Στον Άγιο Κωνσταντίνο ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών

share on:

Στον Αγ. Κωνσταντίνο βρέθηκε  σήμερα (Κυριακή «Προ των Φώτων»),  ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, προκειμένου να γιορτάσει με τους πιστούς την Μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων.

          Τον ποιμενάρχη στην Θεία Λειτουργία πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, ο Προϊστάμενος του Ναού π. Κωνσταντίνος Ρεντίφης, ο Συνταξιούχος Εφημέριος της Ενορίας  π. Αθανάσιος Βασιλείου , ο Αρχιδιάκονος π. Ευστάθιος Κατόπης και ο Ιεροδιάκονος π. Νίκος Πολυζώης.

          Προ της απόλυσης ο κ. Συμεών  τέλεσε τον Μέγα Αγιασμό, ευχόμενος σε όλους η Φώτιση του Αγίου Πνεύματος να συνοδεύει την ζωή μας.

          Τον Μητροπολίτη προσφώνησε ο π. Κωνσταντίνος, ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Κων/νου «Η ΑΡΕΘΟΥΣΑ».

           Επίσης δύο μικρά κορίτσια από το Κατηχητικό της Εκκλησίας του προσέφεραν όμορφα λουλούδια λέγοντάς του: «Από την πρώτη στιγμή Σεβασμιώτατε σας έχουμε ενθρονίσει στην καρδιά μας και περιμένουμε να μας οδηγήσετε με τη σκέψη και τα οράματά σας  στην αγάπη του Χριστού. Ευελπιστούμε ότι, θα κερδίσουμε και εμείς την καρδιά σας,  μιας και ξέρουμε ότι αγαπάτε τους νέους. Δεχθείτε με όλη μας την καρδιά και την αγάπη, αυτά τα λουλούδια».

            Ο κ. Συμεών στη συνέχεια μίλησε για την επικείμενη Μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Βαπτίσεως του Κυρίου τονίζοντας:

            «Μας Ευλόγησε η Αγάπη του Θεού να βρεθούμε σήμερα στον Άγιο Κωνσταντίνο δίπλα στη θάλασσα για να προεορτάσουμε τα Άγια Θεοφάνεια και να τελέσουμε τον Μέγα Αγιασμό,  ο οποίος μας συνδέει με το δικό μας βάπτισμα αλλά και με τη δική μας προοπτική αναβαπτίσεως και αναγεννήσεως.

             Η σημερινή εορτή συνδέεται άμεσα με το Φως του Χριστού, το ιλαρό αυτό Φως που φωτίζει, ανανεώνει και αναγεννά.

          Τούτη την ημέρα με την ωραία αυτή συντροφιά που έχουμε, θα ήθελα μια φράση που ψάλλαμε νωρίτερα από το Κοντάκιο της εορτής να την προσέξουμε και να την πάρουμε μαζί μας. Όχι μόνο για σήμερα αλλά για κάθε μέρα της ζωής μας και όσοι διαχειριζόμαστε κοινές υποθέσεις θα πρέπει περισσότερο τη Φωνή του Κυρίου να την πάρουμε μαζί μας. Απευθύνεται λοιπόν στον Ιωάννη τον Πρόδρομο ο Κύριος και του λέει «μη δειλιάσης βαπτίσαι με». Ο Ιωάννης ήξερε ποιόν είχε απέναντί του, τον Θεό τον Ίδιο και αυτό του δημιούργησε συστολή και φόβο.

        «Μη δειλιάσης βαπτίσαι με»,  του λέει ο Κύριος και γίνε συνεργός στο Μυστήριο της Αγάπης, της Οικονομίας και τη Σωτηρίας. Αυτή τη φωνή να την βάλουμε και εμείς στην καρδιά μας.

