  έτσι ώστε να έχουν μία αδιαμεσολάβητη σχέση συνεργασίας και επικοινωνίας.

     Πρέπει  να προσέξουμε να μην εγκλωβιστούμε ως διαχειριστές της φτώχειας ή της δυσκολίας. Ο τόπος μας δεν είναι  καταδικασμένος να είναι σε φτώχεια και σε δυσκολία. Είναι ανάγκη  να συνεργαστούμε και στην ανάπτυξη,  στην Παιδεία,  στο να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας να δημιουργήσουμε υποδομές,  οι οποίες θα είναι έξω από τον ορίζοντα της κρίσης.

 

????????????????????????????????????

  Να μην εγκλωβιστούμε σε μία τέτοια λογική,  διότι τότε θα παγιώσουμε την κρίση και θα την κάνουμε κατεστημένο και εμείς πρέπει να σπάσουμε το κατεστημένο της κρίσεως και να δημιουργήσουμε προοπτικές ανάπτυξης. Δεν είναι εύκολο θέλει προσπάθεια.

    Να σκεφτούμε τρόπους με τους οποίους  θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε τις δυνατότητές μας, τους θησαυρούς μας και τις δυνάμεις μας, γιατί αυτός ο τόπος έχει δυνάμεις και μάλιστα ο δικός μας τόπος, η Φθιώτιδα, η Λαμία έχει μεν δυσκολίες αλλά έχει και απεριόριστες δυνατότητες.

     Χρειάζεται μία δημιουργική επανάσταση,  επανάσταση νοοτροπίας και αντιλήψεων».

     Στην συνέχεια ο κ. Στασινός αναλυτικά και με την βοήθεια καρτών παρουσίασε την Κοινωνική Πολιτική του Δήμου Λαμιέων και τις Κοινωνικές Δομές, καθώς και την διακονία αγάπης που προσφέρει η κάθε υπηρεσία ξεχωριστά.

          Πρόκειται για τις Δομές: Κέντρο Κοινότητας, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Βοήθεια στο Σπίτι, Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών, Κοινωνικό Φαρμακείο, ΚΑΠΗ, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, Κοινωνικό Φροντιστήριο, ΤΟΠΨΥ (Τοπική Ομάδα Προαγωγής Ψυχικής Υγείας) και ΤΕΒΑ.

          Ο κ. Στασινός τόνισε ότι,  ο στόχος του Δήμου ταυτίζεται με τα λόγια του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, ο οποίος είχε σημειώσει προ καιρού: «Είναι απαραίτητη η συνεργασία της Εκκλησίας με την Πολιτεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και τους ιδιώτες, ώστε σε μία κοινωνία αγάπης να κάνουμε έργα που θα βοηθήσουν τον λαό και την πατρίδα»

      ***  Σε όλους τους Ιερείς διενεμήθη φάκελος με έντυπο ενημερωτικό υλικό.

 

 

Αφήστε μια απάντηση