Στις 7 Φλεβάρη ορκωμοσία στο ΚΕΥΠ Λαμίας

share on:

Με εγκύκλιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στο Στρατό Ξηράς οι στρατεύσιμοι με την 2020 Α΄/ΕΣΣΟ, από 20-27 Ιανουαρίου 2020.

Υπενθυμίζετε, ότι Γενικό Επιτελείου Στρατού, αποφάσισε να επανακαθορίσει τον αριθμό των Εκπαιδευτικών Σειρών Στρατευσίμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ) για τον Στρατό Ξηράς (ΣΞ), από τέσσερις σε έξι κατ’ έτος, με έναρξη εφαρμογής από την 2020 Α΄ΕΣΣΟ.

Συγκεκριμένα, η κατάταξη θα πραγματοποιείται ως εξής:
α. Με την Α΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Ιανουάριο
β. Με την Β΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Μάρτιο
γ. Με την Γ΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Μάιο
δ. Με την Δ΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Ιούλιο
ε. Με την Ε΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Σεπτέμβριο
στ. Με την ΣΤ΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Νοέμβριο

Για τους Οπλίτες της Α΄ ΕΣΣΟ που παρουσιάζονται στην Λαμία & στο ΚΕΥΠ (Σημείο Υποδοχής Οπλιτών), οι ημέρες κατάταξης είναι η Δευτέρα 20  και Τρίτη 21 Γενάρη.

        Οι παρουσιαζόμενοι στο Σ.ΥΠ.Ο Λαμίας, προορίζονται ως γνωστόν, να επανδρώσουν, μετά από επιλογή, Μονάδες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).

         Κατά την παραμονή τους στην Λαμία, θα λάβουν τον απαραίτητο στρατιωτικό ιματισμό, την βασική εκπαίδευση Ν/Σ & ομαλά θα ενταχθούν στην στρατιωτική ζωή.

        Την Παρασκευή 7 Φλεβάρη, θα δώσουν τον καθιερωμένο στρατιωτικό όρκο & θα λάβουν, άδεια ορκωμοσίας & Φύλλο Πορείας για την ΕΛ.ΔΥ.Κ.

     Όπως είναι γνωστό, οι άριστες εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου, το πλούσιο φυσικό περιβάλλον, το νυχθημερόν ενδιαφέρον των εκάστοτε Διοικήσεων για την διαβίωση των Ν/Σ & η άρτια εκπαίδευση, καθιστούν το ΚΕΥΠ (ΣΥΠΟ) Λαμίας, μια ευχάριστη περίοδο στην αρχή της Στρατιωτικής Θητείας για κάθε νέο, που θα βρεθεί σε αυτό, με μόνο όμορφες αναμνήσεις.

        Απομένει στην Πόλη μας,  η καλή φιλοξενία των νέων στρατευμένων, κατά τις ολιγόωρες εξόδους τους (Σάββατο/Κυριακή 25-26/1/2020 & 1-2/2/2020) ιδιαίτερα των επιχειρηματιών στο κέντρο της Πόλης.

        Το ΚΕΥΠ, πρέπει να στηρίζετε από όλους, από τους πολιτικούς & αυτοδιοικητικούς παράγοντες & από κάθε απλό πολίτη, καθώς αποτελεί μια καλή διαφήμιση της Λαμίας.

        Χρήσιμες Πληροφορίες

Οι Νεοσύλλεκτοι οπλίτες κατά την κατάταξή τους, πρέπει να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας, το Σημείωμα Κατάταξης, το Ατομικό Βιβλιάριο Νοσηλείας τους, αποδεικτικό του Αριθμού Φορολογικού τους Μητρώου (ΑΦΜ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) καθώς και ακτινογραφία θώρακος, που θα συνοδεύεται από γνωμάτευση ακτινολόγου ή πνευμονολόγου ιατρού, από οποιοδήποτε στρατιωτικό ή κρατικό νοσοκομείο.

Για να μειωθεί η οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών, όταν παρουσιάζονται μακράν του τόπου διαμονής τους, μπορούν να προσέλθουν στο  Φρουραρχείο της περιοχής τους η αν δεν υπάρχει, στο Αστυνομικό Τμήμα, για δωρεάν μετακίνηση με Κατάσταση Επιβίβασης, με δικαιολογητικά το Σημείωμα Κατάταξης & το Αστυνομικό Δελτίο Ταυτότητας.

Επιπλέον για όσους επιλέξουν, να υπηρετήσουν την θητεία τους στην Κύπρο (ΕΛ.ΔΥ.Κ), έχουν τα εξής πλεονεκτήματα:

– ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΜΟΙΒΗ (ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ 273,35€ & ΔΕΚΑΝΕΙΣ 364,51€)

-ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΡΙΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
-ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΙΤΙΣΗ.
-ΚΑΛΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ (ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ).

-ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ & ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
-ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ.

Αφήστε μια απάντηση