Στο Δομοκό για τα έργα της επόμενης προγραμματικής περιόδου

share on:

Από τον Δήμο Δομοκού, ξεκίνησε ο βουλευτής Φθιώτιδας Θ. Χειμάρας τη σειρά συναντήσεων με τις Δημοτικές Αρχές της Φθιώτιδας, οι οποίες στοχεύουν στην ολοκληρωμένη αξιοποίηση των διαθέσιμων Ευρωπαϊκών και Εθνικών χρηματοδοτικών εργαλείων της περιόδου 2021-2027.

Η περίοδος που επέλεξε ο κ. Χειμάρας για τις συναντήσεις αυτές, δεν είναι τυχαία, αφού τους επόμενους μήνες, οι Δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν προτάσεις εντάξεις έργων στο νέο ΕΣΠΑ και στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο κύκλος των επαφών με τους Δήμους  της Φθιώτιδας, αποτελεί  συνέχεια της συνεργασίας που ανέπτυξε ο βουλευτής το προηγούμενο διάστημα, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικώνκ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα και το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο.

Με τον Δήμαρχο Δομοκού Μπάμπη Λιόλιο, εστίασαν στις προτεραιότητες του Δήμου σε σχέση με τα αναγκαία έργα υποδομών που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από Ευρωπαϊκούς πόρους.

Τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα υποστήριξης του Δήμου στην προσπάθεια εκπόνησης μελετών, ενώ ο κ. Χειμάρας ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την παροχή συνδρομής από τα συναρμόδια Υπουργεία.

Όπως δήλωσε ο βουλευτής:

«Οφείλουμε να ενισχύσουμε την δυνατότητα αξιοποίησης των διαθέσιμων Ευρωπαϊκών πόρων από τους Δήμους μας!

Με αυτό το στόχο, ξεκίνησα σήμερα από τον Δομοκό, μία σειρά συναντήσεων με τους Δημάρχους της Φθιώτιδας.

Ο σωστός συντονισμός και η έγκαιρη εκπόνηση των μελετών είναι τα απαραίτητα βήματα για την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου εργαλείου.

Ο Δήμαρχος Δομοκού και οι συνεργάτες του, παρουσίασαν αναλυτικά τις προτεραιότητες και τους στόχους του Δήμου για τα επόμενα  χρόνια, τονίζοντας την ανάγκη του Δήμου σε τεχνική υποστήριξη.

Ο στόχος είναι κοινός και απαιτεί τη στενή συνεργασία μεταξύ μας για την ουσιαστική ενίσχυση των τοπικών μας κοινωνιών».

 

                    

Αφήστε μια απάντηση