Στις 16 Δεκέμβρη η νέα διάθεση προϊόντων στη Λαμία

share on:

Πραγματοποιήθηκε στη Λαμία από το Κίνημα «Κάστρο Αλληλεγγύης-Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας», η 37η απευθείας διάθεση προϊόντων με ρύζι, φασόλια γίγαντες και μπαρμπούνια, πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, σύκα, αράπικα φιστίκια, καλαμπόκι ποπ-κορν, απορρυπαντικά, χαρτικά. Εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα, σε ειδικές τιμές «Χωρίς Μεσάζοντες».

Στην ιστοσελίδα έχει αναρτηθεί η Φόρμα Αξιολόγησης για τις 11 Νοέμβρη. Η αξιολόγηση είναι φυσική συνέχεια της παραγγελίας, σημαντική για τη διατήρηση της ποιότητας και τη διαρκή βελτίωση.

Στη διάθεση λειτούργησε πρώτη φορά η Δανειστική Βιβλιοθήκη της κίνησης. Ήταν μια επιτυχημένη αρχή, με ενδιαφέρον από πλευράς κόσμου. Αρκετοί ενημερώθηκαν, είδαν τα βιβλία και πήραν για να διαβάσουν. Κάποιοι μας πρόσφεραν και βιβλία, παρότι δεν το είχαμε ζητήσει. Δεν το είχαμε ζητήσει, επειδή το θέμα της στέγασής της μένει ανοιχτό, μαζί με το θέμα της στέγασης της κίνησης γενικότερα.

Η Βιβλιοθήκη είναι μια πολύ ξεχωριστή συνέργεια πολιτισμού για όσους συμμετέχουν στις δράσεις μας, πολύ καλά οργανωμένη από γνώστες του αντικειμένου, που αξίζει να στηριχθεί. Ελπίζουμε και καλούμε οι συμπολίτες μας από κάθε θέση να συνδράμουν στο να βρούμε λύση στο θέμα της στέγασης.

Επιτόπου έγινε και μια δημοσκόπηση βασισμένη σε 14 ερωτήσεις, με σκοπό να καταγραφούν οι απόψεις του κόσμου για την κίνηση, το κίνημα και για τη στάση του κράτους. Η δημοσκόπηση έγινε και ηλεκτρονικά μέσω της Φόρμας Παραγγελιών, ήταν προαιρετική για όποιον έδινε παραγγελία. Η συμμετοχή είναι ικανοποιητική, οι απαντήσεις ενδιαφέρουσες. Μετά την επεξεργασία θα βγουν συμπεράσματα πολύ χρήσιμα για τη συνέχιση των δράσεων και για την ενίσχυση της κίνησης σε όλα τα επίπεδα.

Και σε αυτή τη διάθεση συνεχίστηκε η συλλογή φαρμάκων, πλαστικών καπακιών και τηγανέλαιου.

Προσφέρθηκε μεγάλη ποσότητα φαρμάκων καρκινοπαθών και φαρμακευτικών χυμών. Υπήρξε άμεση συνεννόηση με την εφημερεύουσα του Νοσοκομείου Λαμίας και δόθηκαν μαζί με τα υπόλοιπα φάρμακα.

Για την υποστήριξη οικογενειών που έχουν ανάγκη, υπήρχε επιλογή προσφοράς μέσω της Φόρμας Παραγγελιών ποσοτήτων αξίας 0,5 έως 2 ευρώ σε ρύζι, φασόλια, εσπεριδοειδή, απορρυπαντικά και χαρτικά. Όλα όσα συγκεντρώθηκαν από αυτές τις προσφορές, μαζί με όσα έδωσαν ως επιπλέον προσφορά οι ίδιοι οι παραγωγοί, θα μοιραστούν αναλογικά στις οικογένειες εντός των ημερών.

Της 37ης διάθεσης προϊόντων, προηγήθηκε η συμμετοχή του Κινήματος στην 6η Πανελλαδική Συνάντηση «Χωρίς Μεσάζοντες» στην Κατερίνη, με κινήσεις πολιτών και παραγωγούς από όλη τη χώρα. Εκφράστηκε ομόφωνα η αντίθεση στον νόμο-μόρφωμα, που στερεί στους μικρομεσαίους παραγωγούς την αυτόνομη πώληση των προϊόντων τους σε όλη τη χώρα και ταυτόχρονα επιχειρεί να περάσει παραπλανητικά τις «αγορές καταναλωτών» ως «αγορές χωρίς μεσάζοντες», ενώ είναι αγορές ερήμην των καταναλωτών και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις αυτοοργανωμένες αγορές που υλοποιούμε τόσα χρόνια.

Αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι πρωτοβουλίες πολιτών τις αυτοοργανωμένες αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες» και η συστηματοποίηση της συνεργασία με τους παραγωγούς (και με Πανελλαδική Συνάντηση Παραγωγών στην Κατερίνη στις 10 Δεκεμβρίου).

***  Η επόμενη διάθεση θα γίνει το Σάββατο 16 Δεκέμβρη με τα εξής προϊόντα: Τυρί, Πατάτες, Ελαιόλαδο, Αλεύρι, Εσπεριδοειδή, Μέλι, Ακτινίδια. Προθεσμία παραγγελιών από 29 Νοέμβρη έως 13 Δεκέμβρη.

 

***  Στο www.kastrolamias.gr υπάρχει συνεχής ενημέρωση για όλες τις δράσεις μας, εκεί είναι μονίμως αναρτημένη και η Φόρμα Παραγωγού για την υποβολή προσφορών προϊόντων. Μονίμως ανοιχτά για οποιονδήποτε θελήσει άμεση επικοινωνία, είναι το email XMLamias@gmail.com και τα τηλέφωνα 6985603574 (Cosmote WU), 6947081904 (Vodafone CU) & 6906981623 (Wind F2G).

 

Αφήστε μια απάντηση