           Δυστυχώς πολλές αντιξοότητες μας κάνουν φοβικούς και δειλούς. Έρχεται όμως ο Χριστός να μας δώσει θάρρος και όταν φωτιστούμε από αυτό το Φως το Αληθινό,  έχουμε δύναμη να κάνουμε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στην ζωή μας. Μας λέει ότι έχουμε δυνατότητες να μπούμε στη μάχη της ζωής και να αλλάξουμε τα πάντα. Αυτή είναι η φράση του Χριστού. Ίσως επειδή βρισκόμαστε σε μια περίοδο γενικής ανασυντάξεως και Εθνικού αναστοχασμού και εν όψει της επετείου των 200 ετών από την Εθνική παλιγγενεσία είναι μια μεγάλη ευκαιρία να γεννηθεί μια νέα αυτοπεποίθηση μέσα μας, μια νέα δυναμική, ένας νέος ενθουσιασμός και σε αυτό πρωτοπόροι να είναι οι νέοι και οι νέες, εσείς παιδιά μου ταρακουνήστε μας όλους και πείτε μας «προχώρα να πάμε μπροστά»,  δείξτε μας το δρόμο να κάνουμε πραγματικές αλλαγές, να είστε αισιόδοξοι, να έχετε ελπίδα και δύναμη. Δημιουργικότητα που θα φέρει αποτέλεσμα και θα αλλάξει το κόσμο.

         Μπορούμε να κάνουμε πολλά αρκεί να πιστέψουμε στο Φως Χριστού. Να ακούσουμε τη φωνή που μας λέει «Θαρσείτε Εγώ νενίκηκα τον κόσμον». Τίποτα δεν μπορεί να σας μαραζώσει. Πιστέψτε στη δύναμη σας γιατί είστε παιδιά του Προδρόμου, των Προφητών, των ενδόξων προγόνων μας για να συνεχίζουμε τη δική τους παρακαταθήκη,  βάζοντας τη δικιά μας πινελιά για ένα καλλίτερο αύριο. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία, την πρόσκληση και αγάπη και εύχομαι να αντλήσουμε δύναμη, Φως και αυτοπεποίθηση από  το Φως του Χριστού, το οποίο  θα φωτίσει τη καρδιά μας, το μυαλό μας, τα συναισθήματά μας, τη σκέψη μας, τα σχέδιά μας, τις πράξεις μας και όλο μας το είναι. Χρόνια Πολλά!».

***  Μετά από πρόσκληση της Λιμενάρχου Αγ. Κων/νου Χαραλαμπίας Σκριμπά, μετέβη στον Σταθμό του Λιμενικού Σώματος κι ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα, ευχόμενος σε όλα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και αυτή η χρονιά να συνοδεύεται από Υγεία,  Δύναμη και  Ευλογία, ώστε με ασφάλεια και επιτυχία να επιτελούνται ορθώς τα ευθυνοφόρα καθήκοντά τους.

Από τον λιμενικό Σταθμό ο ποιμενάρχης τηλεφώνησε στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Θόδωρο Κλίαρη και τον συνεχάρη για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στο Νομό Φθιώτιδας.

        Στην συνέχεια συνοδευόμενος από τον Υπουργό των Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα επισκέφθηκε την  Κεντρική πλατεία και τους δρόμους  του Αγίου Κωνσταντίνου και αντάλλαξε ευχές με τους κατοίκους.

            Η επίσκεψή του ολοκληρώθηκε με επίσημο γεύμα προς τιμήν του, τα οποίο προσέφερε ο Δήμαρχος  Καμένων Βούρλων.

          Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταξύ των πιστών παρέστησαν: Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Κυρμανίδης, ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης, συνοδευόμενος από Αντιδημάρχους και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Κώστας Μαύρος, η Λιμενάρχης Χαραλαμπία Σκριμπά, ο Διοικητής του Α. Τ. Καμένων Βούρλων Απόστολος Ανεστόπουλος και ο Διοικητής της Π. Υ. Αγ. Κωνσταντίνου.

Αφήστε μια απάντηση