Στις 16 Οκτώβρη «κληρώνει» ο αντίπαλος του ΠΑΣ Λαμία στο Κύπελλο Ελλάδας

share on:

Την Τετάρτη 16 Οκτώβρη και ώρα 13:30 θα διενεργηθεί στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή η κλήρωση για την ανάδειξη των ζευγαριών που θα αγωνιστούν στην 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι στην 5η φάση της διοργάνωσης συμμετέχουν οι 12 νικήτριες ομάδες της 4ης φάσης, η μια ομάδα που προκρίθηκε άνευ αγώνα (Πανσερραϊκός), οι 8 ομάδες της Α’  Εθνικής από την 6η έως την 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα της περιόδου 2018-2019 και η πρωταθλήτρια ομάδα της Β΄ Εθνικής της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 (σύνολο 22 ομάδες).

Αναλυτικά:

Πανιώνιος, ΠΑΣ Λαμία, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, Λάρισα, Αστέρας Τρίπολης, Ξάνθη, ΟΦΗ, Βόλος, Πανσερραϊκός, Παναχαϊκή, Βέροια, Εργοτέλης, Καβάλα, Ιάλυσος, ΠΑΣ Γιάννινα, Τρίκαλα, Καλαμάτα, Πλατανιάς, Απόλλων Λάρισας, Ολυμπιακός Βόλου/Απόλλων Καλαμαριάς και μία από τις Αιολικός/Νίκη Βόλου/Απόλλων Σμύρνης.

Τρόπος διεξαγωγής της 5ης φάσης

Σχηματίζονται δυο γκρουπ δυναμικότητας. Το 1ο γκρουπ αποτελείται από τις 9 ομάδες της Α’  Εθνικής και το 2ο γκρουπ δυναμικότητας αποτελείται από τις 13 ομάδες που προκρίθηκαν από την 4η φάση. Μετά από κλήρωση σχηματίζονται 9 ζευγάρια. Γηπεδούχος είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη.

Οι 4 ομάδες που θα παραμείνουν στην κληρωτίδα αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της κλήρωσης θα αγωνισθούν μεταξύ τους, με γηπεδούχο ομάδα την ομάδα που κληρώθηκε πρώτη.

Οι αγώνες είναι διπλοί και από αυτούς θα προκύψουν 11 νικήτριες ομάδες.

Πως θα γίνει η 6η φάση

Συμμετέχουν οι 11 ομάδες που προκρίθηκαν από την 5η φάση και οι 5 πρώτες ομάδες (θέσεις 1-5) του Βαθμολογικού πίνακα της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 της Α’  Εθνικής. Σύνολο ομάδων 16.

Σχηματίζονται δυο γκρουπ δυναμικότητας. Το πρώτο γκρουπ αποτελείται από τις 5 ομάδες της Α’  Εθνικής  που μπαίνουν στην παρούσα φάση και από τις 3 επόμενες στην σειρά κατάταξης της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Α’  Εθνικής περιόδου 2018-2019, από τις ομάδες που θα έχουν προκριθεί κατά σειρά ή της δεύτερης κατηγορίας, αν δεν επαρκούν της Α’  Εθνικής με την σειρά κατάταξης στον βαθμολογικό πίνακα της περιόδου 2018-2019 και το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας αποτελείται από τις εναπομείνασες ομάδες.

Σχηματίζονται 8 ζευγάρια μετά από κλήρωση και προκύπτουν 8 νικήτριες ομάδες. Γηπεδούχος είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Οι αγώνες είναι διπλοί.

Αφήστε μια απάντηση